یکشنبه 26 خرداد 1398 / 12:30|کد خبر : 4619|گروه : اجتماعی

پیش بینی تولید ۱۷۵ هزارتن گندم در قروه/پرداخت وجه تا ۳۶ ساعت

پیش بینی تولید ۱۷۵ هزارتن گندم در قروه/پرداخت وجه تا ۳۶ ساعت

پیش بینی تولید ۱۷۵ هزار تن گندم در قروه با پرداخت ظرف ۳۶ ساعت وجه محصول در کنار تأکید بر تأمین زیرساخت ها و رفع کمبود کمباین از جمله مواردی بودند که مسئولان به آن اشاره داشتند.

به گزارش سراب خبر، شامگاه شنبه نشست کارگروه هماهنگی خرید تضمینی گندم در شهرستان قروه در حالی برگزار گردید که از یک طرف خبر از کاهش تولید گندم به نسبت سال گذشته داده شد و از طرف دیگر در خصوص تصمیم دولت بر پرداخت وجه گندم خریداری شده به کشاورزان ظرف ۳۶ ساعت به شرط ارسال به موقع لیست مربوط توسط مراکز خرید به بانک ها، سخن به میان آمد.

در این نشست مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قروه با بیان اینکه گرچه در سال زارعی جاری بیش از ۴۷۷ میلی متر بارندگی ثبت شد اما باتوجه به پراکنش این باران مناسب نبود و برای زراعت هم چندان ارزش نداشت بنابراین پیش بینی می شود تولید گندم به نسبت سال گذشته کاهش یابد.

به گفته «خسرو کریمی پناه» با این وصف پیش بینی می شود میزان تولید گندم در شهرستان به ۱۷۰ تا ۱۷۵ هزار تن برسد و میزان خرید هم ۱۶۰ تا ۱۷۰ هزار تن باشد.

او سطح زیر کشت گندم آبی در قروه را ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار و گندم دیم را ۶۸ هزار هکتار دانست و مبلغ خرید تضمینی گندم را هم هزار و ۷۰۰ تومان به صورت پایه با ۴ درصد افت مفید و ۲ درصد افت غیرمفید اعلام کرد که باتوجه به سطح کیفیت گندم این مبلغ تا هزار و ۷۵۰ تومان هم افزایش می یابد.

«کریمی پناه» از تلاش برای اینکه هزینه حمل تا سیلو هم به کشاورز پرداخت شود گفت به اینکه مبلغ اعلام شده برای خرید تضمینی گندم با مبلغ تمام شده سازگاری ندارد اشاره کرد.

او میزان ظرفیت سیلوهای صنعتی شهرستان را ۹۰ هزار تن، سیلوهای اداره کل غله را ۲۵ هزار تن و مراکز خرید موقت تعاون روستایی را ۲۸ هزار تن عنوان کرد.

تأمین کمباین به اندازه لازم

در ادامه فرماندار قروه با تأکید بر اینکه مهمترین مورد در حال حاضر تأمین کمباین برای برداشت است، افزود: با وجود ۱۵۵ دستگاه کمباین که متعلق به شهرستان است اما نیاز به ۴۰۰ دستگاه دیگر هم برای برداشت به موقع داریم و باید تأمین گردد.

به گفته «موحد امان اللهی» برگزاری دوره آموزشی برای کارشناسان، فراهم کردن زیر ساخت مناسب در مراکز خرید، تأمین اعتبار لازم جهت سمپاشی و به کارگرفتن نیروی انسانی به اندازه لازم از جمله مواردی هستند که باید در نظر گرفته شوند.

همچنین متوقف کردن کمباین های معیوب که باعث ریزش میزان محصول حمل شده می شوند در کنار رفع ترافیک در مسیرهایی که به مراکز خرید مربوط هستند و تأمین سوخت کمباین ها و کامیون ها از دیگر مشکلاتی بودند که فرماندار قروه رفع آنها را مهم دانست.

«امان اللهی» به اطلاع رسانی درست و به موقع بخشداریها و دهیاریها در راستای جلوگیری از آتش زدن زمین های کشاورزی بعد از برداشت و اعلام نرخ گندم و هزینه حمل و نقل به کشاورزان اشاره کرد.

او همین طور خواستار نظارت بر عملکرد شرکت های حمل و نقل، دقت در بارگیری محموله ها و صدور بارنامه ها، پرهیز از صدور بارنامه و معرفی نامه به صورت دستی شد.

خروج گندم به تأیید جهاد کشاورزی نیاز دارد

مدیر توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی کردستان هم با بیان اینکه تمامی مشکلات موجود را قبول داریم، اظهار داشت: سال گذشته دومین استان در زمینه تأمین کننده گندم در کشور بودیم و در واقع از صفر تا صد بحث گندم در اختیار دولت است و خروج این محصول تحت هر شرایطی به تأیید جهاد کشاورزی نیاز دارد.

«شهریار حنیفی» بر رفع نواقص در مراکز خرید، حل مشکل بدهی رانندگان در کنار ایجاد مشوق هایی برای حمل کنندگان گندم، تأمین سوخت کمباین و کامیون توسط جهاد کشاورزی و همچنین در نظر گرفتن اینترنت رایگان تأکید کرد.

او به پرداخت موقع وجه گندم خریداری شده به کشاورزان اشاره کرد و گفت: حتی اگر بانک کشاورزی مبلغ را موقع پرداخت نکند اقدام به باز کردن حساب پشتیبان کرده و مطابق دستورالعمل لازم سود آن را باید بپردازد.

«حنیفی» از خرید یک میلیون و صد هزارتن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان در استان مربوط به سال گذشته خبر داد.

ایجاد امکانات رفاهی در مراکز تعاون روستایی

دیگر مبحثی که در این نشست از آن سخن گفته شد مربوط به مراکز تعاون روستایی بود که در این زمینه مدیر تعاون روستایی کردستان با بیان اینکه در سال گذشته میزان ۸۸ هزار و ۵۵۰ تن گندم در شهرستان قروه از طریق مراکز تعاون روستایی خریداری شد که شامل ۱۷ هزار و ۹۱۸ تن محموله بود.

به گفته «پیمان اسکندری» با توجه به اینکه مراکز تعاون روستایی به صورت موقت در نظر گرفته شده اند لذا در خصوص ظرفیت سازی در کنار ایجاد امکانات رفاهی برای رانندگان اقداماتی انجام خواهد شد.

او ظرفیت مراکز تعاون روستایی را ۲۸ هزار تن دانست و تصریح کرد: اینکه انتظار داشته باشیم تمامی مشکلات به صورت یکجا و یک شبه حل شوند غیرممکن است لذا در حد توان برای رفع مشکلات منجمله موارد زیرساختی برنامه هایی اجرا خواهند شد.

«اسکندری» میزان خرید گندم توسط تعاون روستایی در استان را سال گذشته ۵۶۰ هزار تن اعلام کرد.



برچسب ها :


نظرات کاربران :

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!

دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نام *
 

کد امنیتی
 
   
فیلــــم
بیشتــر
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
پربازدیدترین های یک ماه اخیر

ADS In Website

ADS In Website