سه شنبه 21 شهریور 1396 / 10:19|کد خبر : 3413|گروه : اجتماعی

خام فروشی آفت توسعه معادن سنگ قروه؛

گنجینه معادن سنگ قروه ظرفیتی مغفول مانده در توسعه و سرمایه‌گذاری + تصویر

گنجینه معادن سنگ قروه ظرفیتی مغفول مانده در توسعه و سرمایه‌گذاری + تصویر

با توجه به وضعیت زمین‌شناسی کُردستان و نوع ساختار آن، 18 نوع ماده معدنی در قالب فلزات و غیرفلزات از پتانسیل‌های خوب استان هستند و قروه سهم زیادی از این معادن را در استان به خود اختصاص داده است.

به گزارش سراب خبر به نقل از  آفتاب دل، به‌رغم قرار گرفتن شهرستان قروه در پیشانی معدن سنگ های قیمتی و زینتی هنوز هم بخش مهمی از ظرفیت‌های اقتصادی کردستان طعمه سودجویی افرادی می‌شود که رونق تولید در این بخش را گرفته و عملاً آن را به بخشی راکد تبدیل کرده‌اند. کردستان با میزان ۷۰ میلیون تُن ذخیره معادن، چهارمین استان کشور است که 101 معدن فعال، 269 معدن غیرفعال و 5 معدن در حال تجهیز را داراست و شهرستان قروه یکی از مهم ترین شهرستان های کردستان از لحاظ ذخایر مواد معدنی گوناگون از سنگ گرفته تا طلا می باشد و در کل می توان گفت گنجینه سنگ هایی می باشد که مغفول مانده است. صادرات مواد خام معدنی همواره موضوع یکی از منازعات پردامنه در اقتصاد کردستان بوده است؛ علی رغم اینکه در نگاه نخست هیچ کس استخراج و صدور مواد معدنی را که ثروت زیرزمینی و غیرقابل بازگشت کشور بحساب می آیند، تأیید نمی کند اما به نظر می رسد در برخی مواقع و با توجه به شرایط خاص اقتصادی، مدافعان این کار نیز از ادله خوبی برخوردارند.

 


با این حال اما آمار و ارقام مواد خام معدنی و عدم النفعی که به صورت خام  از استان خارج می شود و به جای سود و نفع و بهبود توسعه اقتصادی برعکس این موارد را بر استان تحمیل می کند، موضوعی نیست که بتوان براحتی از کنار آن عبور کرد برای پیگیری این امر به میان فعالان این حوزه رفتیم و نظرات و دیدگاه های ان ها را پیگیر بودیم که در ادامه  می خوانید.

 


خام فروشی معضل صنعت سنگ قروه


حسن عبدالملکی یکی از کسانی است که درسریش آباد کارگاه صنایع سنگ های زینتی را داراست وی که دل پری از زیان کردن در این چند سال داشته است در گفتگو با خبرنگار آفتاب دل گفت: تمام سنگ های زیبا و قیمتی قروه به صورت علنی و آشکارا در حال استخراج است وتنها چیزی که عاید مردم این منطقه می شودکم شدن معادن و الودگی می باشد و حرص خوردن به خاطر فروش مواد خام.


وی ادامه داد: این در حالی است که  این پتانسیل ارزشمند و خدادادی می تواند به صنعت استان کمک کند  و اگر این گنجینه ها به طور خام فروشی از استان خارج شود می توان نوید این را داد که تا چندین سال آینده تمام کارگاه های سنگ کردستان را باید قفل بست و کارگران راهی شهر های دیگر برای کارگری شوند.

 


عبدالملکی اضافه کرد: گرچه بهره برداری اقتصادی نوین از معادن در ایران قدمتی 70 ساله دارد اما به علل گوناگون که فقدان سرمایه گذاری مناسب مهمترین آنها است کردستان نتوانسته در حلقه های زنجیره ارزش معدن در جایگاه واقعی خود قرار گیرد این در حالی است که بسیاری از فعالیتهای اقتصادی به مواد معدنی وابسته بوده و این بخش یکی از ارکان مهم استقلال اقتصادی کشور محسوب می شود لذا معادن به عنوان نخستین بخش در زنجیره تامین سایر صنایع جایگاهی ویژه دارند اما بخش معدن در کردستان بخاطر نداشتن فناوری کافی، محصول خود را به قیمت بعضا ناچیز صادر می کند.

مغفول ماندن  جذب سرمایه گذار در استان


شفیعی از فعالان صنعت سنگ قروه نیز افزود: استان کردستان یکی از استان های برخوردار از لحاظ مواد معدنی با غنای بالا است که در صورتی که با جذب سرمایه گذار در صنعت سنگ موفق عمل کند در آینده ای نزدیک می تواند از لحاظ اقتصادی چهره کردستان را دگرگون سازد.

 


وی ادامه داد: در صورتی که  مسوولین استانی در جهت جذب  سرمایه گذار در این زمینه تلاش نمایند می توان نوید این را داد که در آینده ای بسیار نزدیک چهره استان از لحاظ اشتغالزایی جدید و ارزش افزوده ناشی از این سرمایه گذاری تغییر کند.


و مسوولین استانی باید تمام تلاش خود را  در كردستان به کار گیرند  تا مواد معدنی به صورت خام از این استان خارج نشود و در کنار این معادن واحدهای صنعتی و صنایع پائین دستی آن نيز ایجاد شود تا در کنار توسعه معدنی، شاهد توسعه صنعتی هم باشیم.

 

شفیعی اضافه کرد: معادن فعال و غنی، نیروی تحصیل کرده ، هم جواری استان کردستان با کشور عراق، وجود بازارچه های رسمی و یک مرز رسمی در کردستان و وجود زیرساخت های مناسب از مزایا و پتانسیل های این استان است که همه این عوامل باعث می شود تا این استان نسبت به نقاط دیگر برای سرمایه گذاری جذابیت بیشتری داشته باشد.

 


قروه قطب صنایع تبدیلی سنگ های تزیینی است


محسن قنبری نیز از افرادی است که در زمینه تبدیل سنگ های پرتی به تزیینی مشغول فعالیت است و 8 اقا و 12 خانم در کارگاه کوچک وی مشغول فعالیت هستند وی نیز در گفتگو با خبرنگار ما گفت:  در شهرستان قروه و در بخش سریش آباد خام فروشی می شود و چینی ها می آیند  و این سنگ ها را می برند واین سبب شده است که از تبدیل این سنگ ها  به سنگ های تزیینی جلو گیری شود .


قنبری ادامه داد: ما با فراوری های سنگ هایی که پرتی می شود محصولی تولید و صادر هم می کنیم و اگر بتوانیم چند دستگاه اضافه کنیم و مورد حمایت قرار بگیریم می توانیم افراد زیادی را در این حوزه به کار گیریم  و امروز حتی با این تعدا نیرو و سرمایه توانسته ایم سنگ انتیک فروشی  هم راه اندازی کنیم.

 

سنگ به یک مافیای بزرگ در قروه تبدیل شده است


 احد حیدری یکی از فعالان حوزه سنگ در قروه و صاحب کارگاه بزرگ تولیدات مصنوعات سنگی در قروه در گفتگو با آفتاب دل بیان کرد:  در فروش سنگ به کارگاه ها و واحد های تولیدی در قروه باند بازی می شود و برای ما شفاف نیست که  این همه ثروت را کجا می برند و دلالان بازار خام فروشی را زیاد کرده اند.
حیدری افزود: ما در سال های قبل در کارگاه برای 30 نفر اشتغال زایی کرده بودیم ولی رد حال حاضر این تعداد به 8 نفر رسیده است  در صورتی که ما حمایت می شدیم می توانستیم برای 1000 نفر شغل ایجاد کنیم و بدون واسطه با چین کار کنیم و صنعت لوستر سازی  را راه اندازی کنیم ولی متاسفانه باند و باند بازی در صنعت سنگ در قروه و سریش آباد غو غا می کند.

 


وی ادامه داد: خام فروشی مشکل شهرستان قروه در زمینه سنگ است  ماهی 1 ماشین سنگ به واحد تولیدی ما  می دهند و در حال حاضر ماهی 20تن می دهند این در حالی است که کارگاه ما با همان وضعیت مصرف روزانه 15 تن را داراست ولی در حال حاضر نصف ظرفیت را داریم کار می کنیم.

 

 

وی در پایان یاد اور شد: برای ما هم روشن نیست که راه برون رفت از فروش مواد اولیه خام کی خواهد امد و دست یابی به تکنولوژی روز دنیا در عرصه های مختلف استان کی خواهد بود  تا با تغییراتی حتی اندک به ارزش افزوده ای بالا و حداکثری در استان دست یابیم.




برچسب ها :

معادنمعادن قروهگنجینه معادن قروهسنگمعادنمعدنقروه

نظرات کاربران :

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!

دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نام *
 

کد امنیتی
 
   
فیلــــم
بیشتــر
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
پربازدیدترین های یک ماه اخیر

ADS In Website

ADS In Website