سه شنبه 20 تیر 1396 / 09:20|کد خبر : 3277|گروه : حوادث

یادداشت

ریشه خودکشی در شهرستان قروه کجاست؟

ریشه خودکشی در شهرستان قروه کجاست؟

به راستی چه چیزی زمینه بروز رفتار پرخطری همچون خودکشی را در سطح شهرستان قروه ایجاد می کند؟

به گزارش خبرنگار سراب خبر، متاسفانه در طول چند سال گذشته شاهد بالارفتن آمار خودکشی ها در سطح شهرستان قروه بوده ایم و می توان به راحتی گفت در طول ماه، حداقل با یک مورد خودکشی در سال های اخیر روبرو بوده ایم.

در این میان ضرورت دارد تا جامعه شناسان و روانشناسان شهرستان قروه با بررسی معضلات اجتماعی به آسیب شناسی در خصوص دلایل بروز خودکشی در سطح شهرستان بپردازند تا در ابعاد مختلف این مهم مورد واکاوی قرار بگیرد.

بیکاری و نبود اشتغال مناسب، اعتیاد، عدم درک صحیح از روابط عاطفی ، نبود نظارت خانواده ها بر رفتار فرزندان، ترس از آینده، نبود قدرت تصمیم گیری مناسب، فقر و تنگدستی، بی انگیزگی برای آینده و نداشتن تصویری روشن از مفهوم زندگی از جمله دلایلی می باشند که ممکن است افراد در شرایط متفاوت زندگی با ان روبرو شوند و به فکر خودکشی باشند.

خودکشی در واقع به عنوان یک آسیب اجتماعی در اعتقادات دینی و مذهبی ما نیز جایگاهی ندارد و به شدت در دین مبین اسلام مورد مذمت قرار گرفته است و از گناهان نابخشودنی در درگاه الهی محسوب می شود.

با این حساب باید دید چه چیزی باعث می شود تا یک شخص از زندگی خود به قدری خسته شود که زندگی ابدی در عذاب الهی را به زندگی در دنیا ترجیح دهد؟

به راستی که باید مسئولین در بخش های مختلف فرهنگی و اجتماعی وارد عمل شوند و قطعا بی تفاوت گذشتن از کنار چنین آسیب هایی قابل قبول نیست!

تشکیل کارگروه های اجتماعی و فرهنگی با حضور نخبگان و روانشناسان و جامعه شناسان شهرستان و استفاده از نظرات کارشناسی شده افراد صاحب ایده در این راستا از ضروریاتی است که مسئولین باید در اجرای آن اهتمام داشته باشند.

کمک به خانواده های بی بضاعت و تشکیل کارگروه های اقتصادی با حضور کارآفرینان شهرستان از دیگر اقداماتی است که باید با بهره گیری از پتانسیل های شهرستان قروه نسبت به بکارگیری جوانان بیکار در واحدهای تولیدی و صنعتی اقدام نمود تا کمتر شاهد معضل بیکاری باشیم.

تشکیل کلاس های مشاوره ای و روانشناسی برای جوانان همراه با خانواده ها از دیگر اقداماتی است که ضرورت آن احساس می شود.

همچنین می توان کلاس های ویژه ای برای والدین در سنین مختلف برگزار نمود تا افراد با روش های صحیح تربیت فرزندان و نیز روش های نظارت بر رفتار فرزندان آشنا شوند، متاسفانه چیزی که امروز بیش از هر موضوع دیگری در خانواده ها به یک آسیب تبدیل شده است بی توجهی والدین نسبت به فرزندان و نیز تربیت نامناسب و به نوعی نازدانه پروری فرزندان است که فرزندانی بی تعهد، از خود راضی و تمامیت خواه را تحویل جامعه می دهد.

متاسفانه در طول یک دهه اخیر شاهد لای پر قو گذاشتن فرزندان از سوی خانواده ها هستیم به گونه ای که والدین تمایلی به داشتن یک فرزند و یا نهایتا 2 فرزند بیشتر ندارند و تک فرزند خود را غرق در امکانات مختلف می نمایند و قدرت نه گویی به فرزند خود ندارند اما می خواهند قدرت نه گویی را به فرزند خود آموزش دهند.

توجه بیش از حد معمول به خواسته های فرزندان در خانواده ها دیگر آسیبی است که امروز تربیت نامناسب برخی والدین را شامل می شود و کودک از همان دوران کودکی یاد می گیرد که همه چیز را بدون دردسر و بدون تلاش زیاد بدست بیاورد در حالی که در دهه های گذشته کودکان برای تصاحب خواسته های خود تلاش های بسیاری داشتند و شاید سال ها برای خرید کوچکترین چیزها در تلاش بودند. اما امروز کودکان با یک گریه معمولی تبلتی به بزرگی قامت خود دریافت می کنند و پدر و مادر نیز بر استفاده از اینگونه وسایل نظارتی ندارند و به نوعی از نشنیدن صدای کودک خود خوشحال هستند.

حال چه انتظاری می رود از کودکی که در دوران کودکی با این نوع از محبت والدین روبرو می شود و به جای انس با قرآن با تبلت و بازی های پوچ گرای دنیای غرب آشنا شده است و قدرت تصمیم گیری و نه گفتن به خواسته های نامعقول را ندارد و تعهد پذیری را از کسی نیاموخته تا نسبت به رفتار و کردار خود نیز متعهد باشد؟!

باید دید در چنین شرایطی و در حالی که مسئولین امر تاکنون اقدامی در این خصوص نداشته اند چه آینده ای در مواجهه با آسیب های اجتماعی و بخصوص خودکشی خواهیم داشت!




برچسب ها :

خودکشیرفتار پرخطرخودکشی در شهرستان قروهآمار خودکشیبیکاریآسیب اجتماعی

نظرات کاربران :

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!

دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نام *
 

کد امنیتی
 
   
فیلــــم
بیشتــر
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
پربازدیدترین های یک ماه اخیر

ADS In Website

ADS In Website