پنجشنبه 12 دی 1398 / 09:26|کد خبر : 4993|گروه : سیاسی

در پی اعتراضات صورت گرفته؛

مارپیچ استخدام های سفارشی در قروه/نماینده:«ما فقط معرفی کردیم»

مارپیچ استخدام های سفارشی در قروه/نماینده:«ما فقط معرفی کردیم»

استخدام های سفارشی در قروه؛ معضلی که هرچند وقت یکبار خبری از آن می رسد و در این میان با اعتراضات صورت گرفته بوی دست پخت نماینده مجلس در این زمینه بلند می شود.

به گزارش سراب خبر به نقل از کردپرس، همه چیز از یک اعتراض شروع شد. اعتراض فارغ التحصیلان بیکار روستای بهارلو در شهرستان قروه که نسبت به روند استخدامی های سفارشی در معدن طلای ساریگونی در پیش گرفته شده است به طوری که هر بار خبر از به کارگیری نیروهای جدید می رسد؛ نیروهایی که به سفارش عده ای به معدن تحمیل می شوند.

 
این معضل که چند وقت پیش هم مورد انتقاد فرماندار وقت و دادستان شهرستان قروه قرار گرفت و دستور پیگیری موضوع داده شد گویا همچنان ادامه دارد و نه تنها پیگیری نشد که رشد فزاینده ای هم گرفته است.
 
یک بار توسط کارشناسان ادارات مختلف این سفارش ها دیده می شود و یک بار توسط مدیران دستگاه های اجرایی و اخیراً هم توسط نماینده مجلس دو نفر نیروی جدید به معدن طلا معرفی و به کار گرفته شده اند.
 
همین مسئله اخیر باعث شد تا فارغ التحصیلان بیکار روستای بهارلو نسبت به این جریان معترض شده و در مقابل معدن طلای ساریگونی قروه چند ساعتی را تحصن کرده و از نماینده مجلس که خود بارها نسبت به وضعیت استخدامی در این معدن معترض بوده، چرایی این کار را بخواهند.
 
این استخدامی ها در حالی صورت گرفته که چندی پیش در نشست کمیته مشوری معدن طلای ساریگونی قروه مدیرعامل شرکت زرکوه اعلام کرد که استخدام نیرو در فاز افزایش ظرفیت، تکمیل شده و دیگر نیازی به نیرو در معدن نیست.
 
ماجرا از چه قرار است؟
 
اعتراض به وضعیت معدن طلای قروه چه از نظر استخدامی ها و چه از نظر زیست محیطی و دیگر موارد مربوط به امروز و دیروز نیست بلکه مدت هاست اهالی روستای بهارلو نسبت به این مسئله شکایت دارند و بارها دست به تجمع اعتراضی و تحصن زده اند.
 
در همین زمینه یکی از اعضای شورای بهارلو در گفت و گو با خبرنگار کردپرس به آنچه اتفاق افتاده است اشاره کرد. «در مورد اعتراض با توجه به این که جوانان تحصیل کرده روستا بیکار بودند و بعضاً به عنوان کارگر ساده روزمزدی در شرکت کار می‌کردند که به دلیل سردی هوا از کار روزمزدی هم بیکار شدند و با توجه به اعلام شرکت مبنی بر تکمیل ظرفیت نیروی انسانی تا اطلاع ثانوی هیچ گونه اعتراضی نداشتند تا این که متوجه شدیم دو نفر نیرو در قسمت اداری و مهندسی عمران به استخدام شرکت در آمدند.»
 
 «مصطفی احمدی» از پیگیری استخدامی ها گفت. «با پیگیری شورا و دهیار روستا متوجه سفارشی بودن این استخدامی ها توسط «علیمحمد مرادی» شدیم که مسئولان شرکت هم به نیاز نداشتن نیروها اشاره و این استخدامی ها را نوعی بده بستان با نماینده عنوان کردند که در نهایت شورا و دهیاری روستای بهارلو مانع از ورود این افراد به شرکت شدند.»
 
او از تناقض گفتار تا عمل نماینده مجلس گله مند بود و گفت که «علیمحمد مرادی» هیچ کاری برای وضعیت روستا انجام نداده است. «پس از عتراضات اهالی روستای بهارلو در آذر ۹۶ برای شفاف سازی آلاینده های زیست محیطی معدن ساریگونی، سهم مردم از حقوق دولتی واریزی معدن و ممانعت از استخدام های سفارشی که موجب برگزاری چندین جلسه با نماینده قروه در روستای بهارلو و قول پیگیری خواسته های بحق مردم توسط وی از وزرا و نهادهای مربوط گردید گرچه نطق نماینده در صحن علنی مجلس باعث دلگرمی مردم منطقه شد. اما متاسفانه چندی بعد امید مردم نسبت به وی تبدیل یأس شد؛ چرا که نماینده نه تنها پیگیر مشکلات نشد بلکه حاضر به ارائه مستندات مکاتبات خود با مسئولان مربوط نشد.»
 
به گفته «احمدی» اخیراً هم علیرغم بیکار بودن جوانان تحصیلکرده روستای بهارلو دو نفر به سفارش «علیمحمد مرادی» در قسمت اداری و مهندسی شرکت زرکوه مشغول به کار شدند که با پیگیری جوانان و شورای روستای بهارلو؛ مسئولان معدن اقرار کردند به دلیل نفوذ و ترس از نماینده حاضر به جذب این دو نفر شده اند.
 
200 نیروی غیربومی
 
این عضو شورای روستای بهارلو همچنین از استخدام 200 نیروی غیربومی در شرکت زرکوه گفت. «اگر مسئولان استان کردستان دلشان برای جوانان قروه می سوزد پاسخ دهند که چرا 200 نیرو از خارج استان در معدن به کار گرفته شده اند که از این تعداد 46 نفر فقط به عنوان نگهبان از شهرستان کرج هستند؟ مگر در قروه نیروی کار مستعد وجود ندارد؟»
 
به کارگیری افرادی خارج از استان در حالی صورت گرفته که مطابق اظهارات «مصطفی احمدی» نیروهای بیکار بسیاری در منطقه قروه وجود دارند که برای شغل ناچار به مهاجرت از شهرستان می شوند.
 
فشار برای استخدام بالاست
 
تلاش خبرنگار کردپرس و انتظار برای پاسخگویی مجموعه معدن ساریگونی قروه گرچه به نتیجه نرسید اما در نشست کمیته مشورتی معدن طلا که در تاریخ نهم آذرماه سال جاری برگزار شد مدیرعامل مجموعه شرکت زرکوه اتفاقاً در خصوص استخدامیهای سفارشی مطالبی را عنوان کرد.
 
به گفته «مارات دالدانوف» برای کاهش فشار اجتماعی مشاغلی را در شرکت ایجاد کرده ایم که نیاز چندانی نداریم و مازاد بر نیاز شرکت است.
 
او با بیان اینکه استخدام نیرو در فاز افزایش ظرفیت انجام شده است، از مشکلات مرتبط در این زمینه گفت. «بحث مشکل ساز برای ما این است که مراجعات بسیار بالایی برای استخدام حتی از خارج شهرستان داریم که درخواست کار داده می شود و این معضلی است هر روزه که تکرار می شود.»
 
«دالدانوف» به تعهدی که برای اشتغال نیروهای بومی دارند، اشاره کرد. «برای ما از هر روستایی درصدی جهت به کارگیری نیروهای بومی مصوب شده است و شرکت بر طبق همان حرکت کرده و این نیست مستقیم هم وارد کار شویم بلکه اداره کار در این زمینه نقش دارد و افراد لازم را معرفی می کند.»
 
او بر داشتن تخصص مرتبط برای به کارگیری نیروهای بومی تأکید کرد. «داشتن تخصص مرتبط برای شرکت بسیار اهمیت دارد بر همین اساس در صورتی که در روستاهای اطراف  افراد با تخصص لازم باشند و نیاز داشته باشیم برای استخدام آنان استقبال هم می شود.»
 
ماجرای پیچیده گزینه های تحمیلی
 
ماجرای پیچیده استخدام های سفارشی در شهرستان قروه مربوط به امروز و دیروز نیست... تقریباً هر چهار سال این سریال تکراری گزینه های تحمیلی به ادارات و بخش های خصوصی در قروه وجود دارد و هر بار با یک واکنش گاهی تند و گاهی هم سکوت و صبوری گذشته است.
 
منظور از چهار سال، دوران نمایندگی مجلس است؛ نمایندگانی که مدت هاست به جای انجام درست وظایف خود، تنها به عزل و نصب مدیران و استخدام گزینه های سفارشی می پردازند.
 
درست همانند نماینده این دوره مجلس در قروه که در این چهار سال گذشته رکورد تغییرات مدیریتی در کنار تحمیل گزینه های سفارشی را در میان ده نماینده قبلی شکست. به طوری که از همان آغاز به کار، آستین همت برای عزل و نصب مدیران و سفارش افراد برای استخدام آن هم بدون در نظر گرفتن شرایط لازم، بالا زد.
 
هرچند مباحث مرتبط به عزل و نصب مدیران در این چهار سال بسیار مورد انتقاد فعالان سیاسی و اجتماعی و دیگر مسئولان بود اما کمتر کسی سخن از گزینه های سفارشی و تحمیلی نماینده برای ادارات دولتی و بخش های خصوصی بر زبان آورد.
 
همین باعث شد تا «علیمحمد مرادی» به کار خود ادامه داده و افرادی را به ادارات معرفی نماید که نه تنها از نظر تخصصی واجد شرایط نیستند بلکه در برقراری ارتباط اجتماعی دچار مشکل بوده و برای پستی که انتخاب شده اند سردرگم اند. آن هم پست هایی حساس و بسیار مورد نیاز آموزش های تخصصی.
 
نمونه ای از این پست ها با استخدام معاون عمرانی و برنامه ریزی فرماندار وقت قروه دیده شد که برادر نماینده مدتی را در این سمت بود و به اعتقاد کارشناسان بیشترین آسیب به شهرستان در این چهار سال با این کار وارد شد.
 
جدای از این بررسی های خبرنگار کردپرس و تأیید خود نماینده مجلس و همراهان وی نشان می دهد که «علیمحمد مرادی» در این چهار سال تنها گزینه معاونت عمرانی فرماندار را به فرد غیرمتخصص نسپرده، بلکه این آسیب را با معرفی افرادی نابلد در امور کاری مرتبط به اورژانس اجتماعی، بهزیستی، بیمارستان شهید بهشتی، کلینیک فوق تخصصی، شبکه بهداشت، تأمین اجتماعی و جهاد کشاورزی، کارخانه آرد و معدن طلای ساریگونی و... در قروه و کارخانه لاستیک بارز دهگلان وارد کرده است.
 
هرچند «علیمحمد مرادی» معتقد است تنها به معرفی افراد به ارگان ها و شرکت های مرتبط اقدام کرده و هیچ گونه اصراری مبنی بر استخدام نداشته و همچنین به مدرک و تخصص افراد توجهی نکرده و براساس خواسته های متقاضیان پیش رفته، اما دیگر افراد همانند مسئولان معدن خلاف گفته های نماینده را می گویند!
 
کلاف سردرگم اشتغال
 
این وضعیت گزینه های تحمیلی چند سال پیش در شرکت فولاد زاگرس هم دیده شد؛ شرکتی که بیشتر از حد نیاز خود نیرو را تحت پوشش قرار داد و همین عامل تعطیلی آن شد و با کمی دقت می توان فهمید که دست نمایندگان وقت در بروز این مشکل و تعطیلی این مجموعه بزرگ صنعتی در کار بوده است.
 
حال با واکاوی وضعیت معدن طلای قروه به عنوان یکی از بزرگترین مجموعه معدنی کشور و قیاس آن با فولاد زاگرس و این دخالت های غیراصولی در استخدامی های معدن این هشدار را می توان داد که باید مراقب بود تا به سرنوشت شوم فولاد زاگرس نرسد. همچنین در دیگر ادارات و شرکت ها هم این خطر وجود دارد که کیفیت در خدمت رسانی به مردم با نفوذ افراد ناکارآمد پایین بیاید.
 
با این وجود برای جلوگیری از این فاجعه لازم است ابتدا مسئولان ادارات و شرکت های خصوصی که با پذیرش نیروهای سفارشی به نوعی به دنبال گرفتن امتیاز و بودجه و در واقع بده بستان با نماینده هستند به این مهم برسند که وظیفه یک نماینده ایجاد اشتغال مستقیم نیست بلکه فراهم کردن شرایط برای اشتغال، آن هم از راه قانونی است نه اصرار و فشار و وعده و وعید و اینکه رایزنی برای گرفتن بودجه و توسعه منطقه در زیرمجموعه وظایف نماینده بوده و نباید با معامله و شرط و شروط همراه باشد.
 
سپس نمایندگان مجلس هم باید توجه داشته باشند که دخالت در هر اموری آن هم به صورت غیرقانونی درست نبوده و نیست؛ و اینکه آیا وضعیت اشتغال در شهرستان با تحمیل گزینه های سفارشی آن هم بدون داشتن تخصص لازم و تنها برای جذب رأی و رضایت مردم، رفع می شود؟ مدت هاست زمان دلسوزی تصنعی و رفتارهای پوپولیستی در جامعه گذشته و باید یک نماینده مجلس بداند راه توسعه از قانون گذاری درست و اجرای صحیح آن می گذرد نه بده بستان های سیاسی!
 
همچنین در این زمینه مردم هم نقش مهمی دارند؛ مردم باید بدانند که وظیفه یک نماینده چیست و در حد وظایف نمایندگی انتظار داشته باشند نه اینکه با عجز و لابه تقاضای کار داشته باشند چرا که با این شیوه یک راه ناهموار در مسیر اشتغال برای نمایندگان باز می کنند و هرچه بیشتر پیش رود این راه گسترده تر می شود به طوری که دیگر قابل کنترل نخواهد بود؛ لذا آگاه بودن در این خصوص ضرورتی است اجتناب ناپذیر.


برچسب ها :


نظرات کاربران :

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!

دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نام *
 

کد امنیتی
 
   
فیلــــم
بیشتــر
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
پربازدیدترین های یک ماه اخیر

ADS In Website

ADS In Website