دوشنبه 24 دی 1397 / 07:56|کد خبر : 4315|گروه : اجتماعی

جشن تکلیف،آغازی شیرین برای عبادت و بندگی

جشن تکلیف،آغازی شیرین برای عبادت و بندگی

جشن تکلیف سرآغازی شیرین برای حرکت در مسیرتعالی و معنویت است که کودکان با ورود به این سن، بهار زندگی را با فریضه نماز، دعا و قرائت قرآن پیوند می دهند.

به گزارش سراب خبر، جشن تکلیف خاطره‌ای شیرین معنوی - تربیتی است که در آن دانش‌آموزان دختر و پسرکه به این سن رسیده‌اند، در آیین‌های گروهی با خدایشان عهد می‌بندند و دستورات دین مبین اسلام را برای رسیدن به تعالی و اوج بندگی تمرین می‌کنند.

سن تکلیف در واقع آغاز بلوغ دختران و پسران است که با جشن تکلیف احکام روحبخش دین مبین اسلام برای این قشرها ساری و جاری می‌شود.

در نظام تربیتی آموزشی ایران اسلامی یکی از اقدامات برای آشنایی نوجوانان با راه و رسم زندگی معنوی برگزاری جشن تکلیف است، برنامه‌ای که آغازگر یک حرکت منسجم برای گام برداشتن در مسیر ارزش‌های دینی و معنوی محسوب می‌شود.
در این برنامه تربیتی برای نسل آینده‌ساز آموخته‌های دینی تبیین و دستورات الهی تشریح می‌شود براین اساس آنچه را خداوند بر انسان واجب ساخته و از ما خواسته است باید عمل کرد.

هر ساله در مدارس دخترانه و پسرانه برای دانش‌آموزانی که به سن تکلیف می‌رسند، جشن‌های آموزنده‌ای به نام جشن تکلیف برگزار می‌شود.

در فرهنگ کهن ایرانی برای هر عید یا هر مناسبت خوب که از طرف پروردگار، نعمتی به ما رسیده باشد، جشن می‌گیریم تا بدین وسیله سپاسگزاری و شکر و شادی خودمان را نشان دهیم که جشن تکلیف یکی از این عید و جشن هاست.

در این راستا و با هدف نهادینه کردن فرهنگ نماز و آغازی معنوی در برقراری ارتباط با خدای متعال مراسم جشن تکلیف ۷۰۰ دانش آموز دختر مدارس ابتدایی شهر قروه در محل مسجد جامع قروه برگزارشد.

جعفر عبدالملکی، مدیر آموزش و پرورش شهرستان قروه در این مراسم معنوی و نورانی ضمن خیر مقدم فرارسیدن خجسته سالروز ولادت عقیله بنی هاشم حضرت زینب سلام الله علیها و روز پرستار را تبریک گفت.

وی آغاز سن تکلیف و انس و ارتباط با خدای متعال را به دختران پایه سوم مدارس قروه را تبریک گفت و اعلام کرد: امروز آغاز مرحله جدیدی از زندگی شماست و لازم است برای حفظ پیوند و دوستی با پروردگار مهربان از به جا آوردن نماز سر وقت غافل نشوید.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان قروه افزود: در این جشن بزرگ عبادی دانش آموزان به سن تکلیف رسیده سجده شکر برای سلامتی و نعمت تکلیف به جای می‌آورند.

اکبر عظیمی، رئیس ستاد اقامه نماز استان کردستان هم از زینب سلام الله علیها به عنوان اسوه صبر، پاکدامنی و حجب وحیا یاد کرد و گفت: در آیات نورانی قرآن کریم هدف از خلقت بشر را عبادت خدای لایزال اعلام شده است.

وی افزود: برای به جا آوردن این وظیفه الهی توسل به نماز،الگو قراردادن راه پر فروغ پیامبراعظم وسنت وسیره پاک ائمه هدی علیهم السلام بهترین راه وروش است.

عظیمی با بیان اینکه باید خاطره تربیتی و دینی این جشن عبادی به قدری با شکوه و همراه با هدایایی متناسب با سن آنان باشد که به عنوان یک خاطره ماندگار در ذهنشان نقش ببندد.

یادآور می‌شود؛ قرائت سوگند نامه، اجرای سرود همگانی ،اجرای دکلمه ،نمایش وپذیرایی ، از دیگر بخش های این جشن با شکوه بود.



برچسب ها :


نظرات کاربران :

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!

دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نام *
 

کد امنیتی
 
   
فیلــــم
بیشتــر
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
پربازدیدترین های یک ماه اخیر

ADS In Website

ADS In Website