دوشنبه 20 آبان 1398 / 09:36|کد خبر : 4875|گروه : اجتماعی

گذری بر نخستین جشنواره سیب زمینی کردستان؛

تاکید علی محمد مرادی بر صادرات سیب زمینی و اعتراض کشاورزان به نماینده قروه و دهگلان در حین سخنرانی

تاکید علی محمد مرادی بر صادرات سیب زمینی و اعتراض کشاورزان به نماینده قروه و دهگلان در حین سخنرانی

نماینده مردم شهرستان های قروه و دهگلان در حالی بر صادرات سیب زمینی تاکید می نمود که با اعتراض برخی از کشاورزان در حین سخنرانی روبرو شد.

به گزارش خبرنگار سراب خبر، نماینده مردم شهرستان های قروه و دهگلان در نخستین جشنواره سیب زمینی کردستان برطرف شدن مشکل صادرات سیب زمینی را ضروری دانست.

به گفته «علیمحمد مرادی» سعی شده همیشه محصولات و تولید کنندگان معرفی شوند به سراسر کشور و به نوعی با تجلیل از آنان مشوقی برای ادامه کار و تولیدات بهتر شود.

او با اشاره به وضعیت آب در شهرستان قروه تصریح کرد: از 33 سد موجود در کردستان سهم استان ناچیز بود و آب سدها به تاراج می رفت لذا با پیگیری های صورت گرفته از انتقال آب به خارج از استان جلوگیری کرده و به دنبال رسیدن به میانگین کشوری در این زمینه هستیم.

«مرادی» با اشاره به مشکل صادرات سیب زمینی در این مدت افزود: سیب زمینی محصولی است که تولید انبوه دارد و سال قبل کشاورزان تولید کننده سیب زمینی حدود 4 هزار نفر با مانع صادرات سیب زمینی مواجه شدند و بعد که دستور صادرات را گرفتیم نجات یافتند.

مطابق اظهارات او امسال هم تا دهم آبان ماه تعرفه زیادی برای سیب زمینی به قیمت کیلویی 3 هزار و 500 تومان در نظر گرفته بودند به طوری که مقرون به صرفه نبود لذا با پیگیری های صورت گرفته تعرفه برداشته شد و امکان صادرات بدون تعرفه مهیا گشت.

«مرادی» یادآور شد: سیب زمینی محصولی است که 800 لیتر آب می برد و با این وصف آیا مقرون به صرفه است؟ بهتر نیست در تولید این محصول تجدید نظر شود و محصول دیگری با توجه به بحران آب در منطقه کشت گردد. 

او با بیان اینکه نرخ خرید تضمینی سیب زمینی در حد حرف است، تصریح کرد: دولت از بس بزرگ است نمی تواند در حوزه مدیریت درست پیش برود لذا برای نرخ خرید تضمینی گندم هم هر قیمتی که داده شود نمی تواند به آن عمل کند.

گفتنی است سخنرانی علی محمد مرادی در حالی اجرا شد که با اعتراض برخی از کشاورزان نیز روبرو شد.

از سرمایه گذاری در ایجاد صنایع تبدیلی حمایت می کنیم 

رئیس جهاد کشاورزی کردستان نیز در جمع خبرنگاران هدف از برگزاری این جشنواره را ترویج شیوه های نوین کشاورزی و افزایش بهره وری دانست و از تلاش در زمینه فرآوری و صادرات و بازاریابی محصولات کشاورزی گفت.

به گفته «خالد جعفری» تولید سیب زمینی در کردستان حدود 305 هزار تن از 8 هزار و صد هکتار مربوط به سال زارعی گذشته بوده و استان با این میزان تولید موفق شد رتبه پنجم تولید سیب زمینی در کشور را به دست آورد.

او با بیان اینکه سیب زمینی محصولی مهم و استراتژیک است، افزود: این محصول اشتغال زا بوده و می تواند از نظر ارزش افزوده تأثیر بسزایی داشته باشند لذا برگزاری چنین جشنواره هایی در این راستا مهم هستند.

«جعفری» در ادامه گفت که در خصوص محصول سیب زمینی چند مطلب مهم وجود دارد از جمله اینکه سیب زمینی مورد اتهام برای مصرف بالای آب قرار دارد و در واقع این گونه نیست و با اقداماتی که در زمینه شیوه های کاشت و نوین آبیاری و ارقام مورد استفاده مصرف آب به شدت کاهش یافته و بهره وری را بالا برده است.

مطابق اظهارات او کشت سیب زمینی در روند عادی از 9 هزار تا 12 هزار مترمربع آب مصرف می کند اما با اجرای شیوه های نوین به 7 هزار مترمربع کاهش یافته است.

«جعفری» دیگر اتهامی که به تولید سیب زمینی زده می شود را مربوط به باقیمانده نیترات دانست و بیان کرد: از 200 نمونه سیب زمینی در مزارع آزمایش صورت گرفت و میزان نیترات آن ها کمتر از 85 قسمت در میلیون بوده و این نشان می دهد که کیفیت محصول بسیار عالی است.  

او از معرفی سیب زمینی کار نمونه در روستای دوسر از توابع شهرستان قروه خبر داد که از هر هکتار بیس از صد تن سیب زمینی برداشت کرده و این را یکی از امتیازهای ویژه برای استان کردستان عنوان کرد.

توسعه انبارهای فنی و سردخانه ها دیگر مبحثی بود که رئیس جهاد کشاورزی کردستان به آن اشاره داشت. «خالد جعفری» ظرفیت سردخانه و انبارهای فنی در استان را بیش از 80 هزارتن دانست و از صدور مجوز برای 110 هزارتن سردخانه خبر داد.

در خصوص فرآوری محصول سیب زمینی هم به گفته «جعفری» از سرمایه گذار برای صنایع تبدیلی حمایت خواهد شد و تسهیلات ارزان قیمت در این زمینه مدنظر قرار گرفته است.  

این مقام مسئول در ادامه در پاسخ به این سؤال که وضعیت صادرات سیب زمینی امسال چگونه است، یادآور شد: دولت تنها هموار کننده مسیر صادرات بوده و در این زمینه تجار و بخش خصوص دخیل اند و در حال حاضر صادرات برای کشور عراق از آبان ماه آزاد است.

«خالد جعفری» از صادرات دو هزار تن محصول سیب زمینی تا این لحظه خبر داد و روند صادرات را مناسب ارزیابی کرد و گفت که فعلاً محدودیتی برای صادرات وجود ندارد.

حضور افراد ناآگاه به کار کشاورزی و آسیب هایی که به این بخش وارد می کنند از دیگر مواردی بود که به آن پرداخته شد. رئیس جهاد کشاورزی کردستان با تأکید بر اینکه هر کسی نمی تواند کشاورز باشد، تصریح کرد: کشاورزی نیازمند آگاهی و شناخت است و حضور افرادی که اهل کار نیستند آسیب می زند به این بخش و هم خود ضرر می بینند و هم اینکه به تولید محصولی بی کیفیت دست می زنند.

«جعفری» همچنین به قیمت خرید تضمینی سیب زمینی به مبلغ 620 تومان اشاره کرد و گفت که این قیمت مورد قبول کشاورز نیست و حاضر به فروش محصول خود با این نرخ نخواهد بود




برچسب ها :

سیب زمینی کاران کردستانجشنواره سیب زمینیقروهاستان کردستاننارضایتی سیب زمینی کاراندولتمردان

نظرات کاربران :

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!

دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نام *
 

کد امنیتی
 
   
فیلــــم
بیشتــر
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
پربازدیدترین های یک ماه اخیر

ADS In Website

ADS In Website