چهارشنبه 4 شهریور 1394 / 10:14|کد خبر : 309|گروه : اجتماعی

در گرامیداشت هفته دولت صورت گرفت

از 13 طرح آبیاری تحت فشار در قروه بهره برداری شد

از 13 طرح آبیاری تحت فشار در قروه بهره برداری شد

به منظور بهره‌برداری بهینه از منابع آبی در حوزه کشاورزی، 13 طرح آبیاری تحت فشار عصر امروز به مناسبت هفته دولت در قروه افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار سراب خبر، مدیر جهاد کشاورزی قروه در مراسم بهره‌برداری از این طرح‌ها اظهار داشت: این طرح‌ها در مجموع 57.3 هکتار از زمین‌های کشاورزی آبی را زیر پوشش قرار داده است.

خلیل فعله‌گری افزود: برای اجرای این طرح‌ها در مجموع 6 میلیارد و 40 میلیون ریال هزینه شده است که 5 میلیارد و 130 میلیون ریال آن به صورت بلاعوض از سوی دولت اعطا شده است.

وی با اشاره به قرار گرفتن کشورمان در منطقه خشک و نیمه‌خشک و بارندگی کم سالیانه گفت: باید از منابع آبی موجود به‌نحو درست استفاده کرد.

وی بهینه‌سازی مصرف و افزایش راندمان آبیاری را در گرو استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری برشمرد و افزود: در همین راستا اجرای سیستم‌های آبیاری تحت‌فشار به سرعت در حال گسترش است که در سال‌های اخیر مورد توجه کشاورزان منطقه نیز قرار گرفته است.

این مسئول هدف از اجرای این طرح‌ها را استفاده از سیستم کلاسیک ثابت زیرزمینی برای مصرف بهینه آب و کاهش نیروی کارگری و نیز بهبود عملکرد محصولات کشاورزی اعلام کرد.

مدیر جهاد کشاورزی قروه خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح‌ها مجموع اراضی کشاورزی زیرپوشش آبیاری تحت فشار در شهرستان به 21 هزار و 570 هکتار رسید که شهرستان قروه در این زمینه رتبه نخست استان را دارد.

وی افزود: بر اساس دستورالعمل اعلامی سالانه باید 20 درصد چاه‌های کشاورزی برق‌دار شوند که پیش از این، با ارائه تسهیلات شاهد روند مطلوبی در این زمینه بودیم.

مدیر جهاد کشاورزی قروه خاطرنشان کرد: از 27.2 هزار هکتار زمین‌های آبی موجود در شهرستان، بیش از 21 هزار و 20 هکتار به آبیاری تحت فشار مجهز شده که کمتر از 10 درصد آن فاقد کنتور هوشمند است.

وی خاطرنشان کرد: 77.7 درصد اراضی آبی شهرستان قروه مجهز به سیستم آبیاری تحت فشار است.

فعله‌گری با اشاره به اینکه از ‌یک‌هزار و 671 حلقه چاه کشاورزی موجود در منطقه یک‌هزار و 4 حلقه برق‌دار شده است، تصریح کرد: با همکاری مطلوب کشاورز‌ان بیش از 90 درصد چاه‌های کشاورزی به کنتور هوشمند مجهز است که این اقدام گامی موثر در کنترل برداشت آب از منابع آبی به شمار می‌رود.

وی به دیگر برنامه‌هایی که در راستای حفاظت از منابع آبی انجام می‌شود اشاره کرد و گفت: اصلاح الگوی کشت از گذشته آغاز شده ‌که در این راستا حرکت‌ها به سمت استفاده از ارقام زراعی با نیاز آبی کم است.

فعله‌گری گفت: کشت ارقام زودرس و تعویق زمان کشت محصول سیب‌زمینی که بخش عمده‌ای از تولیدات زراعی شهرستان را شامل و از محصولات با نیاز آبی بسیار بالا به شمار می‌رود از دیگر اقداماتی است که می‌تواند در کنترل برداشت‌ها مفید باشد.

وی در پایان تصریح کرد: کشت ارقام با نیاز آبی پایین نیز در فعالیت‌های ترویجی گنجانده شده است تا کشاورزان از این ارقام استفاده کنند و در این میان استفاده از سیستم های نوین آبیاری نظیر آبیاری قطره‌ای و تیپ نیز حائز اهمیت است.


PDO Query2 Error