دوشنبه 20 آبان 1398 / 09:25|کد خبر : 4874|گروه : اجتماعی

گزارش؛

نخستین جشنواره سیب زمینی کردستان و نارضایتی سیب زمینی کاران از بی توجهی دولتمردان / از صادرات ضعیف تا نرخ پایین خرید تضمینی

نخستین جشنواره سیب زمینی کردستان و نارضایتی سیب زمینی کاران از بی توجهی دولتمردان / از صادرات ضعیف تا نرخ پایین خرید تضمینی

نخستین جشنواره سیب زمینی استان کردستان در حالی برگزار شد که سیبل زمینی کاران کردستانی از بی توجهی دولتمردان به وضعیت کشاورزان گلایه مند بودند.

به گزارش خبرنگار سراب خبر ، نخستین جشنواره استانی سیب زمینی استان کردستان شامگاه روز گذشته در شهرستان قروه و با حضور سیب زمینی کاران کردستانی برگزار شد.

این در حالی است که سیب زمینی کاران کردستان چندان از وضعیت فروش محصولات خود راضی نیستند و با دغدغه های بسیاری در زمین های کشاورزی روبرو هستند از جمله آنکه نرخ پایین محصولات و نیز بی توجهی و عدم حمایت های دولت نگرانی های بسیاری را برای سیب زمینی کاران رقم زده است.

در همین رابطه با برخی از سیب زمینی کاران کردستانی گفتگو نموده ایم که در این خصوص رضا خوشنواز سیب زمینی کار قروه ای گفت : یکی از مشکلاتی که در این چند ساله بر سر راه ما قرار داشته این است که ما با تمام توان تلاش می کنیم اما برای فروش محصولات با مشکل مواجه هستیم و متاسفانه دولت در این بخش بسیار ضعیف عمل کرده است و ما انتظار داریم صادرات توانمندی را از طرف دولت ببینیم

وی افزود: ماشین آلاتی که هم اکنون وجود دارد در استان کردستان ضعیف است که باید توسعه یابد

به گفته این سیب زمینی کار قروه ای نرخ خرید سیب زمینی اعلام شده دولت اصلا مورد توجه کشاورز قرار نمی گیرد و از کمترین اهمیت برخوردار است چرا که این نرخ به دور از انتظار و به دور از قیمت بازار است و به هیچ وجه مورد پذیرش نیست.

وی با بیان اینکه سالانه بیش از 25 هکتار کشت سیب زمینی دارد افزود: ما از 20 مرداد تا 25 مهر ماه برداشت داشته ایم که در طول این مدت بیش از 100 بار شاهد نوسان قیمت بوده ایم که باز و بسته شدن مرزها تاثیر زیادی در این مورد داشته است و گاهی با 30 تا 35 درصد افت قیمت روبرو می شدیم و کشاورزان دچار خسارت های زیادی شده بودند .

به گفته خوشنواز برگزاری این جشنواره ها باید تداوم داشته باشد تا شاهد رشد و ییشرفت بخش کشاورزی باشیم .

مهدی طهماسبی دیگر کشاورز قروه ای روستای کمره نیز گفت: از انجایی که در این جشنواره سخنان کشاورزان شنیده می شود فرصت خوبی است و مسئولین نیز باید مشکلات کشاورزان را مورد بررسی قرار دهند و در جهت رفع انان تلاش کنند .

وی افزود: هم اکنون صادرات سیب زمینی وجود دارد اما این صادرات تاثیری بر بازار سیب زمینی ندارد و باعث تغییر قیمت نمی شود .

به گفته وی نرخ بازار را دلالان تعیین می کنند و نظارتی بر تعیین این نرخ وجود ندارد

طهماسبی ادامه داد: ما دارای کار کارشناسی نیستیم و نظارتی بر عملکردها وجود ندارد که این نیازمند یک همبستگی جدی است و باید با برنامه ریزی در زمینه کشاورزی قدم برداشت.

محمد ساعد موچشی، سیب زمینی کار کامیارانی نیز در گفتگو با خبرنگار ما بیان داشت: سیب زمینی کار نمونه کامیارانی هستم که در 2 هکتار زمین 104 تن سیب زمینی برداشت نموده ام

وی افزود: یکی از مشکلات ما در امکانات کشاورزی پایین است و پشتیبانی مسئولین وجود ندارد و تسهیلاتی در اختیار کشاورزان قرار نمی گیرد که کشاورزی خود را رونق بدهیم

ساعد موچشی ادامه داد: کود به موقع به دست ما نمی رسد و ما نیازمند این مسئله هستیم که کود به زودی به دست ما برسد

به گفته وی سیب زمینی باید دارای خرید تضمینی با قیمت مناسب باشد در حالی که متاسفانه اینگونه نیست و کشاورز با مشکل مواجه می شود .

وی با بیان اینکه وضعیت صادرات ما مناسب نیست و این شرایط قابل قبول نمی باشد گفت: نمایندگان استان کردستان آنگونه که باید در بخش صادرات سیب زمینی وارد نشده اند در حالی که ما رای می دهیم و انتظار داریم که نمایندگان نیز اقدامات شایسته ای در این جهت  داشته باشند.

کورش محمودی نژاد کشاورز دهگلانی روستای طهماسب قلی نیز در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه هر ساله در سطح 40 تا 50 هکتار کشت سیب زمینی داشته و سال گذشته نیز به عنوان کشاورز نمونه سیب زمینی کار معرفی شده است ، گفت: بذر وارداتی را با هزینه بالایی وارد می کنیم و هزینه های کشت و داشت و برداشت بسیار بالا است و ما انتظار داریم که سیب زمینی را با قیمت مناسبی بفروشیم

وی ادامه داد: اولین اشتغال زایی در شرق استان کردستان وابسته به سیب زمینی است و معیشت خانوارهای بسیاری  آمیخته با سیب زمینی است و خواهشمندیم که توجه ویژه ای به این مورد شود .

به گفته وی ما نیازمند مشوق های صادراتی هستیم و دولت باید در این راستا وارد شود .

محمودی نژاد ادامه داد: متاسفانه یکی از دغدغه های ما این است که نرخ خرید تضمینی وزارتخانه برای سیب زمینی بسیار پایین است، در حالی که هزینه ما نزدیک به 2 هزار تومان بوده است اما نرخ وزاتخانه در حدود 500 تومان اعلام شده است .

وی افزود: سیب زمینی کاران ما در بخش مصرف آب مظلوم واقع شده اند در حالی که مصرف آب سیب زمینی بالا نیست و به جرات می توان گفت یونجه و گندم کلزا مصرف بالاتری نسبت به آن دارند و در این مورد در حق سیب زمینی کاران اجحاف شده است

به گفته وی ما در بخش صادرات مقصد صادراتی مناسب نداریم و تنها صادرات سیب زمینی ما به کشور عراق است

این سیب زمینی کار نمونه افزود: محصول ما دارای کیفیت فوق العاده بالایی است اما از آنجایی که دارای بسته بندی ضعیفی هستیم نتوانسته ایم در بخش صادرات موفقیت داشته باشیم .

وی به اهمیت ایجاد صنایع تبدیلی اشاره نمود و بیان داشت: صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی و سیب زمینی نیاز منطقه است اما شاهد ایجاد صنایع تبدیلی نیستیم و تسهیلات مناسبی در این خصوص از سوی دولت ارائه نمی شود .




برچسب ها :

سیب زمینی کاران کردستانجشنواره سیب زمینیقروهاستان کردستاننارضایتی سیب زمینی کاراندولتمردان

نظرات کاربران :

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!

دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نام *
 

کد امنیتی
 
   
فیلــــم
بیشتــر
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
پربازدیدترین های یک ماه اخیر

ADS In Website

ADS In Website