چهارشنبه 21 آذر 1397 / 00:42|
کد خبر : 4232|
گروه : اجتماعی چرا نخبگان ما شغل ثابت ندارند؟ مخترع جوان قروه ای سخن می گوید،
مسئولین می گویند هیچ دستورالعملی برای جذب نخبگان نداریم/ علاقه مند به همکاری با شرکت توزیع استان کردستان هستم / دوست دارم به مردم کشورم خدمت کنم

وقتی پای درد دل های نخبگان کشور می نشینیم باید شاهد نگرانی هایی باشیم که شایسته رتبه های برتر آزمون های بین المللی نیست.
به گزارش خبرنگار سراب خبر ، با نزدیک شدن به روز 25 آذر ماه که به نام روز پژوهش نامگذاری شده است ، درصدد بودیم تا با یکی از پژوهشگران و مخترعین شهرستان قروه گفتگویی داشته باشیم که در این میان افتخار آشنایی با آقای عباس شهبازیان نصیب ما شد .
شهبازیان که تنها 27 سال سن دارد موفق شده است با اختراعی شگرف زمینه تحولی عظیم در صنعت خودروسازی و مقابله با آلودگی هوا را ایجاد کند که این جز با حمایت مسئولین ممکن نخواهد بود.
از شما عزیزان دعوت می کنیم تا خود ، خواننده گفتگوی ما با این نخبه جوان قروه ای باشید.
آقای شهبازیان لطفا خودتون رو معرفی کنید و بفرمایید که دوران تحصیل رو چطور سپری کردید.
به نام خدا ، عرض سلام و خداقوت دارم خدمت شما و همکارانتان و مخاطبین ارجمند سراب خبر، اینجانب عباس شهبازیان در خرداد ماه 1369 در شهرستان قروه متولد شدم و دوران دانش آموزی خود را در شهرستان قروه سپری نمودم و همواره جزو دانش آموزان برتر در مقاطع مختلف تحصیلی بودم.
در سال 87 با شرکت در کنکور کارشناسی و کسب رتبه 1124 در رشته مهندسی برق قدرت دانشگاه بوعلی سینا همدان پذیرفته شدم و در سال 88 با شرکت در جشنواره بین المللی ایده های برتر یزد موفق به کسب مقام شدم
ایده شما چی بود ؟ لطفا در این رابطه بیشتر توضیح بدید
در همین راستا با هم فکری استاد راهنما ایده مذکور با عنوان تنظیم اتوماتیک ecu خودرو در اماکن عمومی را به عنوان پروژه ی کارشناسی تعریف کرده که موفق به پیاده سازی و ساخت آن شدیم سپس برای ثبت آن در سازمان ثبت مالکیت فکری و صنعتی کشور اقدام نمودم و موفق به ثبت اختراع با شماره ثبت مالکیت صنعتی 23339 الف/89 شدیم.
تا کنون تلاش های زیادی در زمینه صنعتی سازی اختراع مذکورانجام داده ام و در حالی که مسئولین بر اهمیت پیاده سازی طرح تاکید می کردند و قول هایی داده می شد اما متاسفانه حمایت خاصی صورت نمی گرفت.
اهمیت اختراع شما در چه موردی است؟
اگر بخواهم از جوانب اهمیت پیاده سازی اختراع مذکور بگویم می توان موارد زیر را بیان کرد:
ایده کلی این اختراع از بحث آلودگی هوای شهرهای صنعتی آغاز شد.
همانطور که آگاه هستید یکی از دلایل مهم در آلودگی هوا احتراق ناقص سوخت خودروها با توجه به کالیبره نبودن ecu و یا نقص فنی در قطعات خودروها است.
در واقع ECU را می توان مغز متفکر خودروهای انژکتور بیان کرد بدین صورت که با در اختیار داشتن اطلاعات کافی از وضعیت خودرو( که این اطلاعات از سنسورهای نصب شده بر خودرو کسب می شود) دستوراتی را به عملگرهای خود ارسال می کند که متناسب با شرایط خودرو ترکیب سوخت و هوا بدرستی انجام گیرد. (به عنوان مثال استپ موتور یکی از این عملگرها می باشد .)
حال به مرور زمان کالیبره خود ECU یا سنسورهای ورودی و یا عملگرها دچار اختلالات و یا نقص های فنی می شوند که باید هر از چندگاهی مورد بازررسی و عیب یابی قرار گیرند.
به طور مرسوم این کار با مراجعه صاحبان خودرو به مراکز دیاگ صورت می گیرد که مستلزم صرف هزینه و وقت است (لازم به ذکرميباشد که 70 درصدخودروها نيازبه تعمیات مکانيکي ندارند). صاحبان خودروها معمولا یا وقت کافی و یا اطلاع دقیقی از مدت زمان لازم برای مراجعه به این مراکز را ندارند.
در این میان می توان اشاره کرد که هزینه ایی هم که باید بپردازند خود عامل بازدارنده ایی است. با توجه به این مشکلات ما بر آن شدیم که با نصب یک دستگاه به قیمت بسیار کم بر روی خودروها و همچنین نصب دستگاهی به عنوان سرور مرکزی در اماکنی همچون پمپ بنزین ها و پارکینگ های عمومی و .. به صورت اتوماتیک و ارتباط بی سیم به بررسی وضعیت خودرو پرداخته و در صورت نقص فنی، نقص ها را بر نمایشگری که داخل ماشین نصب شده است ذخیره و به نمایش در آوریم و در صورت کالیبره نبودن تجهیزات به صورت خودکار آنها را کالیبره کنیم.
لازم به ذکر است که این کار بدون صرف هزینه از جانب صاحب خودرو و صرف وقت است. این نکته که مالکین خودروها حداقل یک بار در ماه به جایگاه های سوخت مراجعه می کنند خود موجب منظم بودن دوره های چکاپ می گردد.
طبق آمار اعلام شده ازطرف شركت ملي نفت ايران درسال1380 روزانه12 ميليون ليتربنزين درسطح تهران به وسيله خودروهاي بنزيني مصرف ميشود؛
اگرتنظيم موتوروسرويس به موقع انجام گيرد،به طورمتوسط 13 درصدكاهش،درمصرف سوخت داريم و تقريبا 1500000 ليترسوخت روزانه صرفه جويي ميگردد.
لطفا از آزمون کارشناسی ارشد بگویید
در سال 1394 در کنکور کارشناسی ارشد شرکت کرده و رتبه 134 را کسب کرده و در رشته مهندسی برق-قدرت دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی پذیرفته شدم.
در این دوران با معدل 18.35 (بدون احتساب نمره پایان نامه)و به عنوان تنها دانشجو دوره که با داشتن مقالات پذیرفته شده در ژورنال های معتبر و همایش های بین المللی در طی چهار ترم موفق به کسب نمره 20 پایان نامه شده و فارغ التحصیل شدم. در طی دوره کارشناسی ارشد موفق به کسب جایزه تحصیلی از بنیاد ملی نخبگان شدم.
در سال 1396 با توجه به کسب جایزه شهید احدی از بنیاد ملی نخبگان در آزمون دکتری تخصصی شرکت کرده و رتبه 12 را کسب کردم .
با توجه به اینکه می توانستم در دانشگاههای دیکری نیز ادامه تحصیل دهم اما ترجیح دادم که با جایزه شهید احدی در حضور استاد گرانقدر و بزرگوارم جناب آقای دکتر علیرضا فریدونیان بمانم.
در سال 1397 نیز موفق به کسب جایزه تحصیلی بنیاد نخبگان شدم. حال با معدل 19 دانشجو ترم سوم دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی هستم.
از افتخارات خودتان برایمان بگویید
بنده افتخار دارم که امروز دارای پروانه طراحی و نظارت در سازمان نظام مهندسی استان کردستان هستم و آموزشیار درسهای قابلیت اطمینان و شبکه های هوشمند در چندین سال متوالی، پژوهشگر پژوهشگاه نیرو، عضوگروه پژوهشی درپروژه ملی تحت عنوان "مطالعات تابآوری ونحوه بازیابی آن درشبکههای انتقال،فوق توزیع وتوزیع برق ایران ( با رویکرد مواجه باحوادث طبیعی) پژوهش یار گروه پژوهشی شبکه هوشمند، مرکز پژوهش، دانشگاه خواجهنصیرالدین طوسی، دکتر علیرضا فریدونیان می باشم و توانسته ام چاپ مقالات متعدد در ژورنال ها و همایش های معتبر خارجی و داخلی را ازآن خود کنم
وضعیت شغلی شما هم اکنون چگونه است و چه انتظاری از مسئولین دارید؟
افرادی همچون من که تمام وقت خود را صرف کسب علم و ارتقائ سطح علمی کشور می کنند باید نسبت به آینده شغلی خود خوشبین باشند اما متاسفانه نه تنها خوشبین نیستیم بلکه دلسرد هم می شویم .
من دوستان بسیاری داشته ام که با اندک رزومه ایی عازم خارج از کشوربا بهترین شرایط شده اند. اما ما ترجیح دادیم که در ایران بمانیم و به هم نوعان و هم کیشان خود خدمت کنیم چونکه خود را مدیون این نظام و ملت می دانیم.
گذشت زمان با خود دغده هایی را برای ما بهمراه دارد مثلا من 6 سال است که ازدواج کرده ام ولی هنوز نتوانستم شغل ثابتی داشته باشم.
شاید بگویید که ایراد از خودتان است و باید یه مسولین مراجعه می کردید اما چنین نیست ما تلاش خود را می کنیم اما جوابی نمی گیریم.
مثلا من بسیارعلاقه مند به همکاری با شرکت توزیع و یا امور انتقال استان کردستان بودم به همین دلیل به شرکت توزیع استان کردستان و امور انتقال کردستان مراجعه نموده و رزومه خود را به آنها تقدیم نمودم اما آنها با توجه به ابراز خرسندی نسبت به رزومه من می گویند که هیچ دستورالعملی برای جذب نخبگان نداریم و در صورت نیاز باهاتون تماس می گیریم اما کماکان که ماه ها و سال ها می گذرد دریغ از تماس و یا درخواست همکاری.
تنها درخواستی که می توان در چنین شرایطی داشت این است که جناب آقای مهندس لهونیان مدیر عامل محترم شرکت توزیع استان کردستان مقدماتی را برای جذب بنده در شرکت توزیع استان مهیا نمایند.
آیا با نماینده مجلس نیز در این رابطه صحبتی داشته اید؟
راستش را بخواهید مدتی پیش با آقای مرادی در این خصوص صحبت کردم اما تاکنون هیچ پاسخی از ایشان دریافت نکرده ام و انتظار دارم که ایشان زمینه های لازم را برای معرفی بیشتر ایده من و نیز بهبود وضعیت شغلی ام ایجاد کنند.
سخن آخر شما با مردم ...
در این میان لازم میدارم که از حمایت ها و دلگرمی های خانواده مهربانم ،همسر عزیزم، جناب آقای دکتر علیرضا فریدونیان و جناب آقای مهدی عبدالملکی که در بنیاد نخبگان استان کردستان هستند تشکر لازم را به عمل آورم و برای مخاطبین عزیز شما آرزوی سلامتی دارم
ما نیز برای این نخبه عزیز قروه ای آرزوی سلامتی و موفقیت داریم و امیدواریم مسئولین نسبت به چنین سرمایه های گرانبهایی بی تفاوت نباشند
برچسب ها :
نخبه قروه اینخبه جوانعباس شهبازیانانتظارات نخبه جوانمسئولینتوزیع استان کردستانقروهنمایندهمجلسعلی محمد مرادی