شنبه 25 آبان 1398 / 12:22|کد خبر : 4892|گروه : سیاسی

بازگشت 27 واحد صنعتی راکد در کردستان به عرصه تولید/صدور 605 جواز تاسیس دراستان

بازگشت 27 واحد صنعتی راکد در کردستان به عرصه تولید/صدور 605 جواز تاسیس دراستان

رئیس سازمان صنعت، معدن تجارت استان کردستان گفت: بازگشت 50 واحد تولیدی راکد استان به چرخه تولید تا پایان امسال هدفگذاری شده که با همت خود متولیان واحدهای تولیدی و پیگیری و جدیت سازمان صنعت، معدن و تجارت تاکنون 27 واحد تولید به چرخه تولید بازگشته است.

به گزارش سراب خبر، بخش صنعت، معدن و تجارت با دارا بودن بیشترین سهم اقتصادی کشور، دارای تعامل گسترده‌ای با سایر بخش‌های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جامعه است که می‌تواند یکی از موثرترین پیشران‌های اقتصادی کشور باشد، بنابراین آشنایی با وضع موجود، برنامه‌ها و سیاست‌های این بخش می‌تواند تصویر روشنی از وضعیت و توان آینده اقتصادی ایران در اختیار مخاطب قرار دهد.
 
بخش صنعت، معدن و تجارت نه تنها می‌تواند سهم بالایی در ساماندهی معیشت جامعه داشته باشد، بلکه می‌تواند اقتدار و کارامدی کشور را برای دستیابی به امنیت، عدالت، رفاه، آزادی، استقلال و عزت ملی تقویت نماید.
 
ارتباط گسترده این بخش با بخش‌های مختلف مانند حوزهای پولی و بانکی، بورس، تولید، توزیع، اشتغال، واردات، صادرات، ارتباط بین مصرف کننده و تولید کننده و بسیاری بخش‌های دیگر و میزان اثرگذاری و اثرپذیری از این بخش‌ها نشانگر اهمیت بالای شناخت صنعت، معدن و تجارت کشور است.
 
در واقع سازمان صنعت، معدن و تجارت با توجه به اهداف، چشم‌انداز و با الهام از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و بالاخص توجه به بهره‌برداری از تمامی توانایی‌های داخلی در جهت زایش درونی و توسعه تعاملات و تجارت بین‌المللی با رویکرد برون‌نگری، با ارائه برخی برنامه‌ها برای هموار کردن راه فعالان اقتصادی و روان‌سازی فعالیت‌هایشان تلاش می‌کند.
 
برای آشنایی بیشتر با فعالیت‌های انجام شده در سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان، محمد دره‌وزمی رئیس این سازمان در گفتگو با خبرنگار فارس در سنندج آخرین وضعیت این حوزه در استان را تشریح کرد.
 
اولویت ما پیگیری اجرای طرح‌های بزرگ در استان است
 
فارس: چه اقداماتی در حوزه صنعت استان انجام داده‌اید؟
 
یکی از سیاست‌های اصلی ما در سازمان صنعت معدن و تجارت طی چند سال اخیر که جزو اولویت‌کاری قرار دادیم پیگیری اجرای طرح‌های بزرگ در استان کردستان است و خوشبختانه در طول این مدت چند طرح بزرگ به بهره‌برداری رسیده است از جمله طرح طلای زرکوه که برای 1100 نفر اشتغال مستقیم ایجاد می‌کند، کارخانه لاستیک بازر، پتروشیمی کردستان و طرح‌های کنسانتره و فرآوری سنگ آهن و اما چند طرح بزرگ دیگر در دست پیگیری و اجرا داریم که پتروشیمی بعثت با حدود 750 میلیون یورو سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، پروژه زنجیره فولاد کردستان که وارد فاز اجرایی شده است و پروژه لاستیک رازی است که هرچند گرفتار مشکلات بانکی بود اما به‌زودی حل می‌شود از جمله این طرح‌ها است.
 
در حوزه صنعت ما پذیرای سرمایه‌گذاران و متقاضایان اخذ جوار تاسیس برای سرمایه‌گذاری هستیم و به آنها کمک می‌کنیم که کار سرمایه‌گذاریشان به‌راحتی و سهولت به سرانجام برسد و اگر تسهیلات بانکی بخواهند برای دریافت آن پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهیم.
 
از طرف دیگر بنا به اهمیت طرح‌هایی که جواز می‌گیرند ما انرژی و وقت می‌گذاریم یعنی برای طرح‌های بزرگتر که اهمیت بیشتری برایمان دارند وقت بیشتر می‌‌گذاریم و البته برای طرح‌های زیادی هم که جزو طرح‌های کوچک هستند فقط رفع گیر و موانع می‌کنیم که اگر در جایی و یا در اداره‌ای مثل محیط‌زیست، منابع طبیعی و ... مشکلی داشته باشند آنها را پیگیری و رفع می‌کنیم.
 
در کنار اینها جذب سرمایه‌گذران داخلی و با اولویت بیشتر سرمایه‌گذاران خارجی را در دستورکار داریم چرا که سرمایه‌گذران خارجی از ما تسهیلات نمی‌خواهند بلکه اگر فقط موانع کارشان را برطرف کنیم کارشان پیش می‌رود.
 
صدور 605 جواز تاسیس در کردستان
 
ما در سال گذشته 605 جواز تاسیس با سرمایه‌گذاری هشت هزار و 995 میلیارد تومان و با اشتغال‌زایی 9 هزار و 197 نفر صادر کردیم که طرح‌های پتروشیمی و زنجیره فولاد کردستان جزو طرح های بزرگ این جوازها است و امیدواریم و یقین هم داریم که با اعتقادی که به این طرح‌ها داریم به نتیجه می‌رسند و باعث توسعه استان خواهند شد.
 
در طول سال گذشته 78 پروانه بهره‌برداری با سرمایه‌گذاری 100 میلیارد تومان و اشتغال 652 نفر نیز صادر کردیم.
 
فارس: برای واحدهای تولیدی راکد در سطح استان چه اقدانی انجام شده است؟
 
اول امسال به مسئولین قول دادم که تا پایان سال 50 واحد تولیدی از واحدهای راکد استان را به چرخه تولید بازمی‌گردانم و تا امروز موفق شدیم با همت خود متولیان واحدهای تولیدی و پیگیری و جدیت سازمان صنعت، معدن و تجارت 27 واحد تولیدی از این 50 واحد راکد را به چرخه تولید بازگردانیم پس با این شرایط آمار واحدهای راکد به 131 واحد رسیده است و امیدواریم با کمک همه دستگاه‌های اجرایی و خود متولیان واحدهای تولیدی تا پایان سال تعداد بیشتری از واحدهای راکد را به چرخه تولید بازگردانیم.
 
پرداخت 190 میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای تولیدی استان کردستان
 
فارس: حمایت شما از واحدهای تولیدی در سطح استان به چه صورت است؟
 
ما در کردستان به تبع از سیاست‌های نظام و دولت و همانند کل کشور، برنامه حفظ جریان تولید را در دستور کار قرار دادیم یعنی اولا اجازه ندهیم واحدهایی که فعال هستند مشکلی برایشان پیش بیایید، دوما واحدهای نیمه‌فعال را به ظرفیت برسانیم و در نهایت واحدهای راکد را مجددا راه‌اندازی کنیم.
 
ما اعلام کردیم در سال رونق تولید هیچ واحد تولیدی در کردستان به خاطر قهر بانک‌ها و دستگاه‌های اجرایی تعطیل نخواهد شد و الان هم اعلام می‌کنیم تاکنون این اتفاق نیفتاده است و از این به بعد هم نخواهد افتاد.
 
در طول سال گذشته از کانال‌های مختلف اعطای تسهیلات در قالب طرح رونق تولید، طرح تفاهم‌نامه بانک سینا، صندوق توسعه ملی و اشتغال فراگیر روستایی 190 میلیارد تومان به واحدهای تولیدی استان تسهیلات پرداخت کردیم که بیشتر آن هم به عنوان تسهیلات سرمایه در گردش بوده است در واقع پرداخت تسهیلات 190 میلیارد تومان در طول سال گذشته به واحدهای تولیدی استان کردستان مصداق بازر حمایت از تولید و صنعت در کردستان است.
 
اختصاص یارانه 8 درصدی به واحدهای تولیدی استان
 
ما برای اولین بار با کمک و مساعدت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و استاندار تسهیلاتی به عنوان سرمایه در گردش به بخش تولیدی و صنعتی با بهره بانکی 10 درصد که در کل کشور بی‌نظیر بوده است پرداخت کردیم یعنی با توجه به اینکه درحال حاضر بهره بانکی 18 درصد است 10 درصد این مقدار را خود واحد تولیدی پرداخت می‌کند و 8 درصد دیگر را ما با دادن یارانه پرداخت می‌کنیم‌، برای این منظور 10 میلیارد تومان اعتبار از سازمان مدیریت گرفتیم و به عنوان یارانه به بخش تولید اختصاص دادیم.
 
هیچ محدودیتی برای اعطای تسهیلات سرمایه در گردش نداریم
 
فارس: یکی از موضوعات مهم در استان که خود نوعی مانع رونق تولید است سودهای زیاد بانکی است، آیا برای این مهم تدابیری اندیشیده شده است؟
 
برای کاهش سود تسهیلات بانکی سرمایه در گردش واحدهای تولیدی هیچ مشکلی نداریم، به تولیدکنندگان اطلاع‌رسانی کردیم که هر واحد تولیدی که نیاز به سرمایه در گردش دارد ما هیچ محدودیتی برای پرداخت آن نداریم مگر خود واحد تولیدی مشکل داشته باشد و نتواند وثیقه فراهم کند.
 
امروز هم اعلام می‌کنم در کردستان هیچ محدودیتی برای پرداخت سرمایه در گردش به واحدهای تولیدی وجود ندارد و بهره بانکی هم اگر از طرح تسهیلاتی رونق تولید باشد 10 درصد است و اگر از تبصره 18 باشد حدود 12 درصد است بنابراین هیچ واحد تولیدی با بهانه سرمایه در گردش، نباید دچار مشکل شود.
 
در کارگروه تسهیل 205 جلسه برگزار شده که این جلسات 1550 مصوبه داشته است که حدود 62 درصد این مصوبات اجرا شده است.
 
در کارگروه تسهیل که بیشتر بحث ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی بوده است مشکلات تک تک واحدهای تولیدی در این جلسات بررسی شده است و تا زمانی که به نتیجه مشخص نرسیده دست‌بردار نبودیم البته خوشبختانه همکاری بانک‌ها هم افزایش پیدا کرده است.
 
تایید 260 ثبت سفارس مواد اولیه برای واحدهای تولید استان
 
فارس: گویا واحدهای تولیدی استان برای تامین مواد اولیه با مشکل مواجه هستند..
 
تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی یکی دیگر از دغدغه‌های اصلی واحدهای تولیدی است، یک واحد تولیدی یا مواد اولیه خود را از داخل تامین می‌کند و یا از خارج کشور وارد می‌کند در همین راستا از زمان واگذاری و تفیوض اختیار ثبت سفارش به استان‌ها ما برای واحدهای تولیدی استان کردستان 260 مورد ثبت سفارس بررسی و تایید کردیم و برای 48 واحد تولیدی که مواد اولیه خود را از خارج کشور وارد می‌کنند به مبلغ 174 میلیون یورو ثبت سفارش تایید کردیم در واقع ثبت سفارش واحدهای تولید استان کردستان در سازمان صنعت، معدن و تجارت هیچ موقع معطل نشده است و نخواهد شد.
 
فارس: یکی از ظرفیت‌های مهم در استان کردستان معادن هستند برنامه سازمان صمت برای بهره‌گیری درست و قانونی از این معادن چیست؟
 
استان کردستان در حوزه معادن ظرفیت خاصی دارد و باید ظرفیت معادن را واقعی بشناسیم و واقعی به مردم معرفی کنیم اگر انتظار داشته باشیم که تمام مشکلات بیکاری استان را معادن استان حل می‌کنند اشتباه کردیم و گمراه کردیم چراکه ظرفیت معادن استان کردستان به اندازه رفع بیکاری استان نیست.
 
 انجام اکتشافات عمقی در چهار پهنه معدنی کردستان
 
برای شناسایی درست این ظرفیت قبلا اکتشافات سطحی و زمینی انجام می‌دادیم اما امروز اکتشافات عمقی را در دستور کار قرار دادیم و در همین راستا 4 پهنه سقز، بیجار، قروه و دیواندره را تعریف کردیم که پرواز ژئوفیزیکی هوایی در این چهار پهنه انجام شود، در حال حاضر اکتشاف عمقی پهنه‌های بیجار، قروه و سقز را به اتمام رسانیدم و پهنه دیواندره را امسال انجام می‌دهیم.
 
در مرحله اول ژئوفیزیکی در هر کدام از این پهنه‌ها تعداد محدودی معدن پلی‌متال کشف شده و درحال انجام اکتشافات تکمیلی هستیم، در محدوده قروه که جدیدا به ما اعلام کردند در مرحله اول 21 محدوده آهن و طلا شناسایی شده است، در سقز 7 محدود و در بیجار 6 محدوه که اکثرا هم سنگ‌آهن و طلا هستند و در دیواندره هم که به زودی انجام می‌شود قطعا نتایجی مثل سایر پهنه‌ها خواهد داشت در واقع اینها به ما می‌گوید که کردستان یک استان معدنی پلی‌متال است این ظرفیت‌ها را شناسایی کردیم که براساس آن روی فراوری این مواد معدنی برنامه‌ریزی کنیم.
 
ما در سال گذشته حدود 31 پروانه اکتشاف، 21 گواهی کشف و 20 پروانه بهره‌برداری صادر کردیم که از این 20 پروانه بهره‌برداری حدود 50.10 میلیون تن به ذخایر معدن استان کردستان با صدور این پروانه‌ها اضافه شده است.
 
سال گذشته با صدرو این پروانه‌های بهره‌‌برداری استخراج اسمی 510 هزار تنی و اشتغال 174 نفری اضافه شده است.
 
ما مسیر خود را در حوزه معدن انتخاب کردیم و بر روی ریل آن قرار گرفتیم در واقع اکتشافات نوین، فرآوری معادن، ایجاد ارزش‌افزوده و تولید ثروت و اشتغال سیاست ما در حوزه معدن است.
 
فارس: جلوگیری از خام فروشی معادن مستلزم ایجاد واحدهای فراوری است، آیا در این ارتباط ساز و کاری فراهم شده است؟
 
احداث کارخانه طلا در سقز و قروه انجام شده است، صدور جوازهای زنجیره فولاد در سقز، بیجار و قروه که عملیات اجرایی سقز آغاز شده و در بیجار و قروه هم به زودی شروع می‌شود در راستای فرآوری معادن در استان است.
 
افزایش 150 درصدی صادرات از مرزهای استان
 
فارس: در حوزه تجارت خارجی وضعیت استان به چه صورت است؟
 
کل صادرات ما در سال گذشته حدود 2 میلیارد دلار بوده که یک میلیارد و 250 میلیون دلار آن مربوط به صادرات از مزرهای استان بوده و در بخش صادرات سایر گمرکات که در گمرکات دیگر ثبت شده اما از مرز باشماق مریوان و سیرابند بانه بیرون رفته است  749 میلیون دلار بوده است در واقع با این آمار صادرات ما نسبت به سال قبل نزدیک به 150 درصد رشد داشته است.
 
مجموع مبادلات ارزی ما در سال 97 حدود 8.6 میلیارد دلار بوده است که رشد قابل توجهی نسبت به سال قبل داشته است.
 
هیچ مشکلی در تامین کالاهای اساسی نداریم
 
فارس: در حوزه بازرگانی داخلی وضعیت به چه صورت است؟ آیا در تامین کالاهای اساسی در استان مشکلی وجود ندارد؟
 
در حوزه بازرگانی داخلی تمام توان و تلاش همکاران بنده در سازمان صنعت، معدن و تجارت ایجاد ثبات و آرامش روانی برای مردم با تامین کالاهای اساسی و نظارت بر بازار است لذا در این خصوص تمام توان خود را به کار گرفتیم و ان‌شالله هیچ مشکلی در تامین کالا در استان کردستان وجود نخواهد داشت.
 
برای کنترل قیمت‌ها و نظارت بر اصناف با کمک خود اصناف و دستگاه‌های اجرایی دیگر از جمله تعزیرات، کما فی سابق با جدیت تمام بر بازار نظارت خواهیم داشت و برای مردم استان این پیام را داریم که در استان کردستان نسبت به سایر نقاط کشور اجناس را گران‌تر نخواهند خرید.


برچسب ها :


نظرات کاربران :

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!

دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نام *
 

کد امنیتی
 
   
فیلــــم
بیشتــر
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
پربازدیدترین های یک ماه اخیر

ADS In Website

ADS In Website