سه شنبه 25 اسفند 1394 / 12:15|کد خبر : 574|گروه : اقتصادی

بازنشر/

رکود در بازار سرمایه تا کجا ادامه دارد؟ / چرا 80 درصد از کارخانجات شهرستان قروه تعطیل هستند؟

رکود در بازار سرمایه تا کجا ادامه دارد؟ / چرا 80 درصد از کارخانجات شهرستان قروه تعطیل هستند؟

جای تاسف دارد که مشکلات مالیاتی و از سویی از رونق افتادن بازار داخلی با واردات کالاها باعث شده است که امروز شاهد تعطیلی 70 درصد از واحد های تولیدی شهرستان قروه باشیم

به گزارش خبرنگار سراب خبر، وجود واحدهای تولیدی و صنعتی از سویی زمینه ایجاد اشتغال مناسب را فراهم خواهد نمود و از سویی مانع از خروج سرمایه های منطقه به صورت خام خواهد شد اما متاسفانه با وجود اینکه شهرستان قروه از منابع خدادادی و منابع طبیعی بکر برخوردار است نه تنها اقدام شایسته ای در جهت ایجاد صنایع تبدیلی و تولیدی صورت نپذیرفته است بلکه با شرایط رکود بازار و نبود سرمایه زمینه تعطیلی اندک کارخانه های نیمه فعال شهرستان نیز فراهم شده است.

متاسفانه در طی سال های اخیر بی توجچهی های دولتمردان به استان کردستان باعث شد تا این استان از وجود کارخانه ذوب اهنی که نور امیدی در قلب کارگران و صاحبان مشاغل بود بی بهره گردد و نه تنها جایگزینی مناسب برای آن اتخاذ نشد از طرفی سرمایه ای نیز برای احداث واحد های تولید فولاد به شهرستان و استان تعلق نگرفت.

این در حالی است که چشم امید مردم منطقه ای که جان خود را در طول هشت سال جنگ تحمیلی در راه دفاع از ارزش ها و آرمان های انقلاب اسلامی فدا نمودند به همت بلند دولتمردان و مسئولینی بسته شده است که برنامه ای برای استان کردستان و شهرستانی چون شهرستان قروه اتخاذ ننموده اند.

کمبود نقدینگی در 90 درصد از واحدهای تولیدی شهرستان قروه

چندی پیش کوروش شعبانی رییس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی در جلسه کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری شهرستان قروه که در فرمانداری برگزار شد از کمبود نقدینگی در بیش از 90 درصد واحدهای تولیدی این شهرستان خبر داد و گفت: باید بانک ها برای حل این معظل چاره ای بیاندیشند.

وی افزود: در حال حاضر حجم بالای بیکاران شهرستان را فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد تشکیل می دهند که آماده ورود به بازار کار هستند.

وی افزود: بیکاری یک مقوله فرابخشی است و ایجاد شغل را نمی‌توان منحصر به یک یا چند اداره کرد.

رییس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی قروه با اظهار تاسف از نبود زمینه های لازم برای جذب افراد تحصیل کرده خاطر نشان کرد: باید با ارائه پیشنهادهای سازنده، گامی در راستای ایجاد اشتغال برای این افراد برداشته شود.

به گفته شعبانی سهم دبیرخانه کارگروه اشتغال قروه از اعتبارات مشاغل خانگی در سال جاری 3 میلیارد و 800 میلیون ریال است که 93 طرح با اعتباری بالغ بر 3 میلیارد و 700 میلیون ریال برای بهره‌مندی از این اعتبار به بانک‌های عامل معرفی شده است.

این مسئول با اشاره به اینکه اعتبار یاد شده به منظور برخورداری متقاضیان در بین ادارات جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، فنی و حرفه‌ای و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری توزیع شده است، بیان داشت: ادارات بهزیستی و کمیته امداد نیز از منابع داخلی خود برای اجرای طرح‌های اشتغالزا استفاده کرده‌اند.

شعبانی افزود: با تسهیلات بانکی که بهره آن 22 تا 28 درصد است، و نیز سقف کم تسهیلات، ایجاد اشتغال در مناطق کمتر توسعه‌ای مانند کردستان، کار بسیار سختی است و باید نگرش ها به کردستان در این راستا بهبود یابد.

به گفته وی هم اکنون در زمینه اجرای طرح‌های بزرگی که سرمایه‌گذاری آن بیش از 1 میلیارد ریال بوده و از محل صندوق توسعه ملی تسهیلات می‌گیرند، از 22 درصد بهره بانکی 4 تا 5 درصد آن را در کردستان دولت به صورت یارانه تقبل کرده است.

وی با بیان اینکه انتظار می‌رود در زمینه کسب و کارهای خرد نیز این سیاست در کردستان اجرایی شود گفت: 3 بانک عامل در قروه مسئول پرداخت تسهیلات به متقاضیان طرح‌های اشتغالزا هستند.

رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی با انتقاد از روند واگذاری تسهیلات و درخواست ضمانت از سوی بانک ها افزود: در حالیکه بر اساس اعلام بانک مرکزی تا سقف 100 میلیون ریال تسهیلات، معرفی یک ضامن کافی اعلام شده است، اما در شهرستان قروه برای تسهیلات 40 میلیون ریالی درخواست دو ضامن از مجری طرح شده است.

شعبانی با ابراز امیدواری نسبت به بهبود روند سیستم بانکی، از مدیران اجرایی متولی اشتغال درخواست کرد تا اطلاعات طرح‌ها را در سامانه رصد وارد نمایند.

وی خاطرنشان کرد: متقاضیان باید طرح‌های خود را در سامانه sme ثبت و کددار کنند تا روال اخذ تسهیلات از سوی دستگاه‌های دست‌اندرکار به خوبی طی شود.

شعبانی همچنین در پایان با تاکید بر لزوم کاهش بروکراسی اداری برای سرمایه‌گذاران در شهرستان گفت: تنها 10 درصد منابع بانکی صرف کارهای مولد و اشتغال می‌شود و 90 درصد آن صرف واسطه‌گری و پرداختن به امور سپرده‌گذاران بانک‌ها می‌شود

رکود در بازار سرمایه تا کجا ادامه دارد؟ / چرا 80 درصد از کارخانجات شهرستان قروه تعطیل هستند؟




برچسب ها :

رکودسرمایه گذاریسراب خبربازارتعطیلی کارخانجات

نظرات کاربران :

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!

دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نام *
 

کد امنیتی
 
   
فیلــــم
بیشتــر
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
پربازدیدترین های یک ماه اخیر

ADS In Website

ADS In Website