یکشنبه 2 دی 1397 / 10:49|کد خبر : 4274|گروه : اجتماعی

گزارش

چه کسی مسئول مقابله با مراکز غیرمجاز عرضه مرغ زنده در شهرستان قروه است؟/سلامت مردم در گرو اقدام مسئولین

چه کسی مسئول مقابله با مراکز غیرمجاز عرضه مرغ زنده در شهرستان قروه است؟/سلامت مردم در گرو اقدام مسئولین

متاسفانه و در شرایطی که عرضه غیر مجاز مرغ زنده در قروه می رود تا سلامت مردم را به خطر بیاندازد ، هنوز هم مشخص نیست چه ارگانی مسئول مقابله با این مراکز غیر مجاز است!

به گزارش خبرنگار سراب خبر ،  انتشار بیماری مهلک مشترک بین انسان و طیور نظیر آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان , سالمونلوز و .... از یک سو و  پخش فضولات و ضایعات ناشی از کشتار مرغ زنده در سطح شهر و روستاها و ایجاد بوی متعفن و آزاردهنده از سوی دیگر تنها بخشی از مضرات عرضه و ذبح مرغ زنده در سطح شهر می باشند که رشد فزآینده انواع میکروب ها و ویروس ها در اثر جاری شدن خون و فضولات حاصل از کشتار در سطح معابر را به همراه دارد و نگرانی های بسیاری را برای خانواده ها ایجاد می کند.

از طرفی چند سالی می شود که برنامه ریزی هایی برای مقابله با مراکز غیرمجاز عرضه مرغ زنده صورت گرفته است اما متاسفانه بی نتیجه مانده است و کسی نتوانسته مانع ان باشد.

پخش شدن ضایعات حاصل از کشتار در سطح شهر توسط حیوانات اهلی ( گربه و سگ ) که علاوه بر توزیع مکانیکی میکروب و ویروس سبب دادن چهره زشت و ناپسند به شهر و روستا  می شود و نیز کشتار مرغ زنده در سطح معابر که موجب تجمع انواع حشرات از جمله مگس و ... می شود که خود عامل توزیع انواع بیماریها است از جمله مواردی است که باید توسط مسئولین مورد توجه قرار گیرد.

در همین رابطه گفتگویی داریم با رییس شبکه دامپزشکی شهرستان قروه تا بیشتر در جریان این موضوع قرار بگیریم.

رضا مرجانیان با بیان اینکه مراکز غیرمجاز عرضه مرغ زنده هیچ نوع مجوزی از شبکه دامپزشکی ندارند گفت: این مراکز چندین دستگاه و ارگان دولتی را درگیر خود نموده اند.

وی افزود: این مراکز از طرفی فاقد مجوز از اداره صنعت و معدن و تجارت می باشند و مخاطرات زیست محیطی بسیاری را نیز ایجاد نموده اند و گوشت عرضه شده آنها نیز مورد تایید شبکه دامپزشکی نمی باشد.

رییس شبکه دامپزشکی ادامه داد: طبق جلساتی که در این خصوص برگزار شده است شهرداری موظف به مقابله و جمع آوری این مراکز می باشد و مسئولیت جمع آوری این مراکز با شبکه دامپزشکی نیست و ما تنها در تایید یا عدم تایید گوشت وارد شده به بازار از سوی این مراکز نقش داریم.

 

پس از این گفتگو در تماس تلفنی با شهردار قروه نکات جدیدی مورد توجه قرار گرفت که توجه به آن خالی از لطف نیست

حسین پروندی در گفتگو با خبرنگار ما با اظهار تعجب از چنین مسئولیتی گفت: جمع آوری مراکز عرضه مرغ زنده هیچ ارتباطی به شهرداری ندارد و این مسئله کاملا مربوط به شبکه دامپزشکی است.

وی ادامه داد: شهرداری در صورتی در این گونه موارد نقش خواهد داشت که محل عرضه مرغ زنده فاقد پروانه تجاری باشد که تاکنون چنین چیزی رخ نداده است.

 

عرضه مرغ زنده ، آری یا نه؟

در شرایطی هنوز مشخص نیست مسئولیت جمع آوری مراکز عرضه مرغ زنده در سطح شهرستان قروه با چه کسی است که انتشار آلودگی و درگیر شدن پرندگان مهاجر و تهدید محیط زیست، انجام کشتار توسط افرادی که فاقد کارت تندرستی از شبکه بهداشت و درمان می باشند، استفاده از چاقو , قیف های و ... شدیدا" غیر بهداشتی در امر کشتار و نیز خونگیری ناقص در کشتار سنتی که باعث پرخون شدن و فسادپذیری سریع لاشه می گردد تنها بخشی از خطراتی است که شهروندان را تهدید می کند .

از طرفی لازم به یاداوری می باشد که مرغ زنده سطح معابر دارای مجهولات بیشماری می باشد از جمله آنکه آیا در واحدهای صنعتی مجاز و یا در طویله های غیر مجاز پرورش گردیده اند ؟ آیا تحت نظر مسئول فنی دامپزشک و مهندسین علوم دامی پرورش یافته اند ؟ آیا در زمان مناسب تحت واکسیناسیون قرار گرفته اند ؟ آیا خوراک استاندارد مورد استفاده واقع شده است ؟ آیا مرغهای به ظاهر سالم از نظر بیماری سالم هستند ؟ و بسیاری سوالات مجهول دیگر که هر کدام باید مورد بررسی قرار گرفته باشد.

حال و با چنین شرایطی هنوز مشخص نیست که چه ارگانی مسئول مقابله با چنین مراکزی است و چگونه باید مانع از افزایش این مراکز شد؟

بدون شک مراکز فروش مرغ زنده به دلیل تهدید کردن سلامت جامعه باید از سطح شهر جمع‌آوری شوند اما آیا به راستی اکیپ های نظارتی شبکه امپزشکی در این خصوص اقدام موثری صورت داده اند و آیا در آینده برنامه ای برای جمع آوری این مراکز که می توان گفت به صورت کاملا آزادانه فعالیت دارند درنظر گرفته شده است؟

قرار گرفتن در معرض بیماری های مختلف و نیز ایجاد فضایی نامناسب در سطح شهر از جمله معضلاتی است که فروش مرغ زنده در پی خواهد داشت و برخورد قانونی با متخلفان زمینه عبرت دیگر افراد را نیز ایجاد خواهد نمود.

برخورد قاطعانه با عوامل عرضه و ذبح مرغ زنده حتی در مناطق دوردست شهرستان قروه نیز می تواند از ابتلای مردم جامعه به بیماریهای واگیردار جلوگیری نماید.

امید است دستگاه های مربوطه با برخورد قاطعانه مانع از سودجویی افراد مخل سلامت جامعه شوند.




برچسب ها :

عرضه مرغ زندهمقابلهشهرداریدامپزشکیغیر مجازسلامتمسئول

نظرات کاربران :

شهروند [یکشنبه 2 دی 1397 | 11:49] پاسخ

سلام مرغ فروشی به صورت زنده درآمد بسیاری از مردم است و چندین سرپرست خانواده با این شغل خرج زندگی را می دهند بنظر من زمانی باید جمع آوری شود که برای این افراد فکری و شغلی ایجاد شود, اگر این شغل را هم نداشته باشن باید دست به کار های خلاف بزنند تا شکم خانواده خود را سیر کنند

دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نام *
 

کد امنیتی
 
   
فیلــــم
بیشتــر
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
پربازدیدترین های یک ماه اخیر

ADS In Website

ADS In Website