یکشنبه 22 اسفند 1395 / 08:09|کد خبر : 2898|گروه : اجتماعی

نوروز در قروه / از آداب و رسوم مردم شهرستان قروه تا ظرفیت های گردشگری منطقه

نوروز در قروه / از آداب و رسوم مردم شهرستان قروه تا ظرفیت های گردشگری منطقه

مردم شهرستان قروه با آغاز بهار طبیعت به میهمانی سال جدید می روند و دل ها را از غبار کدورت ها می زدایند.

به گزارش خبرنگار سراب خبر، بوی نوروز و بهار می پیچد و درختان انگار که روح تازه ای در کالبد بی جان آنان دمیده شده باشد شکوفه می کنند و لبخند بر لبان طبیعت می نشیند و سرمای زمستان رخت می بندد تا یکبار دیگر زمین نفس گرم خود را هدیه ی جهانیان سازد.

کمتر از 8 روز تا شروع سالی جدید باقی مانده است و این سال ها همه از پی هم عبور می کنند و خوبی ها هستند که باقی می مانند.

در این ایام که مردم در سراسر کشور مشغول خانه تکانی و خانه تکانی از درون هستند مردم شهرستان قروه نیز با شستن فرش ها و رنگ کردن خانه و کاشانه خود به استقبال میهمانی نوروز می روند.

در این میان پاک کردن غبار زمستانی در کنار غبار کدورت ها و بی تفاوتی ها رنگ دیگری گرفته است و مردم به خانه تکانی دلهای خود نیز پرداخته اند.

تغییر با آغاز سال نو از لباس ها و مایحتاج زندگی نیز آغاز می شود و چه خوب است اگر این تغییر رنگ تجمل گرایی و چشم و همچشمی به خود نگیرد و یا در این روزهای زیبا با تاسی از آموزه های دینی به یاد همنوعان ناتوان و نیازمند نیز بود و این تغییر را با هدیه ای کوچک به آنان نیز تقدیم نمود .

در شهرستان قروه یکی از آداب پسندیده مردم در ایام نوروز کمک به همنوعان است انگونه که در روزهای پایان سال با حضور مردم در جشن نیکوکاری شاهد توجه به نیازمندان و خانواده های بی بضاعت هستیم که مردم با هدیه هایی چون پیراهن ، شلوار،کفش و لباس تازه و یا یک کیف ساده عشق و محبت خود را به همنوعان و همشهریان خود نیز نشان می دهند.

مردم شهرستان قروه در واپسین روزهای سال با چیدن سفره نوروزی به استقبال عید می روند در بسیاری از خانواده ها هنوز هم بر اساس همان رسم قدیمی سفره نوروز تا پایان روز 13 فروردین در پذیرایی خانه پهن خواهد بود و میهمانان با ورود به خانه بر سر این سفره می نشینند تا از غذای نوروز و از میوه های نوروز و آجیل های عید تغذیه کنند.

زنان خانه دار در روزهای پایانی سال گندم خیس می کنند و سمنوها را بر سر سفره هفت سین می گذارند و در پایان روز طبیعت سبزه های خود را آب می ریزند تا نشانی باشد از رشد و شکوفایی.

مردم در ایام نوروز و از همان لحظه سال تحویل با بوسیدن یکدیگر بهار را تبریک می گویند و به خانه های بزرگترها می روند و با تبریک بهار به پدربزرگ ها و مادربزرگ ها آرزوی شادباش برای یکدیگر دارند.

در ایام نوروز کودکان اما از شادی دوچندانی برخوردار هستند و با آمدن میهمانان زیرکانه آرام می گیرند تا عیدی خود را از دست بزرگترها دریافت کنند که در این میان همیشه اقوام نزدیک از ارزش بیشتری برای کودکان برخوردارند.

اما این روزها و با پیشرفت تکنولوژی و افزایش رفاه عمومی بسیاری از خانواده ها نیز قبل از آغاز سال جدید به مسافرت می روند و با خروج از شهر و دیار خود به سایر شهرهای کشور سفر می کنند که در این میان شهرستان قروه نیز به عنوان دروازه ورودی استان کردستان یکی از شهرهای میهمانپذیر کشور می باشد.

علاوه بر این وجود جاذبه های طبیعی در شهرستان قروه دلیلی بر این شده است تا بسیاری از میهمانان نوروزی چند روزی را در این شهرستان بمانند و با جاذبه های طبیعی این شهر آشنا شوند.

دریاچه سراب کوثر

دریاچه سراب کوثر در فاصله یک کیلومتری جنوب شهر قروه قرار دارد. آب این دریاچه از چشمه‌های متعددی که در بستر دریاچه وجود دارند تأمین می‌شود. این دریاچه از گذشته‌های دور تأمین‌کننده آب آشامیدنی و کشاورزی اهالی شهر بوده و امروزه یکی از گردشگاه‌های مهم این شهر محسوب می‌شود و علاقمندان رشته قایقرانی و سایر ورزش‌های آبی به این دریاچه زیبا مراجعه می‌نمایند. در میان دریاچه یک جزیره کوچک سر از آب بیرون آورده که به نحو زیبایی نورپردازی شده و با عبور از پل آهنی می‌توان به آن رسید.

دریاچه سراب کوثر با نام «تک آغاج» که واژه‌ای ترکی است و به معنای تک درخت می‌باشد نیز خوانده می‌شود.

 

چشمه باباگرگر

در روستاي باباگرگر، در حدود 18 کيلومتري شمال شرقي شهرستان قروه، چشمه اي جوشان هميشه مي خروشد که به آن “دنگز” مي گويند. آب اين چشمه در استخري عميق و مدور به محيط 200 متر جمع مي شود. اين چشمه پر آب داراي آبي است که رنگ آن مايل به سرخ است و در بعضي مواقع به رنگ زرد مايل به ليمويي در مي آيد. آب اين چشمه به علت وجود املاح معدني به ويژه گوگرد رنگين است. ظاهرا اين آب براي امراض سودايي و پوستي مناسب است و در درمان سوً هاضمه و ديگر بيماري هاي دستگاه گوارش و نيز راشيتيسم و درمان تورم موثر مي باشد. اين چشمه و امامزاده باباگرگر در کنار آن از مکان هاي طبيعي و تاريخي استان محسوب مي شوند.

چشمه باباگرگر

منطقه حفاظت شده بدر و پریشان

منطقه حفاظت شده بدر و پریشان با مساحت 43 هزار هکتار در میان استان‌های کردستان و کرمانشاه و در فاصله 12 کیلومتری جنوب شهر قروه قرار دارد. منطقه بدر و پریشان منطقه‌ای کوهستانی است و از کوه‌های صخره‌ای، دره‌های کم عمق، تپه ماهورها و ارتفاعات به هم پیوسته تشکیل شده است که دامنه ارتفاعی آن از 2000 تا 3298 متر متغیر می‌باشد. این منطقه دارای چشمه‌های فراوان است که در این میان می‌توان به چشمه شاه پسند، چشمه‌های شمالی کوه بدر، چشمه کبود و چشمه پناهگاه پریشان اشاره نمود. این منطقه با پوشش گیاهی مناسب، زیستگاه گونه‌های جانوری مهمی همچون کل و بز می‌باشد که به منظور حفظ این گونه‌ها و چشم‌اندازهای طبیعی و زیبای آن از تاریخ 1375 خورشیدی به عنوان منطقه شکار ممنوع تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفت و در اوایل سال 1385 خورشیدی به منطقه حفاظت شده بدر و پریشان ارتقاء یافت.

گونه‌های جانوری این منطقه به شرح زیر می‌باشند:

پستانداران: بز کوهی، کل، روباه، گرگ، شغال، گراز و خرگوش

پرندگان: قرقی، طرقه، دلیجه، شاهین، عقاب، سارگپه، کبوترسانان، جغد، کلاغ نوک سرخ، شبگرد و کبک

خزندگان: لاک‌پشت، مار و مارمولک

این منطقه از گیاهان مختلفی پوشیده شده است که عبارتند از گون، مرزه، کما، انواع لاله، نخود سیاه، گیاهان علفی چند ساله، بادام وحشی، ریواس، نسترن وحشی، جگن، زنبق، میخک، کنگر، شکر تیغال، شقایق، کلاه میرحسن و …

منطقه حفاظت شده بدر و پریشان

غار و صخره های تاریخی فرهاد تاش (وینسار)

در حدود 35 كیلومتری شرق شهر قروه، در فاصله سه روستای داشبلاغ ، آقبلاغ و وینسار بر روی كوهی مرتفع، بقایای یك معدن بزرگ سنگ قرار دارد كه از نظر نوع ، اندازه و تراش سنگ دارای ویژگی های خاص و از اهمیت بسیار برخوردار است. باور مردم برآن است كه این سنگ ها به داستان شیرین و فرهاد ارتباط دارد. نوع حجاری و سفال های موجود در منطقه، احتمالاً به دوره ساسانی تعلق دارد. این منطقه در ایام بهار به عنوان تفرجگاه مورد استفاده مردم است. در ضلع شرقی همین كوه فرهادتاش، دهانه غاری وجود دارد كه “اورل استین” مستشرق اروپایی هنگام بررسی منطقه غرب كشور، از این غار نام برده و ظاهراً نتوانسته وارد آن شود.
حوالی منطقه فرهادتاش نمونه های فسیل دریایی زیادی وجود دارد.

غار و صخره های تاریخی فرهاد تاش (وینسار)

حمام قصلان

حمام قصلان از حمام‌های قدیمی شهر قروه است که در روستای قصلان در 6 کیلومتری شمال شرق قروه قرار دارد. تاریخ ساخت این حمام به اواخر دوره زندیه و زمان حکومت خسروخان اول؛ والی وقت کردستان تعلق دارد. این حمام دارای قسمت‌های مختلفی همچون هشتی، حمام سرد، میاندر، حمام گرم، خلوتی خصوصی و عمومی، خزینه و تون می‌باشد و تزئینات منحصر به فرد آهک‌بُری آن با طرح‌های گیاهی، هندسی، انسانی و حیوانی در نوع خود قابل توجه است.

بر اساس کتیبه‌ای که بر سردرِ ورودی حمام نصب گردیده و اکنون در موزه سنندج نگهداری می‌شود، این بنا در سال 1255 هجری قمری در روزگار آصف؛ حاکم وقت سنندج مجدداً تعمیر و مرمت شده است. این بنا تا اوایل انقلاب اسلامی مورد استفاده بوده اما به دلیل احداث حمام جدید در روستا به تدریج از رونق آن کاسته شده است. در سال 1380 خورشیدی بار دیگر عملیات مرمت و تعمیرات توسط واحد حفظ و احیای مدیریت وقت میراث فرهنگی استان آغاز و از آن تاریخ تاکنون در چندین مرحله عملیات مرمت صورت گرفته است. بر اساس تصمیمات اخذ شده، با توجه به موقعیت و ویژگی شهرستان قروه در خصوص دارا بودن معادن مختلف سنگ، مقرر گردیده که بعد از پایان اقدامات مرمتی حمام، ساختمان مذکور به موزه سنگ و دست ساخته‌های سنگی منطقه تبدیل شود.

حمام قصلان




برچسب ها :

بهار طبیعتشکوفایی طبیعتآداب و رسوم مردمشهرستان قروه در نوروزمناظر دیدنیجاذبه های گردشگری

نظرات کاربران :

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!

دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نام *
 

کد امنیتی
 
   
فیلــــم
بیشتــر
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
پربازدیدترین های یک ماه اخیر

ADS In Website

ADS In Website