سه شنبه 27 خرداد 1399 / 11:11|کد خبر : 5323|گروه : اقتصادی

به بهانه فرارسیدن هفته جهاد کشاورزی مورد بررسی قرار می گیرد؛

اقتصاد دانش بنیان کشاورزی و لزوم ترویج آن در استان کردستان

اقتصاد دانش بنیان کشاورزی و لزوم ترویج آن در استان کردستان

اقتصاد دانش بنیان را با تعاریف مختلفی می‌توان تبیین کرد اما به طور کلی به شیوه ای از تولید که برای ایجاد ارزش افزوده از دانش استفاده شده و سرمایه های به کار گرفته شده در صنایع با محوریت دانش بوده را اقتصاد دانش بنیان گویند و در این نوع اقتصاد، کلید اصلی رشد اقتصادی، دانش می باشد.

به گزارش خبرنگار سراب خبر، استان کردستان به عنوان یکی از قطب های اصلی کشاورزی در کشور شناخته می شود که سالیانه بخش عظیمی از محصولات کشاورزی سراسر کشور را همچون گندم، سیب زمینی، خیار ، گوجه فرنگی و اقلام میوه از جمله توت فرنگی ، هندوانه، سیب و گردو را تولید می نماید.

بدیهی است صنعت کشاورزی نیز همانند دیگر صنایع کشور از علم روز بی بهره نخواهد بود و لازمه توسعه و ترقی در این بخش برخورداری از دانش کافی در جهت تولید با کیفیت بالاتر است.

اما در این رابطه تا چه اندازه در استان کردستان اقدامات زیربنایی و اساسی صورت گرفته است و به چه میزان می توان امیدوار به این بود که اقتصاد دانش بنیان در بخش کشاورزی تعریف شود؟

مدیرکل جهاد کشاورزی استان کردستان نیز اقتصاد دانش بنیان در بخش کشاورزی را ضروری می داند و می گوید: هر امری که دانش بنیان باشد می تواند جهش ایجاد کند و توسعه بخش شود.

محمد فرید سپری در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه در استان کردستان اقتصاد دانش بنیان بخش کشاورزی مورد توجه قرار دارد، گفت: استفاده از ظرفیت محققین در مجموعه مرکز تحقیقات و آموزش منابع طبیعی یکی از اقداماتی است که در همین راستا صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه هم اکنون پروژه های تحقیقی در استان کردستان کلید خورده است افزود: شرکت ها و استارت آپ ها در این زمینه فعالیت دارند و ما از این شرکت ها در قالب زنجیره ارزش محصولات و در جهت تامین نهادهای اولیه استفاده می کنیم 

سپری با بیان اینکه در راستای حلقه هایی که تعریف می کنیم و بر اساس تحقیقات انجام داده شده مرحله به مرحله پیش می رویم ادامه داد: ما امروز با تولید 47 هزار تن توت فرنگی بالاترین میزان تولید این محصول در کشور را داریم و با ارقام مختلف این محصول فعالیت داریم تا تلاقی های پیوندی را ایجاد نماییم 

وی افزود: خاصیت ماندگاری ارقام جدید وقتی در کنار طعم شیرین توت فرنگی استان کردستان پیوند زده می شود محصولی ماندگار و با طعم شیرین ایجاد می کند که حاصل اقتصاد دانش بنیان است

وی به تولید ارقام جدید گندم اشاره نمود و گفت: هم اکنون 9 رقم جدید گندم دیم و 6 رقم آبی در اختیار داریم و در کنار آن اقتصاد دانش بنیان در بخش باغ های گردو مورد توجه قرار دارد که با عمل سرشاخه زدن پیوند نمونه ها انجام می گیرد. 

به گفته اصلاح باغات در دستور کار جهاد کشاورزی قرار دارد که با حضور اساتید مجرب سطح کشور صورت می گیرد.

در همین زمینه رییس مجمه نمایندگان استان کردستان نیز در گفتگو با خبرنگار ما بیان داشت: امروزه بخش کشاورزی یکی از قطب‌های اصلی در پیشرفت و توسعه اقتصادی در بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته و درحال‌توسعه به شمار می‌رود چراکه علاوه بر استقلال وخودکفایی ملی زمینه اشتغال وسیع، آبادانی و به دنبال آن صادرات را برای یک کشور فراهم می‌کند.

پرویز اوسطی افزود: پرداختن به امر کشاورزی، ایجاد انگیزه و حمایت از کشاورزان درکشوری مانند ایران عزیز ما که دارای نیروی کارجوان و مستعد و ویژگی‌ها و خصوصیات طبیعی و همچنین شرایط اقلیمی مناسب و متنوع برای کشاورزی است؛ می‌تواند در توسعه و آبادانی نقشی ویژه و کلیدی را ایفا نماید.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: باید در سال جهش تولید مبتنی بر سیاست های کلی ابلاغی بخش کشاورزی و بیانیه گام دوم انقلاب و عمل به سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و تحقق اقتصاد دانش بنیان و تلاش همه جانبه مردم و مسئولان، توسعه پایدار و امنیت غذایی کشور را رقم بزنیم. 

تاثیرات اقتصاد دانش بنیان بر سایر حوزه ها
امروزه دولت ها با توجه به این که در اقتصاد دانش بنیان بهره وری و بازده تولید بسیار بالا می باشد سعی دارند با استفاده از این اقتصاد در سایر حوزه ها نیز تحولات چشم گیری ایجاد کنند. چرا که هر یک از رکن های اقتصاد دانش بنیان موجب بهبود کارایی عوامل تولید، افزایش بهرهوری و افزایش تولیدات داخلی می شوند و پیامد گسترش دانش در اقتصاد، موجب تغییرات شگرف در فناوری و بهبود بهره وری موجب کاهش قیمتها، افزایش درآمدها و درنتیجه کاهش تورم می شود. با توجه به اینکه در ایران نیز همیشه با دو معضل مهم یعنی تورم مزمن و بهره وری پایین مواجه هستیم، دولت مردان می توانند با حمایت بیشتر و تسهیل شرایط، از این اقتصاد در راستای بهبود شرایط کشور استفاده کنند.



برچسب ها :

اقتصاد دانش بنیانکشاورزیقروهکردستاناقتصادینمایندهمدیر کل جهاد کشاورزیمجلس

نظرات کاربران :

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!

دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نام *
 

کد امنیتی
 
   
فیلــــم
بیشتــر
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
پربازدیدترین های یک ماه اخیر

ADS In Website

ADS In Website