گزارشی از وضعیت مسافرکشی در مسیرهای بین شهری قروه
از کسب روزی مسافرکش های شخصی تا مشکلات شرکت های حمل و نقل/دریافت مجوز برای راننده های شخصی ضروری است
با توجه به اینکه شهرستان قروه به عنوان مسیر ارتباطی مراکز استان های کردستان و همدان شناخته می شود یکی از شریان های حیاتی حمل و نقل جاده ای است
به گزارش خبرنگار سراب خبر، حمل و نقل جاده ای یکی از مسائلی است که روزانه بیشتر مردم با آن مواجه هستند و بدون شک افراد برای عبور و مرور خود به یک امنیت روحی و روانی و سلامت جسمی می اندیشند و مهم تر از هر چیزی نظارت بر این رفت و آمد می باشد.
اما در این میان خودروهایی نیز هستند که به صورت شخصی مسافرکشی می کنند و باید دید شرایط برای آنان به چه صورت رقم خواهد خورد!
چندی پیش یکی از رانندگان مسافر کشی شخصی شهرستان قروه در تماس با خبرنگار ما از منع مسافرکشی در ساعاتی از شبانه روز خبر داد که راننده های شخصی اجازه ندارند در میدان شورا که محل اصلی تجمع مسافران تهران می باشد از ساعت 21 تا یک بامداد مسافرکشی نمایند.
این تماس باعث شد تا خبرنگار ما نسبت به بررسی این موضوع با رانندگان و مراجع قانونی زیربط گفتگوهایی را ترتیب دهد که دعوت می شود تا شما نیز خواننده این گفتگو باشید.
گفتگو با رانندگان شخصی:
(از قرار دادن تصویر و نام کامل راننده های مذکور خودداری شده است و لازم به ذکر است تمامی مطالب اعلام شده ( سابقه کار ) از بیان رانندگان بوده است)
انور .گ (با سابقه 5 سال مسافرکشی در مسیر قروه به تهران): الان چند سال هست که ما در میدان شورا با ماشین سواری مسافر تهران سوار میکنیم و در کنار ما اتوبوس های قروه هم مسافر سوار میکردند.
وی افزود: میدان شورا جایی نیست که وسایل عمومی فقط اونجا باشن، همه مجاز هستن. اما حالا دستور داده شده که هیچ سواری در این میدان حق مسافر کشی تهران را ندارد ؟ ودلیل این قضیه به ما گفته نشده است !ما نزدیک به ده راننده بعد از چندین سال بیکار شدیم و در خانه نشستیم.
این راننده سوالاتی را مطرح نمود و گفت: آیا ما زن و بچه نداریم؟ چکار کنیم؟ دزدی کنیم؟
نعمت.ر (با سابقه 15سال رانندگی در مسیر قروه به تهران) : میدان شورا روی جاده اصلی قرار دارد و اتوبوس ها باید در ترمینال مسافر خود را سوار کنند، اصلا اینجا جای وسیله نقلیه عمومی نیست.
وی ادامه داد: چرا وقتی ما داخل فرمانداری رفتیم کسی جوابگوی ما نبود اما برای راننده اتوبوس ها وقت بود و مشکلاتشون برطرف شد؟
وحید .و ( با سابقه 10 سال رانندگی در مسیر قروه به تهران): مگه ما چیکار کردیم که هر شب از ساعت 9 تا 1 نیمه شب ماشین پلیس میاد اینجا و گشت میزنه؟
وی ادامه داد: مگه کار ما دزدی بوده؟ مگه ما به زور مسافر سوار می کنیم؟ یکی دوست داره با اتوبوس بره تهران یکی دوست داره با سواری بره، این وسط گناه ما چیه؟
دیگر راننده ها نیز در گفتگو با خبرنگار ما مسائل و مشکلات خود را مطرح کردند که همگی از بروز چنین مسئله ای گلایه مند بودند
نصرت .س (10سال سابقه رانندگی): چه کسی می خواهد جوابگوی زن و فرزند ما باشد؟ آیا ما نباید زندگی کنیم؟
مسعود .گ(15سال سابقه رانندگی): از شرایط خود به قدری ناراضی هستم که می خواهم خودم را در همین میدان آتش بزنم
نصرت .ح (10سال سابقه رانندگی): با شرایط موجود نمی توانم زندگی عادی خود را ادامه دهم، باید بگویند گناه ما چیست؟
سعید .ی (2سال سابقه رانندگی): وجود ماشین پلیس نشان دهنده چیست؟ آیا ما دزدی کرده ایم؟ چرا باید ماشین های ما خالی بماند؟
هومن .م (10سال سابقه رانندگی): ما از وضعیت مناسبی برخوردار نیستیم و هیچ مرجعی پاسخگوی ما نمی شود.
محمد .م (5سال سابقه رانندگی) : آیا آقای فرماندار خرج زندگی ما را می دهد که اجازه مسافر کشی به ما نداده است؟
یدالله.م (15سال سابقه رانندگی): بعد از 15 سال مسافر کشی حالا به جرمی که خودم از آن بی خبرم پلیس برای من قرار می دهند و رزق و روزی ما را قطع می کنند.
رانندگان مسافرکش شخصی باید به دنبال دریافت مجوز باشند
در این میان حمیدرضا عبدالملکی مسئول نمایندگی راهداری و حمل و نقل جاده ای نیز در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: رانندگان مسافرکش شخصی هیچ نوع مجوزی برای فعالیت خود ندارند و هیچ مرجع قانونی ای روی کار آنها نظارت نمی کند.
وی با طرح چند سوال گفت: چه کسی امنیت و سلامت مسافران را تا مقصد ضمانت می کند؟ آیا رانندگان که به صورت شخصی فعالیت می کنند پاسخگوی مراجع قانونی خواهند بود؟
این مسئول خاطر نشان کرد: هرساله رانندگان ما تنها برای تمدید کارت هوشنمد خود در حدود 10 میلیون ریال هزینه شخصی پرداخت می کنند ، آیا رانندگان شخصی کارت هوشمند دارند؟
وی ادامه داد: فعالیت رانندگان شخصی کاملا غیرقانونی است و آنها اجازه چنین فعالیتی ندارند.
عبدالملکی افزود: بسیاری از رانندگانی که به صورت شخصی مسافرکشی میکنند بازنشسته های دیگر ارگانها هستند اما رانندگانی که به صورت قانونی و زیرنظر شرکت حمل و نقل فعالیت دارند در کار خود سرمایه گذاری کرده اند و هزینه های بسیاری را متحمل شده اند.
مسئول نمایندگی راهداری و حمل و نقل جاده ای قروه تصریح کرد: متاسفانه رانندگان مسافرکش شخصی با هزینه های بسیار پایین و تنها با هدف تامین هزینه بنزین خود مسافران اتوبوس ها را به سمت خودروهای شخصی خود می کشانند در حالی که یک راننده اتوبوس هزینه هایی چون بیمه، عوارض شهرداری، صورت مسافر،کد رهگیری و .. را پرداخت می نماید.
وی با بیان اینکه رانندگان مسافرکش شخصی باید مجوزهای لازم را اخذ نمایند گفت: افرادی که به صورت شخصی مسافرکشی می کنند باید به دنبال دریافت مجوز باشند و باید درخواست خود را به شرکت حمل و نقل ارائه دهند.
عبدالملکی بیان داشت: این افراد باید بر اساس قانون کارت هوشمند، کارت سلامت و تمامی مدارک لازم را دریافت نمایند و بر اساس قانون نسبت به مسافرکشی اقدام کنند.
ما از سال 93 یک ریال به کرایه های خود اضافه نکرده ایم
مهدی ناصر آبادی مدیر عامل شرکت تعاونی 1094 شهرستان قروه نیز در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: قانون برای هر چیزی دارای کادری مشخص و منظم می باشد که در چهارچوب قانون رانندگان نیز، راننده باید دارای شرایط جسمی و روحی مناسب و سالمی باشد.
وی افزود: تمامی مسائل مربوط به یک خودرو مسافرکش زیرنظر شرکت حمل و نقل مورد بررسی قرار می گیرد و خودرویی که از نظر فنی دارای شرایط مناسب نباشد اجازه مسافرکشی نخواهد داشت؛ اما چه کسی ناظر بر شرایط فنی یک خودرو شخصی خواهد بود؟
مدیر عامل شرکت تعاونی 1094 قروه افزود: ما کرایه ای را که دولت سال به سال نرخ جدید آن را اعلام می کند دریافت می کنیم و کرایه فعلی ما مربوط به همان کرایه سال 93 می باشد چرا که رانندگان شخصی با هزینه ها و کرایه های پایین تر و از آنجایی که تنها به دنبال هزینه بنزین خود می باشند مسافرکشی می کنند.
ناصر آبادی تصریح کرد: ما هزینه های بیمه را پرداخت می نماییم و در کنار ان 5 درصد از کل درآمد ما مربوط به عوارض شهرداری است.
وی افزود: ما هزینه هایی چون صورت مسافر، کد رهگیری و همچنین هزینه دارایی را پرداخت می کنیم اما راننده های شخصی هیچکدام از این هزینه ها را ندارند و به همین دلیل با کرایه های 20 هزار تومانی هم مسافرکشی می کنند.
راننده های شخصی چگونه امنیت مسافران را تضمین می کنند؟
علی محمدیان مدیرعامل شرکت حمل و نقل فانوس شب نیز در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: اکثر این افرادی که به صورت شخصی مسافرکشی می کنند بازنشسته های ارگان ها و نهادهای دیگر هستند و شغل حقیقی این افراد مسافرکشی نیست.
وی افزود: فردی که 4 میلیارد ریال هزینه خرید یک اتوبوس را پرداخت کرده است و در جهت خدمت به مردم شهر به صورت قانونی عمل می کند چگونه باید مسافرکشی نماید وقتی که راننده شخصی با نصف قیمت بلیط یک اتوبوس مسافرکشی می کند؟
محمدیان ادامه داد: آیا یک راننده شخصی امنیت مسافران تا تهران را تامین می کند؟
لازم به ذکر است در این میان خبرنگار ما برای گفتگو با فرماندار قروه نیز به فرمانداری مراجعه نمود اما فرماندار حاضر به پاسخگویی در این خصوص نشد.
سخن پایانی:
نظارت بر آمد و رفت خودروها بیش از هرچیزی برای یک مسافر اهمیت دارد، چرا که امنیت روحی و روانی مسافر نیز از این طریق تامین می شود.
امید ان می رود تا با ایجاد یک خط بین شهری در مسیر قروه به تهران برای خودروهای شخصی نیز اشتغال پایداری زیر نظر مراجع قانونی ایجاد شود.
برچسب ها :
رانندگیمسافرکشی شخصیحمل و نقل؛عبور و مروررفت و آمدمسافرکشی شخصی در قروهمشکلات مسافرکشی در قروهفرمانداریپاسخگوییمشکلات حمل و نقلنظرات کاربران :
ایرانی [یکشنبه 1 اسفند 1395 | 17:54] پاسخ
با سلام و خسته نباشید به هموطنان گرامی تا به کی بی سرو سامانی آیا وقت آن نرسیده ترمینال اتوبوس جداگانه درست بشه و هرکی مسافر خودشو ببره باور کنید با وجود جمعیت زیاد ایجاد پایانه اتوبوس رانی و .....ضروری است حتما پیگیری کنید به نتیجه برسه انشا الله با تشکر از سراب خبر
دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
- یادواره شهدای عملیات کربلای ۵ در قروه برگزار شد
- احداث دو مجتمع بزرگ گلخانهای با مساحت 62 هکتار در قروه
- ۵۶ روستای قروه عاری از شبکه سیم مسی شد
- سانحه مرگبار در محور قروه - سریش آباد با 8 کشته و مجروح
- فعالیت معدن طلای قروه از سر گرفته شد/پیگیری مطالبات مردم در دستور کار
- حال ناخوش «بوکس» قروه؛ تمرین ورزشکاران در تاریکی!
- یادواره شهدای عملیات کربلای ۵ در قروه برگزار شد
- احداث دو مجتمع بزرگ گلخانهای با مساحت 62 هکتار در قروه
- ۵۶ روستای قروه عاری از شبکه سیم مسی شد
- سانحه مرگبار در محور قروه - سریش آباد با 8 کشته و مجروح
- فعالیت معدن طلای قروه از سر گرفته شد/پیگیری مطالبات مردم در دستور کار
- حال ناخوش «بوکس» قروه؛ تمرین ورزشکاران در تاریکی!
- یادواره شهدای عملیات کربلای ۵ در قروه برگزار شد
- احداث دو مجتمع بزرگ گلخانهای با مساحت 62 هکتار در قروه
- ۵۶ روستای قروه عاری از شبکه سیم مسی شد
- وزیر کشور از گردنه صلواتآباد سنندج بازدید کرد
- ۶۱۸ مسافر در راه مانده در قروه اسکان داده شدند
- سانحه مرگبار در محور قروه - سریش آباد با 8 کشته و مجروح
- فعالیت معدن طلای قروه از سر گرفته شد/پیگیری مطالبات مردم در دستور کار
- حال ناخوش «بوکس» قروه؛ تمرین ورزشکاران در تاریکی!
- دستگیری 2 سارق با کشف 6 فقره سرقت سیم برق در قروه
- از قهرمانان، ورزشکاران و مدال آوران شهرستان قروه تجلیل شد
شهرستان قروه رتبه اول خرید تضمینی گندم را کسب کرد/ کاهش ۶۲ درصدی خرید تضمینی گندم در کردستان
پیشبینی برداشت ۱۹هزارتن خیار و گوجهفرنگی از جالیزارهای قروه
دستگيري 17 نفر از معتادان متجاهر در قروه + تصاویر
تحول انقلاب اسلامی از خاورمیانه تا قلب آمریکا / انقلاب اسلامی آغازگر استکبار ستیزی جهانی
تمام دنیا اقتدار ایران اسلامی را مشاهده کرد / عملیات انتقام تا اخراج نیروهای آمریکایی از منطقه ادامه یابد
دستگيري 17 نفر از معتادان متجاهر در قروه + تصاویر
تحول انقلاب اسلامی از خاورمیانه تا قلب آمریکا / انقلاب اسلامی آغازگر استکبار ستیزی جهانی
مکانیسم ماشه فریب افکار عمومی است / جنایت های آمریکا در منطقه قابل چشم پوشی نیست
به سخره گرفتن تکنولوژی نظامی آمریکا با حمله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
پاسخ به ابهامات حمایت رهبر معظم انقلاب اسلامی از موضوع افزایش قیمت بنزین
Hasan [یکشنبه 1 اسفند 1395 | 11:50] پاسخ
نصف تصادف های میدان شورا عامل اصلیش توقف ماشین هایی ک دور فلکه شورا جمع میشن کاش میشد همشون و ساماندهی کنن ی جای معین وایسن