شنبه 11 بهمن 1399 / 08:02|کد خبر : 5542|گروه : اقتصادی

سود معادنی که به جیب دیگران می رود؛

معادن غنی و دست خالی مردم؛ ثروتی که هدر می‌رود

معادن غنی و دست خالی مردم؛ ثروتی که هدر می‌رود

واگذاری معادن و خام فروشی از مهمترین عواملی است ظرفیت خدادادی بخش معدن و صنعت سنگ در استان کردستان سودی به حال مردمانش نداشته باشد و تنها سهم آنها از این پتانسیل ها گرد و خاک و عقب ماندگی باشد.

به گزارش سراب خبر به نقل از کُردتودی، کردستان یکی از استان‌های معدنی کشور محسوب می‌شود اما حکایت مردمان آن حکایت لب تشنه کنار رود است چون سهم آنها از این ثروت خدادادی فقط آلودگی محیط زیست بوده است.

 
یکی از ظرفیت‎های مهم استان کردستان معادن غنی آن است که متأسفانه از یک درد مزمن تاریخی به نام ایجاد نشدن صنایع پایین‌دستی فراوری و خام‌فروشی رنج می‌برد و مردم استان و حتی کشور، عایدی قابل توجهی از این معادن مهم نصیبشان نمی‎شود. به نظر می‎رسد به صورت فوری وقت آن رسیده سیاست‎های معدنی در استان بازنگری شود. 
 
 
حدود ۴۰۰ معدن در استان فعالند که در این معادن هزار و 209 نفر به کار اشتغال دارند. معادن فعال استان کردستان بیشتر از نوع معادن غیرفلزی به شمار می‌روند. در این میان، سنگ لاشه با ۷۲، مرمریت و سنگ مرمر با ۳۰ و پوکه معدنی با ۱۴ معدن بیشترین فراوانی معادن در حال فعالیت استان کردستان را دارند.
 

 

 نیاز به سیاست گذاری جدید
 
 
به نظر می‌رسد حوزه معدنی استان کردستان نیازمند یک سیاست‌گذاری جدید است.  در همه جای دنیا وجود معادن غنی مناسب‌ترین ظرفیت برای تحرک اقتصادی و ایجاد اشتغال و جذب سرمایه‌گذاری است، اما تاکنون در استان کردستان آثار توسعه‌ای و اقتصادی بهره‎برداری از معادن دیده نشده و با بهره‌برداری از هر معدن، زخمی عمیق بر پیکره معادن و منابع طبیعی این منطقه وارد آمده است.
 
 
انتقاد امام جمعه قروه از ضعف مدیریت در حوزه معادن و محیط زیست کردستان
 
 
امام جمعه شهرستان قروه به مدیریت معادن و محیط زیست در شهرستان قروه انتقاد کرد و خواستار شفافیت و ورود نهادهای نظارتی در این زمینه و رفع مشکلات مرتبط شد.
 
 
 حجت الاسلام عابدین رستمی نسبت به مشکلات مرتبط به معادن در شهرستان قروه اعتراض کرده و از همه مسئولان استانی و کشوری درخواست پاسخ گویی و شفاف سازی کرد.
 
 
او با بیان اینکه نبود انضباط در حوزه معادن در کشور بر کسی پوشیده نیست از آزار دهنده بودن حاشیه رانتی که در حوزه معادن در کل کشور وجود دارد و کردستان هم از آن مستثنی نیست، گفت.
 
 
 
 
به گفته رستمی در استانی زندگی زندگی می کنیم که در شاخص فقر و فلاکت خیلی بالاتر از استان های دیگر است به طوری که اگر کمیته امداد یک سال و نیم قبل 8 میلیارد تومان مستمری در کردستان پرداخت می کرد امسال این رقم به 20 میلیارد تومان در ماه رسیده و این نشان می دهد که مردم فقیرتر شده اند.
 
 
او به انتقاد از تبعیض در تقسیم ثروت در کشور هم پرداخت. «ده استان از این کشور روز به روز قدرتمندتر می شوند و بقیه استان ها روز به روز عقب مانده تر و در این میان کردستان در قله این عقب ماندگی قرار گرفته است.»
 
 
رستمی با اشاره به اینکه در حال حاضر در استان 20 درصد بیکاری داریم بیان کرد که این در حالی است که هفته ای 7 ساعت اگر کسی اشتغال داشته باشد جزو شاغلین محسوب می شود.
 
 
 
 
ظرفیت مغفول‌مانده معادن استان کردستان در سایه بی‌توجهی‌ وزارت صمت
 
 
عضو کمیسیون کشاورزی از بی‌توجهی به ظرفیت بی‌نظیر معادن استان کردستان انتقاد کرد.
 
 
پرویز اوسطی نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت های بی نظیر شهرستان‌های حوزه انتخابیه خود در بخش معدن خطاب به وزیر صمت افزود : وجود بزرگترین معدن طلای کشور و رتبه اول تولید پوکه معدنی ایران و دیگر موارد معدنی ارزشمند به دلیل خام فروشی و ضریب پایین اشتغال افراد بومی، عدم شفافیت قرار داد ها به ویژه شرکای خارجی،  ابهام در برگشت کامل حقوق و مطالبت قانونی مربوط به قانون معادن و قانون مالیات بر ارزش افزوده ، بی تفاوتی غیر قابل قبول در احداث زیر ساخت‌ها به ویژه راه‌های دسترسی به معادن و دیگر مشکلات موجود،  نقش ظرفیت عظیم اقتصادی بخش معدن را در رفاه و توسعه منطقه به حداقل ممکن کاهش داده است. لذا رسیدگی به این موارد و همچنین اصلاح زنجیره فولاد کردستان و لاستیک رازی و لزوم تدوین استراتژی توسعه صنعتی شهرستان راخواستارم .
 
 
 
 
کسی دنبال ضایع کردن حق معادن کردستان نیست
 
 
محمد دره‌وزمی رییس سازمان صمت کردستان اظهار کرد: در خصوص حقوق دولتی هر ساله بر اساس تعرفه‌ای که وزارت صمت مشخص می‌کند از بهره‌برداران معادن حقوق دولتی وصول می‌شود.
 
 
وی با بیان اینکه میزان تعرفه را خود وزارت صمت مشخص می‌کند، گفت: از سال 92 تا پایان سال گذشته 230 میلیارد تومان از معادنی که در استان  پروانه بهره‌برداری دارند و فعالیت می‌کنند حقوق دولتی دریافت شده است.
 
 
وی با بیان اینکه دنبال این هستیم که 230 میلیارد تومان به صورت کامل به استان برگردد، عنوان کرد: تاجایکه توانسته‌ایم نگذاشته‌ایم که حقی از استان کردستان ضایع شود البته کسی هم به دنبال تضییع این حق نیست.
 
 
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در پایان اذعان کرد: وزارت صمت توجه خاصی به زیر ساخت معادن در استان کردستان داشته و نمونه آن هزینه 53 میلیارد تومانی در این زمینه است.
 
 
عدم واگذاری معادن استان به افراد دارای صلاحیت، به روز نبودن واحدهای سنگبری و خام فروشی از مهمترین موانعی است که سبب رکود بخش معدن در استان کردستان شده و همین عدم مدیریت صحیح و استفاده بهینه از ظرفیت‌های استان، سبب شده که امروز این استان در رتبه های نخست فلاکت قرار بگیرد و از بحران بیکاری رنج ببرد.


برچسب ها :


نظرات کاربران :

علی [شنبه 11 بهمن 1399 | 13:21] پاسخ

راه روستا های دسترسی به معدن طلا که بعداز چندین سال تلاش و کوشش و بدبختی و سختی کشیدن مردم آسفالت شده بود ماشینهای معدن طلا باعث نابودی این راه گردیده است.ماشی آلاتی که برای معدن بار سنگین مثل سیمان و وسایل ماشینآلات معدنی که به معدن میره از این راه استفاده میشه.متاسفانه اداره راه عین خیالش نیست.

دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نام *
 

کد امنیتی
 
   
فیلــــم
بیشتــر
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
پربازدیدترین های یک ماه اخیر

ADS In Website

ADS In Website