جمعه 5 مرداد 1397 / 09:46|
کد خبر : 4084|
گروه : سیاسی یادداشتی به قلم دکتر سمیرا دهقانی
پیام هل من مبارز سردار سلیمانی و احیاء دوباره نهضت عاشورایی/ مسئولیت مدیران در این شرایط چیست؟
سمیرا دهقانی رییس دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان قروه در یادداشتی به سخنرانی روز گذشته سردار قاسم سلیمانی پرداخت
به گزارش خبرنگار سراب خبر، سمیرا دهقانی رییس دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان قروه در یادداشتی به سخنرانی روز گذشته سردار قاسم سلیمانی پرداخت و نوشت:
در زمانی که مشکلات اقتصادی ملت سربلند ایران را آزرده خاطر نموده است و مطالبه گری آنان نیز به حق می باشد، سخنان حماسی و شجاعانه سردار سلیمانی در همدان و دعوت از شیطان بزرگ برای نبرد بزرگ و سرنوشت ساز شور و نشاط انقلابی را دوباره احیاء نمود و مسئولین ما باید بدانند مردم نجیب ایران امثال سردار سلیمانی ها را خواستارند که با عملکرد متعالی و طنین حماسی خود دل های آنان را دوباره در ریل انقلاب قرار دهد. شور هل من مبارز سردار دلها جریان عاشورایی را در رگ های ملت دوباره احیاء نمود و استوارترین پیام اقتدار ملت به جهان مخابره نمود و این همان سربلندی است که ملت از خادمین خود انتظار دارند. باید آگاه بود و دانست که؛ملت نجیب ایرانسرافرازانه در حال گذار از شرایط سخت اقتصادی هستند و امروز دیگر نوبت مسئولین در همه سلسله مراتب است که در عمل به این نجابت ملت پاسخ انقلابی دهند، همچنان که سردار بزرگ اسلام در حوزه امنیت ملی و در زمان مناسب پاسخ کوبنده به استکبار جهانی عرضه کردند. شرایط نامناسب اقتصادی نیز با اتحاد بین جناح ها و مدیریت جهادی و استفاده بهینه از منابع داخلی در کوتاهترین زمان ممکن قابل رفع می باشد و اگر هم مشکلی در جایی وجود داشته باشد، یکی از اصلیترین علل آنان نبود روحیه جهادی مدیران و جزیره ای عمل کردن آنان در بدنه مدیریتی است. برای لبیک به ندای مقتدای همه آزادگان جهان حضرت امام خامنه ای و سرباز سربلند ایشان سردار سلیمانی در حوزه مدیریتی ارائه چند راهکار ضروری به نظر می رسد:
فراتر از جناح و قطب بندی ها به گزینش و ارزیابی عملکرد مدیران پرداخته شود.آنچه امروزه در برخی سیستم ها وجود دارد این است که؛ افرادی با منتسب کردن خود به جناح ها و قطب بندی های مختلف بر استقلال تصمیم گیری مدیران اثرات منفی گذاشته اند تا آن اندازه که در تعیین سلسله مراتب اداری نیز مدیران دست به عصا اقدام می نمایند. جالبتراز این موضوع؛ خیلی از مدیران تمایل دارند در تعاملات و فعالیت های مثبت خود برای توسعه سیستم، فعالیت های زیادی انجام دهند اما در قدم های نخست با تخریب یا منتسب کردن آنان به جناح خاص یا بازی های تبلیغاتی قدرت ادامه حرکت در مسیر تصمیم گیری از برخی از آنان سلب می نمایند و آنان نیز تمایل پیدا میکنند، برای دوری از تهمت و حرف و حدیث های بعدی، به صورت لاکپشتی حرکت نمایند که البته این موضوع عمومیت ندارد و بعضی از مدیران با شجاعت در این مسیرها حرکت میکنند اما با توجه به سنگ اندازی های مختلف این حرکت شجاعانه کند می گردد.
از مدیران مطالبه گری واقعی شود و بطور شفاف عملکرد آنان زیر نقد وبررسی قرار گیرد. شاخص های عملکرد مدیران بایستی براساس معیارهای مشخصی همچون اصول تعالی خدمات، کارت ارزیابی متوازن و غیره تعریف گردد و به صورت دوره ای حداقل هر سال یکبار این ارزیابی ها صورت پذیرد و مدیران هم در جریان شاخص ها و هم در جریان نتیجه ارزیابی عملکرد با تاکید بر رفع مشکلات و نه به صورت بروکراتیک پرداخته شود.
بروکراسی های زائد برداشته شود و از مدیران جهادی حمایت ویژه انجام پذیرد.
مدیران خود را ازمردم جدا ندانند و انگیزه لازم برای مشارکت های عمومی در مردم ایجاد نمایند.
سرمنشاء های تهمت و افتراء در سطوح سازمانی خشکانده شود.
وحدت که اصلی ترین فاکتور پیشرفت در ش هست به معنای واقعی و در عمل جاری گردد.
آموزش های تخصصی در بحث رفتار سازمانی و منابع انسانی در اولویت قرار گیرد.
از وجود مشاورین و متخصصین علم مدیریت برای مدیران استفاده شود.
از مدیرانی که سوابق قبلی آنان آنچنان شایسته نیست ولو منتسب به جناح و گروهی خاص، شجاعانه استفاده مجدد نگردد.
از مدیران؛ عمل جهادی و خلاقانه مطالبه شود.
معنویت گرایی سازمانی در ادارات پیاده گردد.
رضایت مندی کارکنان به طور حرفه ای بررسی گردد و اقدامات اساسی برای انگیزه کاری کارمندان انجام گیرد.
برداشتن مدیران حاشیه ای و فیل های سفید مدیریتی در اولویت قرار گیرد.یکی از اصولیترین اصلاح ساختارها دور ریختن فیل های سفید مدیریتی است که یعنی افرادی که در سیستم های مدیریتی سال ها بدون آنکه کارایی آن ها به اثبات برسد صرفا به دلیل آنکه سوپاپ اطمینانی برای مدیران نالایق باشند در سیستم هزینه سربار هستند که عملکرد سازمان را به حد زیادی کاهش می دهند. این افراد که شناسایی آنان در سیستم های مدیریتی کار چندان دشواری نیست خطرات بسیاری برای مجموعه به همراه دارند. این افراد باورهای انقلابی و اسلامی را با وجه بدی که در جامعه دارند بازیچه خود قرار داده و نتیجه آن کاهش باورهای عمومی به ارزش ها، بدبین کردن سیستم به عملکرد مدیران و غیره است. بدیهی است این یکی از معظلات مدیریتی است که به راحتی قابل شناسایی و مطرح کردن است و می باید یکی از اولویت های مدیریتی باشد.
درد مردم احساس گردد و برای التیام و بهبود این رنج ها از هیچ تلاشی فروگذاری نشود.
عدالت سازمانی به معنای واقعی احیاء گردد.
شایسته سالاری و نخبه پروری به معنای واقعی در فرایندها تعریف گردد. وضعیت عدم پرداختن به شایسته سالاری در بعضی از ادارات بسیار نگران کننده است. در این سیستم ها؛ چرخه انفجار نادانی به وجود آمده و در حال تسری است.به گونه ای که؛ مدیران از ترس از دست دادن جایگاه خود، افراد کم توان را مورد حمایت ویژه خود قرار میدهند که این چرخه خطر انفجار نادانی ایجاد خواهد کرد. بعضی از مدیران در حقیقت دنبال چرخه انفجار نادانی هستند و به همین خاطر مخاطرات حضور آنان برای جامعه بسیار دردسرساز است
امید است با اتحاد و همدلی همه مدیران جهادی در مسیر اقتدار ایران اسلامی پاسخ مناسبی به یاوه گویی های همه بدخواهان نظام اسلامی ایران سربلند داده شود
برچسب ها :