یکشنبه 27 خرداد 1397 / 09:12|کد خبر : 4022|گروه : سیاسی

انتقاد تند نماینده قروه و دهگلان از دولت تدبیر و امید،

علی محمد مرادی: قرارداد ایران و قزاقستان در معدن طلای داشکسن ننگین‌تر از عهدنامه ترکمنچای است/غیر از وعده‌های توخالی، چیزی از دولت نصیب کردستان نشده است

علی محمد مرادی: قرارداد ایران و قزاقستان در معدن طلای داشکسن ننگین‌تر از عهدنامه ترکمنچای است/غیر از وعده‌های توخالی، چیزی از دولت نصیب کردستان نشده است

عضو کمیسیون اصل 90 مجلس با اشاره به قرارداد منعقد شده در معدن طلای داشکسن بین ایران و قزاقستان گفت: این قرارداد ننگین‌تر از عهدنامه ترکمنچای است که قرارداد آن نه برای بنده به عنوان نماینده و نه برای مردم شفاف نیست و کسی نیز پاسخگو نیست

به گزارش سراب خبر، علیمحمد مرادی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در سنندج اظهار کرد: دو سال از عمر مجلس دهم و یک سال از عمر دولت جدید گذشته است که بنده بارها از وضعیت استان کردستان انتقاد و شکایت داشته‌ام، اما همواره سعی کردم آن را رسانه‌ای نکنم و همیشه امیدوار به تغییر و اصلاح بودم، اما متأسفانه به نظر می‌رسد قرار نیست پیشرفتی در کردستان حاصل شود.

وی اضافه کرد: سوءمدیریت بزرگترین عامل پسرفت و آسیب جدی به استان کردستان است، چراکه مدیریت در کردستان نه جناحی و نه سیاسی است، بلکه به صورت باندی و گروهی بوده و همه چیز فدای تأمین منافع شخصی افراد می‌شود.

نماینده مردم  قروه و دهگلان در مجلس بیان کرد: اگر وضعیت توسعه را در کردستان بررسی کنیم به نتایج دلخراشی خواهیم رسید، اکثر پروژه‌هایی که قرار بود در این مدت فعال شوند به طور کلی راکد مانده‌اند.

وی اضافه کرد: در طول یک سال گذشته 50 واحد صنعتی به واحدهای راکد و نیمه‌فعال استان اضافه شده است، ضمن اینکه میانگین نرخ بیکاری در کردستان 2.5 برابر میانگین کشوری است.

مرادی در ادامه از شفاف نبودن وضعیت معدن طلای زرکوه و لاستیک بارز کردستان انتقاد کرد و متذکر شد: مردم از اینکه این دو ظرفیت کردستان وضعیت شفافی ندارند ناراضی هستند، بنابراین باید برای مردم روشن شود که چرا به جای استفاده از بازنشسته‌های کرمانی در کارخانه لاستیک بارز از نیروهای جوان و خلاق بومی استان استفاده نمی‌شود.

 

معادن به صورت خام از استان کردستان خارج می‌شوند

وی تصریح کرد: معادن یکی از پتانسیل‌های بالقوه پیشرفت و توسعه در کردستان است، اما متأسفانه همین معادن به صورت خام از استان خارج می‌شوند و هیچ فکری به حال صنایع تبدیلی در کردستان و جوانان آن نشده است.

نماینده مردم شهرستان‌های قروه و دهگلان در مجلس مطرح کرد: معدن طلای داشکسن در شهرستان قروه و دهگلان می‌تواند زمینه‌ساز ایجاد قطب بزرگ جواهرات و زیورآلات در منطقه شود، اما جوانان بیکار ما هر روز در جاده‌های کشور به دنبال کارگری در شهرهای دیگر جان خود را از دست می‌دهند.

این نماینده مجلس در ادامه گفت: کارگران معدن طلای داشکسن به نسبت کارگران خارجی از حداقل حقوق دریافت می‌کنند، در حالی که میانگین حقوق کارگران خارجی شاغل در این معدن 6 میلیون تومان است.

مرادی همچنین از عدم پرداخت کامل عوارض و مالیات بر ارزش‌افزوده این معدن انتقاد کرد که طبق قانون باید برای راه و عواقب زیست‌محیطی منطقه هزینه شود و متذکر شد: این حق مسلم مردم نادیده گرفته می‌شود و اگر جلوتر برویم و نگاهی به وضعیت شراکت ایران و قزاقستان در این معدن بیندازیم تازه متوجه می‌شویم که این قرارداد ننگین‌تر از عهدنامه ترکمنچای است که قرارداد آن نه برای بنده به عنوان نماینده و نه برای مردم شفاف نیست و کسی نیز پاسخگو نیست.

وی در ادامه به موضوع لاستیک بارز کردستان اشاره کرد و گفت: در افتتاحیه این کارخانه، رئیس جمهور ظرفیت نیروهای استخدامی را 960 نفر اعلام کرد، در صورتی که تعداد واقعی آن بیش از 720 نفر نیست.

این عضو کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تملک واحدهای تولیدی و صنعتی بدهکار توسط بانک‌ها و واگذاری آن به نازلترین قیمت به بعضی اشخاص وابسته و به وجود آمدن باندهای مافیایی، موجب افزایش بیکاری و از رونق افتادن کسب و کار در کردستان شده است.

غیر از وعده‌های توخالی، چیزی از دولت نصیب کردستان نشده است 

مرادی یادآور شد: با این وضعیت اقتصادی، بحران بیکاری و محرومیت، بارها فریاد زدیم به داد کردستان برسید، اما غیر از وعده‌های توخالی و سر کار گذاشتن مردم چیزی نصیب کردستان نشده است.

وی توضیح داد: حداقل به خواسته برحق مردم کردستان که تخصیص آب کشاورزی از سدهای استان است توجه کنید و به این کمترین مطالبه جامه عمل بپوشانید که از وزیر نیرو می‌خواهم وضعیت نامشخص و مبهم سدهای استان کردستان را روشن و شفاف کند.

وی در پایان تأکید کرد: با توجه به بحران آب شرب در قروه و دهگلان، نسبت به اجرای سامانه انتقال آب از سد قوچم برای روستاهای تابعه این شهرستان‌ها اهتمام ورزند.



برچسب ها :


نظرات کاربران :

از بهارلو [یکشنبه 27 خرداد 1397 | 23:34] پاسخ

آقای مرادی اون معدن طلا که فرموده معدن داشکسان معدن بهارلو هستش.وراست میگن هیچ کنترلی به نظر من به نفع استان یا کشور نمیشه قزاقها یه کم قلدر شدند.

همشهری [سه شنبه 29 خرداد 1397 | 19:08] پاسخ

جناب آقای بهارلو دنیا میدانه که معدن طلا تو خاک داشکسنه تو که زرنگ تشریف داشتی حق مردم منطقه رو میگرفتی نه اینکه بیای بگی معدن مال داشکسنه یا بهارلو . متاسفم برای چنین افکاری که کیفشو خارجیها و کاخ نشینان بالا سر میبرند ماها تو چه فکری هستیم .

همشهری [جمعه 1 تیر 1397 | 12:46]

به شما چرا فشار اومده.

علی [جمعه 1 تیر 1397 | 18:36]

حالا تو خاک داشکسنه چه گلی زدند به سرشون برادر که رفتی زیر فشار.

دوست [جمعه 1 تیر 1397 | 18:47]

همشهری عزیز زیاد تو هم خوشحال نباش که اسمن به نام داشکسنه بجز سرطان چیزی عاید اون منطقه نمیشه.

دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نام *
 

کد امنیتی
 
   
فیلــــم
بیشتــر
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
پربازدیدترین های یک ماه اخیر

ADS In Website

ADS In Website