دوشنبه 17 شهریور 1399 / 12:50|کد خبر : 5436|گروه : اجتماعی

بی توجهی به گنجینه ای از سنگهای تزئینی در ایران؛

مدیریت سنتی سهم ایران از صادرات سنگهای تزئینی را به قهقرا برده است/ سایه سنگین خام فروشی بر بازار سنگ

مدیریت سنتی سهم ایران از صادرات سنگهای تزئینی را به قهقرا برده است/ سایه سنگین خام فروشی بر بازار سنگ

ایران از لحاظ داشتن معادن سنگ‌های تزیینی یکی از کشور‌های صاحب نام است که متاسفانه مدیریتهای سنتی سهم کشور ما در بازار صادرات جهانی این ظرفیت خدادادی را ناچیز کرده است.

به گزارش سراب خبر، شهرستان قروه هم از دیرباز به قطب سنگ کشور شناخته‌ می شد و هر زمان نام ظرفیت اقتصادی در این منطقه بر زبان جاری ‌شده یکی از محتمل‌ترین گزینه‌ها در کنار این عنوان، توانایی‌های شهرستان در زمینه سنگ‌های تزیینی و ساختمانی بوده است.

 

قطب سنگ کردستان را همه از آن قروه می دانند چرا که بیشترین معادن سنگ و به گفته کارشناسان با کیفیت ترین سنگ کشور در این منطقه وجود دارد.

 

اهمیت اقتصادی

 

سنگ ها با توجه به جنس ماندگاری که دارند حائز اهمیت بوده و سنگ های گرانقیمتی که در شهرستان قروه تعداد آنها کم نیست می تواند منبع درآمد مناسبی برای تغییر وضعیت این شهرستان باشد.

 

علاوه بر فروش عمده این سنگ ها، کار بر روی ریزه سنگ های به جا مانده از تراش عمده بدنه سنگی کوه می تواند بهترین منبع درآمد و حتی ایجاد اشتغال خرد باشد، کاری که می توانستیم انجام دهیم و ندادیم و به جای ما چینی ها آنرا یادآوری کردند.

 

تبدیل ریزه سنگ های به جا مانده از تراش کوه سنگ، و یا در جابه جای و انتقال می تواند با کمی هنرمندی و ظرافت تبدیل به کاری زیبا و ارزشمند شود و با نام صنایع دستی قروه هم به شهرت برسد.

 

صادرات مواد خام معدنی همواره موضوع یکی از منازعات پردامنه در اقتصاد کردستان بوده است؛ علی رغم اینکه در نگاه نخست هیچ کس استخراج و صدور مواد معدنی را که ثروت زیرزمینی و غیرقابل بازگشت کشور بحساب می آیند، تأیید نمی کند اما به نظر می رسد در برخی مواقع و با توجه به شرایط خاص اقتصادی، مدافعان این کار نیز از ادله خوبی برخوردارند.

 

 

سایه خام فروشی بر فعالیت‌ها سنگینی می کند

 

احمد مولایی یکی از فعالان این عرصه تصریح کرد: فعالیت‌های سنتی بر روی سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی در ایران، ما را از سودی قابل توجه محروم ساخته و تا زمانی که این رَویه و روند در حال استمراراست همچنان شاهد سهم ناچیز ایران از تجارت خیره کننده سنگ‌های قیمتی در جهان خواهیم بود.

 

وی افزود: به تعبیری باید اذعان کرد: در این بخش نیز سایه خام فروشی بر فعالیت‌ها سنگینی می‌کند در صورتی که با پیشرفت و توسعه و استفاده از فناوری‌های روز قادر به سود 20 برابری و در برخی موارد 300 تا 400 برابری فعالیت در این بخش خواهیم بود اما این توفیق در صورت تکیه بر فعالیت‌های سنتی مرسوم در ایران، هیچگاه محقق نخواهد شد.

 

 

مغفول ماندن جذب سرمایه گذار در استان

 

شفیعی از فعالان صنعت سنگ قروه نیز عنوان کرد: استان کردستان یکی از استان های برخوردار از لحاظ مواد معدنی با غنای بالا است که در صورتی که با جذب سرمایه گذار در صنعت سنگ موفق عمل کند در آینده ای نزدیک می تواند از لحاظ اقتصادی چهره کردستان را دگرگون سازد.

 

وی ادامه داد: در صورتی که  مسئولین استانی در جهت جذب سرمایه گذار در بخش صنعت سنگ تلاش نمایند می توان نوید این را داد که در آینده ای بسیار نزدیک چهره استان از لحاظ اشتغالزایی جدید و ارزش افزوده ناشی از این سرمایه گذاری تغییر کند.

 

وی افزود: مسئولین استانی باید تمام تلاش خود را  در كردستان به کار گیرند  تا مواد معدنی به صورت خام از این استان خارج نشود و در کنار این معادن واحدهای صنعتی و صنایع پائین دستی آن نيز ایجاد شود تا در کنار توسعه معدنی، شاهد توسعه صنعتی هم باشیم.

 

شفیعی اضافه کرد: معادن فعال و غنی، نیروی تحصیل کرده ، هم جواری استان کردستان با کشور عراق، وجود بازارچه های مرزی در کردستان از مزایا و پتانسیل های این استان است که همه این عوامل باعث می شود تا این استان نسبت به نقاط دیگر برای سرمایه گذاری جذابیت بیشتری داشته باشد.

 

 

نبود دستگاه‌های تولید محصول نهایی و ضعف در صادرات

 

با این تفاسیر صنعت سنگ یکی از صنعت‌های کشور است که قابلیت‌ها و ظرفیت‌های زیادی دارد که می‌تواند باعث ایجاد شغل در نقاط مختلف کشور شود.

 

در این بین کمبود سرمایه در گردش، نبود دستگاه‌های تولید محصول نهایی و ضعف در صادرات این محصولات، از جمله مشکلاتی است که صنعت سنگ های تزیینی با آن مواجه است که با حل این مشکلات ضمن رونق اقتصاد کشور می توان در زمینه اقتصاد بدون نفت تلاش کرد.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان با بیان اینکه در سنگ‌های تزئینی دارای ظرفیت مناسبی هستیم، افزود: این سنگ‌ها از چینی و کریستال تا گرانیت و انواع مرمریت را شامل می‌شوند.دره‌وزمی با اذعان به وجود بهترین نوع مرمر خاورمیانه در کردستان، تصریح کرد: اما این مواد مرغوب، استخراج و به صورت خام به خارج صادر می‌شود و چینی و کریستال نیز به دلیل از رونق افتادن اکثرا تعطیل شده‌اند.



برچسب ها :


نظرات کاربران :

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!

دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نام *
 

کد امنیتی
 
   
فیلــــم
بیشتــر
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
پربازدیدترین های یک ماه اخیر

ADS In Website

ADS In Website