دوشنبه 3 دی 1397 / 08:37|کد خبر : 4275|گروه : اجتماعی

یادداشت

دلایل آمار بالای مکروه ترین حلال خدا در شهرستان قروه چیست؟

دلایل آمار بالای مکروه ترین حلال خدا در شهرستان قروه چیست؟

بر اساس آماری که طی هفته گذشته از سوی مدیر کل ثبت احوال استان کردستان صادر شده است شهرستان قروه با ثبت امار 3.1 در هزار بیشترین میزان طلاق در استان کردستان را از ان خود کرده است.

به گزارش خبرنگار سراب خبر، افزایش آمار طلاق در ایران مسأله جدیدی نیست. بارها آماری از تعداد عجیب طلاق در سال و ماه و حتی ساعت منتشر شده است و نشان می‌دهد زندگی‌های مشترک در ایران دیگر چندان دوامی ندارند و کم کم باید ۴۰،۵۰ سال زندگی مشترکی که بین پدربزرگ و مادربزرگ‌هایمان می‌دیدیم به فراموشی بسپاریم. هرچند همچنان زوج‌های مسن‌تر سعی می‌کنند زندگی‌شان را ادامه دهند و جوان‌تر‌ها بیشتر سراغ طلاق می‌روند.

اما به راستی دلیل اصلی بالا رفتن آمار طلاق چیست؟ چرا باید شهرستان قروه در استان کردستان بالاترین میزان مشارکت در مکروه ترین حلال الهی را داشته باشد؟

بدون شک بررسی این موضوع در کوتاه نوشتار ما نخواهد گنجید اما سعی می شود به اختصار در خصوص دلایل اصلی آن صحبت شود.

بیکاری و نبود انگیزه

متاسفانه در طول سال های گذشته حجم بالای بیکاری بخصوص در بین فارغ التحصیلان دانشگاهی به معضلی جدی در بین خانواده ها تبدیل شده است که نه تنها موجب ایجاد فشارهای روانی بر جوان تحصیل کرده و خانواده شده که به عنوان یکی از دلایل اصلی طلاق بخصوص در میان جوانانی که قبل از اشتغال پایدار ازدواج کرده اند تبدیل شده است.

بیکاری از یک سو و نبود انگیزه برای ایجاد کسب و کار تازه با توجه به بالا بودن هزینه ها و جوابگو نبودن درآمد ها یکی دیگر از دلایل سردرگمی جوانان می باشد که در شهرستان قروه نمود بیشتری می یابد.

بدون شک یک جوان تا زمانی که نتواند شغل ثابتی را برای خود دست و پا کند نخواهد توانست به راحتی مخارج زندگی را تامین نماید و این مسئله بیش از هر چیزی برای جوانانی که با شغل های موقت ازدواج کرده اند دلهره اور تر است.

افزایش توقعات از زندگی

در کنار عاملی چون بیکاری وقتی افزایش توقع از زندگی نیز قرار بگیرد آن چیزی که روند تصاعدی خواهد یافت افزایش میزان طلاق می باشد.

متاسفانه چشم و هم چشمی های خانوادگی تنها مختص به شهرهای بزرگی چون تهران نیست بلکه در شهر کوچکی همچون قروه نیز نمود زیادی دارد و گاهی می بینیم که مردم از کوچکترین مسائل نیز چشم پوشی نخواهند کرد.

این موضوع بیشتر در میان جوانانی که تشکیل خانه و خانواده می دهند عینیت بیشتری دارد و یک مهمانی ساده می تواند به معضلی بزرگ برای برخی خانواده ها تبدیل شود که از سفره شام گرفته تا نوع قاشق و چنگال ها و مبلمان منزل در استرس های بعد از مهمانی نقش دارند.

توجه نکردن به درامد خانواده و نیز مقایسه خود با دیگران وقتی در کنار چشم و هم چشمیقرار می گیرد به درگیری های لفظی و بالا رفتن کاسه صبر از زندگی می انجامد که عدم رضایت زوجچین از یکدیگر را به دنبال دارد.

اعتیاد

یکی دیگر از عوامل اصلی بالا رفتن آمار طلاق را می توان در مسئله مهمی به نام اعتیاد معنی کرد .

وقتی به موضوعی همچون طلاق نگاه می شود می توان گفت دلایل رخداد چنین وضعیتی خیلی دور از یکدیگر نیستند و یک ارتباط زنجیری با یکدیگر دارند انگونه که بیکاری موجب نارضایتی و وقوع چشم و هم چشمی می شود که در نتیجه انان اعتیاد نیز می تواند برای دوری از چنین مشکلاتی رخ دهد ، هر چند هستند افرادی که جدا از این مشکلات زندگی می کنند و درگیر معضل اعتیاد نیز می شوند.

بدون تردید اعتیاد یکی از اصلی ترین دلایل طلاق می باشد که خوشبختانه در شهرستان قروه آمار زنان معتاد چندان به چشم نمی آید و بیشتر چنین معظلی در میان مردان رواج دارد.

ضعف در روابط زناشویی و نبود مشاوره های مناسب قبل از ازدواج

یکی از اصلی ترین دلایل طلاق را که همیشه از چشم ها دور می ماند می توان در ضعف روابط زناشویی و نیز نبود مشاوره های مناسب قبل از ازدواج و ضعف در فرهنگ سازی در این زمینه عنوان نمود.

با وجودی که اقداماتی در خصوص مشاوره های قبل از ازدواج از سوی شبکه بهداشت و درمان صورت می پذیرد اما به راستی این مشاوره های چند ساعته تا چه اندازه می توانند در زندگی مشترک تاثیرگذار باشند.

لزوم ایجاد مشاوره های دقیق و علمی در خصوص روابط زناشویی و رضایت زوجین از یکدیگر مسئله ای است که کمتر به ان توجه شده است و حجداقل در شهرستانی همچون قروه نشان کمتری از آن دیده می شود.

بله ، ممکن است بسیاری از موارد ازدواج که به طلاق ختم می شود دچار هیچ یک از مشکلاتی که پیش از این عنوان شد نباشند و تنها دلیل ان در عدم رضایت زوجین از یکدیگر باشد که با یک مشاوره پیش از ازدواج می توانست کمتر شود.

در این میان باید زمینه های لازم برای مشاوره های اصولی و کارشناسی شده طولانی مدت ایجاد شود که پس از ازدواج و در دوران زناشویی نیز ادامه داشته باشد و حتی پس از به دنیا آمدن فرزندان نیز به صورت مستمر تکرار شود تا زوجین نسبت به خلق و خوی یکدیگر در دوران مختلف زندگی اطلاعات کامل تری پیدا کنند.

سخن آخر...

هر چند بسیاری از دلایل وقوع طلاق در خانواده ها در این نوشتار نگنجیدند اما در میان تمامی باید ها و نبایدهایی که از ان صحبت شد ، نقش خانواده ها ، و همچنین نقش مسئولین در کاهش این آمار نباید از ذهن ما دور شود.

پدران و مادران جوانانی که به تازگی ازدواج کرده اند از یک سو و مسئولین از سوی دیگر نقش موثری در کاهش امار طلاق با توجه به وظایف خود خواهند داشت که هر یک در جایگاه خود باید مورد بررسی قرار گیرد.




برچسب ها :

طلاققروهآمار بالادلایلمسئولینخانواده هابیکاریاعتیاد

نظرات کاربران :

مومنی [چهارشنبه 28 فروردین 1398 | 17:24] پاسخ

سلام از زحمات و تلاش های بی وقفه شما برادر عزیزم سپاسگزارم امیدوارم موفق و سر بلند باشید.

دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نام *
 

کد امنیتی
 
   
فیلــــم
بیشتــر
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
پربازدیدترین های یک ماه اخیر

ADS In Website

ADS In Website