پنجشنبه 3 آبان 1397 / 15:06|کد خبر : 4180|گروه : اجتماعی

با معرفی نفرات برتر؛

پرونده یازدهمین کنگره کشوری شعر عاشورایی قروه بسته شد

پرونده یازدهمین کنگره کشوری شعر عاشورایی قروه بسته شد

یازدهمین کنگره کشوری شعر عاشورایی و نخستین همایش آئین های عاشورایی قروه با معرفی نفرات برتر و تجلیل از برگزیدگان به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرنگار سراب خبر، صبح امروز پنجشنبه یازدهمین کنگره کشوری شعر عاشورایی و نخستین همایش آئین های عاشورایی با معرفی نفرات برتر در مجتمع فردوسی قروه به ایستگاه آخر رسید و به کار خود پایان داد.

در این مراسم ابتدا نماینده مردم قروه و دهگلان با تأکید بر معرفی شخصیت امام حسین (ع) گفت:نیاز است الگوهای شهیدان در جامعه احیا و ماندگار شود و به نسل امروز انتقال داده شود.

علی محمد مرادی اظهار داشت: شهیدان مصلحت اندیشی به خرج ندادند و با تبیین اندیشه های اسلام شهادت را طلبیدند و رفتند.

به گفته وی امام حسین (ع) الگویی بی همتا برای جامعه بشریت است و همه شهیدان راه او را در پیش گرفتند و رفتند. 

مرادی با بیان اینکه شهید با خون خود نوشت که با شهادت زندگی کردم, افزود: ما به چنین الگوهایی نیاز داریم و باید این الگوها در کشور احیا و ماندگار شود.

در ادامه مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی کشور با بیان اینکه همه هنرها رشد خود را مدیون ماجرای عاشورا هستند، بر ارزیابی تأثیر متقابل شعر و عاشورا بر هم تأکید کرد.

مهدی قزلی افزود: امروزه دین از طریق قرآن بیان می شود و باید دید که عاشورا از چه راهی و چگونه انتقال می یابد. 
 
 
به گفته وی آن چیزی که عاشورا را برانگیخت و گسترش می دهد مردم و انرژی و شوری که دارند هستند.
 
قزلی با بیان اینکه همه هنرها رشد خود را مدیون ماجرای عاشورا هستند, افزود: لازم است در مورد تأثیر متقابل شعر و عاشورا کار کرد و در واقع شعر بار انتقال فرهنگ عاشورا را وقتی نثر نتوانست به دوش بکشد, بر عهده گرفت. 
 
مطابق بیانات وی اگر شعر و ادبیات به فرهنگ عاشورایی رو نمی کرد آیا جریان عاشورا آن طور که باید منتقل می شد یا به عکس اگر فرهنگ عاشورا به شعر ورود نمی کرد آیا شعر این گونه رشد می کرد.
 
همچنین در این مراسم معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان با بیان اینکه انتقال هنرمندانه سبک زندگی عاشورایی به نسل آینده وظیفه ای همگانی است، شعر را زبانی گویا و ادبیاتی فاخر در این راستا دانست.

حسین خوش اقبال اظهار داشت: عاشورا، فلسفه و سبکی برای زندگی است و این عاشوراییان بودند که با اعتماد کامل راه رستگاری را در پیش گرفتند تا امروز برای همیشه حکمت عاشورا جاری باشد.

به گفته وی راه ذلت و سعادت در هر زمانی وجود دارد و در این میان گاهی این راه غبارآلود است و مانع تصمیمی گیری درست می شود.

خوش اقبال با بیان اینکه انتقال هنرمندانه سبک زندگی عاشورایی وظیفه همه ماست، افزود: شعر زبانی گویا و ادبیاتی فاخر برای این منظور را دارد و در همین زمینه کنگره شعر عاشورایی ارزش دارد.  

بر اساس این گزارش در یازدهمین کنگره شعر عاشورایی قروه ۳۱۲  اثر از سراسر کشور به مرحله داوری رسیدند که از این تعداد به انتخاب هیئت داوران مقام  اول تا سوم در بخش زیر ۳۰ سال  را «فرزانه شفیعی» از اصفهان، «جواد چراغی» از زنجان و «محمد حسین مهدویان»  از قم کسب کردند.

در بخش بالای ۳۰ سال هم مقام اول تا سوم را به ترتیب «علی اکبر خانه ای» از ایلام، «رسول سنایی» از کهگیلویه و بویراحمد و «فاطمه بیرانوند» از خرم آباد به دست آوردند.

اما در بخش شعر زیر ۳۰ سال «ندا نوروزی» از تهران و «محسن کاویانی» از قم به عنوان نفرات برتر شایسته تجلیل معرفی شدند و در بخش بالای ۳۰ سال هم «خدابخش صفادل» از نیشابور و «محسن بیاتیان» از لرستان مورد تجلیل قرار گرفتند.

همچنین جایزه بخش قرائت در این دوره از کنگره به «رضا نظری فر» از صحنه، «فاطمه بدیعی» از کاشان و «علی مردیپور» از اصفهان تعلق گرفت و در ادامه هم از «منصور دولتی» از قروه به عنوان شاعر پیشکسوت تجلیل شد.   

در ادامه در بخش عکس نخستین آیین های عاشورایی از تعداد ۲۴۶ اثر رسیده به انتخاب هیئت داوران در بخش عکس اصلی رتبه اول را «ابراهیم علی پور» از بانه، رتبه دوم را «عمران کامیاب» از بیجار و رتبه سوم هم «کامران جباری» از بیجار به دست آوردند.

همچنین به رأی هیئت داوران جایزه اول تا سوم برگزیدگان بخش عکس موبایلی رسید به «سامان خدایاری» از بیجار، «اصغر فیض الهی» از بیجار و «محمد شهبازی» از حسن آباد یاسوکند و در ادامه هم از «کیوان فیروزه ای» از سنندج در این بخش از همایش تجلیل شد.   

دیگر بخش یازدهمین کنگره هم مربوط بود به تجلیل از پیرغلامان حسینی که «حشمت حنیفی»، «عباس پورمقدم»، «مراد آئینی» و «محمدرضا منتشلو» مورد تجلیل قرار گرفتند. همچنین در این برنامه از خانواده های شهیدان «هوشنگ ورمقانی» و «منوچهر سعیدی» تجلیل شد.

در پایان هم «محمدرضا عظیمی فشی» به عنوان سرپرست گروه تعزیه عاشوراییان مورد تجلیل واقع گردید و بدین ترتیب پرونده یازدهمین کنگره کشوری شعر عاشورایی و نخستین آیین های عاشورایی قروه بسته شد.

 



برچسب ها :


نظرات کاربران :

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!

دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نام *
 

کد امنیتی
 
   
فیلــــم
بیشتــر
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
پربازدیدترین های یک ماه اخیر

ADS In Website

ADS In Website