پنجشنبه 24 خرداد 1397 / 09:06|کد خبر : 4019|گروه : سیاسی

مرادی در نطق میان دستور:

افزایش دولتی شدن اقتصاد باعث کاهش رونق فضای کسب‌وکار شده است

افزایش دولتی شدن اقتصاد باعث کاهش رونق فضای کسب‌وکار شده است

نماینده مردم قروه در مجلس با بیان اینکه سیستم طبقاتی در حال سایه انداختن بر جامعه است، گفت: فاصله بین اقشار جامعه هر روز بیش از پیش می‌شود.

به گزارش خبرنگار سراب خبر، علی محمد مرادی  در جلسه علنی روز گذشته (چهارشنبه، 23 خرداد ماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود ضمن تبریک فرا رسیدن عید سعید فطر گفت: از بس مردم پیش خداوند ارزش و منزلت دارند که این نشان می دهد راه مردم و راه خداوند به موازات هم حرکت می کنند پس باید با مردم باشیم و به آنها توجه کنیم.

نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه امروزه اغلب مردم ما در روستاها و شهرها با یارانه 45 هزار تومانی زندگی می کنند، اظهار داشت: سیستم طبقاتی در حال سایه انداختن بر جامعه ما است و عده ای از فقرا از تأمین مایحتاج خود عاجز هستند و فاصله بین اقشار جامعه هر روز بیش از پیش شده و تعداد بیکاران و افرادی که به زیر خط فقر سقوط می کنند، افزایش می یابد چنانچه نزدیک است فقر به کفر تبدیل شود.

وی در ادامه با بیان این مطلب که اقتصاد ما بیمار بوده و تا کی می خواهیم شاهد فلجی اقتصادمان باشیم، عنوان کرد: فرایند دولتی شدن در اقتصاد هرروز بیشتر شده و این مسأله باعث از بین رفتن فضای کسب کار می شود و امیدی برای تولیدکننده و واردکننده خصوصی باقی نمی گذارد که در نتیجه شاهد افزایش خروج سرمایه های مالی و فکری از کشور خواهیم بود.

مرادی بر همین اساس تصریح کرد: از یک سو اقتصاد بسته و دستوری در کشور و از سوی دیگر سیستم بانکداری کاملا غیراسلامی در اسلامی ترین کشور دنیا بستر را برای فساد بیشتر کرده و مشکل کار اینجا است که اصلاح نظام بانکداری را به بانکداران سپرده ایم و مسلما تا زمانی که ذینفع باشند هیچگاه این سیستم را تغییر نمی دهند.

این نماینده مردم در مجلس دهم در ادامه با بیان اینکه اکثر جوانان ما در راهروهای بروکراسی بانک ها جوانی خود را از دست می دهند، یادآور شد: شما که نتوانستید برای آنها اشتغال ایجاد کنید حداقل سنگ جلوی پای آنها نیندازید و از وزیر اقتصاد می خواهم هرچه سریع تر برنامه ای برای پایان دادن به رباخواری بانک ها و اصلاح آنها ارائه کند چرا که موظف به اطاعت از دستور صریح قرآن هستیم و سیستم نزولخواری زیبنده این نظام نیست.

وی در ادامه خطاب به وزیر آموزش و پرورش ابراز کرد: تا کی باید فرهنگیان را با وعده و وعید دلخوش کنیم و آیا زمان آن نرسیده که نظام رتبه بندی و صلاحیت حرفه ای معلمان را اجرا کنید، آیا می خواهید پاداش بازنشستگان را زمانی پرداخت کنید که دیگر ارزش و تأثیری در زندگی آنها نداشته باشد؟

مرادی در ادامه اظهار داشت: یک سال از عمر دولت و دو سال از عمر مجلس گذشته و بارها از وضعیت استان کردستان شکایت داشته ایم اما آن را رسانه ای نکرده ایم و همواره امیدوار به تغییر و اصلاح بوده ایم اما به نظر می رسد قرار نیست پیشرفتی حاصل شود.

نماینده مردم قروه ادامه داد: به وزیر کشور تذکر می دهم که بزرگ ترین مشکلی که باعث پسرفت و آسیب جدی به استان کردستان شده، سوءمدیریت است، مدیریت در این استان نه جناحی است و نه سیاسی بلکه به صورت باندی و گروهی بوده و همه چیز فدای منافع شخصی افراد شده است که این مدیریت سنتی و غیر علمی و اگر وضعیت توسعه را در کردستان بررسی کنیم، اکثر پروژه هایی که قرار بود در این مدت فعال شوند به طور کلی راکد مانده اند و در طول یک سال گذشته 50 واحد صنعتی و نیمه فعال به استان اضافه شده و سال گذشته میانگین نرخ بیکاری در کردستان 2.5 برابر میانگین کشوری است.

وی در ادامه با بیان اینکه مردم ناراضی اند و باید تا به بحران تبدیل نشده اقدام کرد، اظهار داشت: حوزه معدن یکی از پتانسیل پیشرفت در کردستان است که همان ها نیز در حال به غارت رفتن است چرا که مواد به صورت خام از استان خارج شده و هیچ فکری به حال صنایع تبدیلی در این استان نشده است در حالی که طلای قره می تواند خود قطب جواهرآلات کشور باشد اما تنها چیزی که عاید ما می شود جوانان بیکاری هستند که هر روز در جاده های کشور به دنبال کارگری جان خود را از دست می دهند.

مرادی ادامه داد: وضعیت کار استثمارگونه است مثلا کارگران معدن که با توجه به سختی کار، باید میزان متناسبی از حقوق را دریافت کنند اما هیچگاه شاهد آن نبوده ایم در حالی که میانگین کارگران معدن خارجی 6 میلیون تومان است.

رئیس مجمع نمایندگان استان کردستان اضافه کرد: طبق قانون درصدی را باید به عنوان مالیات بر ارزش افزوده برای موارد زیست محیطی هزینه کرد اما این حق مسلم مردم کردستان نیز نادیده گرفته می شود که اگر جلوتر برویم و نگاهی به وضعیت شراکت ایران درباره این معادن بیندازیم تازه متوجه می شویم این قرارداد ننگین تر از عهدنامه ترکمانچای است.

وی در ادامه با اشاره به افتتاح کارخانه لاستیک بارز کردستان با حضور رئیس جمهور عنوان کرد: قرار بود 960 نفر در این کارخانه استخدام شود در صورتی که تعداد واقعی آن بیشتر از 720 نفر نیست و وضعیت این کارخانه نیز در هاله ای از ابهام است و مدیریت شفافی در حوزه زیست محیطی و شاخصه و معیارهای استخدام ندارد.

مرادی تأکید کرد: مدیریت پروژه ای راه آهن کردستان یکی دیگر از نمونه های ظلم به جوانان منطقه است چرا که در این پروژه در بسیاری از قسمت ها از نیروهای بومی را از استان های دیگر آورده اند که این باعث می شود محرومیت افزایش یابد.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: از وزیر نیرو می خواهم که وضعیت نامشخص و مبهم سدهای استان کردستان را روشن و شفاف کند و با توجه به تخصیص آب شربی که در سال گذشته از یکی از سدهای استان به قروه و دهگلان در نظر گرفته شد و با توجه به بحران آب شرب، به عملیاتی کردن سامانه انتقال آب و در نظر گرفتن اعتبار لازم باید اهتمام شود./



برچسب ها :


نظرات کاربران :

بهارلویی [جمعه 25 خرداد 1397 | 00:57] پاسخ

آقای مرادی نهایت تشکر را داریم از بابت مطرح نمودن وضعیت کارگران در معدن طلا و جوانان بیکار

دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نام *
 

کد امنیتی
 
   
فیلــــم
بیشتــر
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
پربازدیدترین های یک ماه اخیر

ADS In Website

ADS In Website