حال ناخوش سیب زمینی کاران
سود کاشت سیب زمینی خوب است، اگر ممانعت از صادرات نباشد!

حکایت مشکلات سیب زمینی کاران در نقاط مختلف کشور به دلیل کم کاری مسئولین در تنظیم بازار این محصول، حکایت جدیدی نیست. شغلی که بهرغم مشکلات و سختیهایش درآمد آنچنانی ندارد و ماحصل تلاش کشاورزان به باد میرود.
به گزارش سراب خبر، حکایت مشکلات سیب زمینی کاران در نقاط مختلف کشور به دلیل کم کاری مسئولین در تنظیم بازار این محصول، حکایت جدیدی نیست. شغلی که بهرغم مشکلات و سختیهایش درآمد آنچنانی ندارد و ماحصل تلاش کشاورزان به باد میرود.
حدود پنج میلیون تن سیبزمینی در دو کشت بهاره و پاییزه تولید میشود که استان کردستان جزء یکی از بزرگترین تولیدکنندگان سیبزمینی کشور به شمار میروند.
داستان سیبزمینی، محصولی که در چند سال اخیر علاوه بر هزینههای زیادی که در زمان کشت بر روی دست کشاورز برجای میگذارد در زمان برداشت و فروش آن نیز با مشکلات عدیدهای مواجه است، هرساله تکرار میشود، اما این تکرار هیچ سودی به حال کشاورزان ندارد.
در همین خصوص سیبزمینیکاران استان کردستان با ابراز گلایه از قیمت پایین خرید محصول از وضعیت بازار انتقاد کرده و خواستار رسیدگی مسئولان به این مشکل شدند. به گفته آنها تولید سیبزمینی امسال نهتنها سود نداشت بلکه هزینههای سنگینی نیز بر دوش ما گذاشته است.
وعدههای عملی نشده مسئولان در مورد حل مشکل سیبزمینی کاران
فتح الله حسین پناهی سیب زمینی کار نمونه کُردستانی، چندین سال است در دشت های شهرستان دهگلان مشغول به کشت سیب زمینی است. وی در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: استان کردستان یکی از استان هایی است که در تولید سیب زمینی در کشور سرآمد است و هر ساله در کشت این محصول در کشور حرفی برای گفتن دارد.
وی گفت: مسئولان مربوطه در مورد حل مشکل سیبزمینی کاران استان فقط وعدههای دروغین میدهند و این وعدهها سه سال است که عملی نشده است.
ضرر سیب زمینی کاران به دلیل کم کاری متولیان تنظیم بازار
وی با انتقاد از مسئولان مربوطه اظهار کرد: چرا نباید مشکل قشر زحمتکش کشاورز که نقش مهمی در افزایش تولیدات داخلی و تحقق اقتصاد مقاومتی دارند حل شود و همچنان بیمهریها به سیبزمینیکاران تلاشگر استان کردستان تداوم یابد و قصه تلخ نبود بازار این محصول و صادرات آن همچنان روی دور تکرار باشد.
این کشاورز کردستانی بیان کرد: من بذر سیبزمینی را بالای یک هزار تومان خریداری کردم و در قبال تولید محصول سیبزمینی هزینه بالای ۱۰ میلیون تومانی برای کود و آبیاری انجام دادم ولی در موقع برداشت محصول خود نمیتوانم این محصول را حتی با قیمت ۱۴۰۰ تومان به فروش برسانم.
هزینه برداشت بسیار هنگفت است
نیازی تصریح کرد: هزینه برداشت محصول سیبزمینی نیز باتوجه به هزینه کارگران و استفاده دستگاههای نوین برای برداشت بسیار هنگفت است و هماکنون من و خانوادهام در سختی بسیاری به سر میبریم و نمی توانیم مشکلات موجود را تحمل کنیم؛ چرا که قیمت فعلی سیبزمینی متناسب با هزینههای موجود نیست و ضرر زیادی را نیز برای کشاورزان به دنبال داشته است.
سازمان جهاد کشاورزی استان که متولی اصلی رسیدگی به مشکلات سیبزمینی کاران است آنچنان که باید و شاید برای حل مشکل سیبزمینی کاران وارد نشده است و در این زمینه گلایههای کشاورزان منطقه به حق و شنیدنی است.
سرمایه گذاری در بخش کشاورزی نیاز به حمایت دولت دارد
محمدرحیم نیازی رئیس هیئت مدیره انجمن ملی سیب زمینی ایران در گفتگو با خبرنگار کردتودی عنوان کرد: استان کردستان با ظرفیتی که دارد در تولید گندم رتبه دوم را کسب کرده و این نشان از تلاش کشاورزان و جهاد کشاورزی برای این استان است. با وجود این سرمایه گذاری در بخش کشاورزی پیشرفتی نداشته و رشد در این زمینه منفی بود زیرا جاذبه بخش های دیگر بیشتر از بخش کشاورزی است و این بخش نیازمند حمایت های ویژه با بسته های سرمایه گذاری و تسهیلات کم بهره است.
وی خواهان تجدید نظر در نرخ تضمینی محصولات کشاورزی شد و گفت: به منظور تامین امنیت شغلی کشاورزان می طلبد نرخ تضمینی محصولات کشاورزی متناسب با نرخ ارز و محصولات جهانی افزایش داشته باشد.
عدم توقف صادرات کالا و محصولات کشاورزی
وی خواستار عدم توقف صادرات کالا و محصولات کشاورزی شد و افزود: این مهم نباید با احکام دستوری متوقف شود. درآمد ناشی از سرمایه گذاری خارجی به عنوان یک پشتیبان و تشویق برای سرمایه گذاران می تواند از استان و کشور خارج شود.
رئیس هیئت مدیره انجمن ملی سیبزمینی ایران با اشاره به اینکه مشوقهای صادراتی باید به صادرکننده واقعی داده شود، افزود: اگر این مهم محقق شود ثبات صادراتی خواهیم داشت.
ارائه آمار و اطلاعات از نیاز بازار به کشاورزان وظیفه دولت است
نیازی بر لزوم ایجاد بانک اطلاعاتی در مراکز تولید تاکید کرد و گفت: شناسایی کشاورزان پتانسیلدار، تولید بذر سالم، رصد سطح زیرکشت، رصد بازار، ارتباط بازار و تولید، کاهش تولیدصادرات و صنعت باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر در استان کردستان سیب زمینی برداشتی مستقیم از مزرعه به صورت فلهای صادر میشود که این امر باعث لطمه به تولید خواهد شد چراکه بدون بازبینی آفات قرنطینهای و با مشکلات فسادپذیری صادر میشود که افت محصول در بازارهای صادراتی را در پی خواهد داشت.
توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی ضروری است
نیازی گفت: یکی از زنجیرههای تولید که میتواند تولید انواع محصولات صنعتی و کشاورزی را از نظر اقتصادی به صرفه و تولید آن را توجیه کند، ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری کننده است، خامفروشی در هر رشتهای در نهایت به ضرر تولیدکنندگان است و موجب هدر رفت منابع میشود.
نیازی تصریح کرد: باید بین هزینه تولید و قیمت فروش تناسب و تعادلی وجود داشته باشد تا نه کشاورز و نه مصرفکننده ضرر نکنند چون وقتی کشاورز برایش صرف نکند، نمیکارد، وقتی هم با کاهش تولید مواجه شویم، قطعا قیمت در بازار افزایش پیدا میکند و مردم متضرر میشوند در واقع کاهش قیمت سیبزمینی به ضرر تولیدکننده است و میتواند در سال آینده کمبود این محصول در کشور را ایجاد کند در واقع هر چه قیمت محصول کاهش پیدا کند، رغبت کاشت در کشاورزان از بین میرود.
امکان صادرات محصولات سبزی و صیفیجات در مرزهای کردستان فراهم نیست
حیدر مرادی، معاون اداره امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان درباره مشکلات کشاورزان شهرستانهای قروه و دهگلان اعلام کرده که بالا آمدن یک محصول زیر کشت، گاهاً بهدلیل پایین بودن کشش بازار، امکان کاهش قیمت آن و نبود صادرات در این زمینه، قطعاً مشکلات زیادی برای کشاورزان استان به وجود میآورد.
وی با بیان اینکه امسال اقلیم کردستان عراق برای هر کیلوگرم محصولات سبزی و صیفی استان که سیبزمینی نیز شامل آن میشود، 350 دینار در نظر گرفته است، اذعان کرد: امکان صادرات محصولات سبزی و صیفیجات در مرزهای استان کردستان فراهم نیست.
مرادی با بیان اینکه بازار پسندی برای قیمت محصول متوسط سیبزمینی حدود « 1200 تومان» و برای محصول عالی و مطلوب بدون مشکل «1500 تومان» است، گفت: محصولات بیکیفیت و بیمار سیبزمینی، قیمتی پایینتر از 1000 تومان است که قطعاً در این صورت به ضرر کشاورزان خواهد بود.
برچسب ها :
نظرات کاربران :
دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
- یادواره شهدای عملیات کربلای ۵ در قروه برگزار شد
- احداث دو مجتمع بزرگ گلخانهای با مساحت 62 هکتار در قروه
- ۵۶ روستای قروه عاری از شبکه سیم مسی شد
- سانحه مرگبار در محور قروه - سریش آباد با 8 کشته و مجروح
- فعالیت معدن طلای قروه از سر گرفته شد/پیگیری مطالبات مردم در دستور کار
- حال ناخوش «بوکس» قروه؛ تمرین ورزشکاران در تاریکی!
- یادواره شهدای عملیات کربلای ۵ در قروه برگزار شد
- احداث دو مجتمع بزرگ گلخانهای با مساحت 62 هکتار در قروه
- ۵۶ روستای قروه عاری از شبکه سیم مسی شد
- سانحه مرگبار در محور قروه - سریش آباد با 8 کشته و مجروح
- فعالیت معدن طلای قروه از سر گرفته شد/پیگیری مطالبات مردم در دستور کار
- حال ناخوش «بوکس» قروه؛ تمرین ورزشکاران در تاریکی!
- یادواره شهدای عملیات کربلای ۵ در قروه برگزار شد
- احداث دو مجتمع بزرگ گلخانهای با مساحت 62 هکتار در قروه
- ۵۶ روستای قروه عاری از شبکه سیم مسی شد
- وزیر کشور از گردنه صلواتآباد سنندج بازدید کرد
- ۶۱۸ مسافر در راه مانده در قروه اسکان داده شدند
- سانحه مرگبار در محور قروه - سریش آباد با 8 کشته و مجروح
- فعالیت معدن طلای قروه از سر گرفته شد/پیگیری مطالبات مردم در دستور کار
- حال ناخوش «بوکس» قروه؛ تمرین ورزشکاران در تاریکی!
- دستگیری 2 سارق با کشف 6 فقره سرقت سیم برق در قروه
- از قهرمانان، ورزشکاران و مدال آوران شهرستان قروه تجلیل شد
شهرستان قروه رتبه اول خرید تضمینی گندم را کسب کرد/ کاهش ۶۲ درصدی خرید تضمینی گندم در کردستان
پیشبینی برداشت ۱۹هزارتن خیار و گوجهفرنگی از جالیزارهای قروه
دستگيري 17 نفر از معتادان متجاهر در قروه + تصاویر
تحول انقلاب اسلامی از خاورمیانه تا قلب آمریکا / انقلاب اسلامی آغازگر استکبار ستیزی جهانی
تمام دنیا اقتدار ایران اسلامی را مشاهده کرد / عملیات انتقام تا اخراج نیروهای آمریکایی از منطقه ادامه یابد
دستگيري 17 نفر از معتادان متجاهر در قروه + تصاویر
تحول انقلاب اسلامی از خاورمیانه تا قلب آمریکا / انقلاب اسلامی آغازگر استکبار ستیزی جهانی
مکانیسم ماشه فریب افکار عمومی است / جنایت های آمریکا در منطقه قابل چشم پوشی نیست
به سخره گرفتن تکنولوژی نظامی آمریکا با حمله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
پاسخ به ابهامات حمایت رهبر معظم انقلاب اسلامی از موضوع افزایش قیمت بنزین