پنجشنبه 28 بهمن 1395 / 13:02|کد خبر : 2818|گروه : اقتصادی

یادداشت

دولت تا چه اندازه در تحقق شعار سال موفق بوده است/ اقتصاد مقاومتی،از شعار تا عمل

دولت تا چه اندازه در تحقق شعار سال موفق بوده است/ اقتصاد مقاومتی،از شعار تا عمل

نامگذاری سال 1395 با عنوان اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل از سوی مقام معظم رهبری نشان می دهد اقتصاد مقاومتی به مرحله پویایی خود نرسیده است و همچنان به عنوان مطالبات اصلی رهبر معظم انقلاب تلقی می شود

به گزارش خبرنگار سراب خبر، در حالی آخرین روزهای سال 95 در حال سپری شدن می باشد که بررسی شعار سال و اقدامات دولت تدبیر و امید در تحقق این شعار ضروری به نظر می رسد.

امسال در حالی با عنوان اقتصاد مقاومتی مزین شد که رهبر معظم انقلاب در کنار نام اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل را نیز قرار دادند تا این شعار صرفا به عنوان یک شعار برای دستگاه ها و نهادها مدنظر نباشد و به دنبال تحقق ان با اقدام و عمل باشند اما متاسفانه با وجودی که هم اکنون 11 ماه از سال 95 می گذرد همچنان شاهد شنیدن جملاتی چون" باید در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی قدم برداشت، باید برای تحقق اقتصاد مقاومتی عمل کرد و ..." از سوی دولتمردان می باشیم و باید گفت حرکت مناسبی در راستای عملیاتی سازی اقتصاد مقاومتی صورت نگرفته است.

متاسفانه با وجودی که دولت در راستای تحقق شعار سال نتوانست عملکرد موفقی داشته باشد از سوی دیگر بسیاری از واحدهای تولیدی و صنعتی نیز به واسطه ایجاد رکود و نبود نقدینگی در جامعه رونق تولید خود را از دست دادند و با تعدیل نیرو مواجه شدند انگونه که در شهرستانی کوچک همچون شهر قروه نیز شاهد بیکاری و رکود در جامعه بوده ایم و بسیاری از واحدهای تولیدی و صنعتی در شهرک های صنعتی این شهرستان به معنای واقعی غیر فعال شده اند.

در واقع نامگذاری سال 1395 با عنوان اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل از سوی مقام معظم رهبری نشان می دهد اقتصاد مقاومتی به مرحله پویایی خود نرسیده است و همچنان به عنوان مطالبات اصلی رهبر معظم انقلاب تلقی می شود چرا که اقتصاد مقاومتی از سویی یک استراتژی برای نیل به اقتصاد پویا در کشور محسوب می‌شود که می‌توان با آن کشور را از بحران‌های اقتصادی حفظ کرد و از سوی دیگر اقدام و عمل هوشمندانه و همت جدی آحاد مردم و مسئولین در تحقق اقتصاد مقاومتی، از یک سو بسترها را برای رفع مشکلات اقتصادی کشور و جامعه مرتفع می‌سازد و از سوی دیگر با تمرکز به اقتصاد درون‌زا و برون نگر ترفند‌های جدید جبهه دشمنان در نفوذ به ارکان و پیکره نظام برای تضعیف، تحریف و انحراف انقلاب اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از مسیر اصیل و آرمانی خود را خنثی خواهد کرد.

اقتصاد مقاومتی, حمایت از تولید ملی, عدالت اجتماعی

ایجاد تحرک و پویایی در اقتصاد کشور و بهبود شاخصهای کلان از قبیل رشد اقتصادی، تولید ملی، اشتغال، کاهش تورم، افزایش بهره‌وری و رفاه عمومی تحرکی در اقتصاد کشور و بهبودی در این شاخصها در نظر گرفته می شود که از همه‌ی این شاخصها مهم‌تر، شاخص کلیدی و مهم عدالت اجتماعی است. یعنی رونق اقتصادی کشور باید همراه با تأمین عدالت اجتماعی باشد که بر این اساس یکی از مهم‌ترین شاخصهای اقتصاد مقاومتی، شاخص عدالت اجتماعی است که باید طبقات محروم از پیشرفت اقتصادی کشور به معنای واقعی کلمه بهره‌مند بشوند چرا که اقتصاد مقاومتی کاهش وابستگی ها و تاکید روی مزیت های تولید داخل و تلاش برای خوداتکایی است.

اقتصاد مقاومتی و بی اثر سازی تحریم ها

روندی که تا به حال در زمینه‌ی رفع اثرات تحریم در پیش گرفته‌ایم (دور زدن تحریم‌ها)، منفعلانه، کوتاه‌مدت و پرهزینه است. اما راهکاری که اقتصاد مقاومتی به ما پیشنهاد می‌کند همان راهکاری است که هم می‌تواند اهداف روش‌های قبل را پوشش دهد و هم ما را برای مقابله با تحریم‌های سنگین‌تر آماده کند. این روش تقویت زیرساخت‌های اساسی اقتصاد و حمایت از تک‌تک تولیدکنندگان و فعالین اقتصادی در داخل است که در پی تحقق آن، نیاز به واردات کاهش می‌یابد که در این صورت،اهرم فشاری به دست دشمنان باقی نخواهد ماند که در صدد تحریم برآیند و ما را زیر فشار قرار دهند.

از طرفی با حمایت از تولیدکنندگان برای بهبود وضعیت تولید و بخش عرضه، بالاخص در قسمت­هایی از تولید که در آن بخش، با واردات مواجه هستیم و نیز استفاده از تولیدات دانش­ بنیان برای تأمین کالاهای واسطه­ای و مصرفی در جهت جلوگیری از واردات بی­رویه­ی کالاهای واسطه ای و حمایت از دانش ­آموختگان در بخش­های مختلف و همچنین افزایش میزان صادرات بر اساس توانمندی­های تولیدی کشور؛ مانند بخش­های مختلفی از جمله انرژی، محصولات کشاورزی (البته در صورتی که نیاز داخلی تأمین شده باشد)، محصولات و خدمات پزشکی و درمانی و... که اگر این مهم اتفاق بیفتد و در زمینه‌ی صادرات به کشور­های دیگر بتوانیم حرفی برای گفتن داشته باشیم، می­توان گفت توانسته­ایم در برابر تحریم راه مقابله­ی خوبی پیدا کنیم؛ چرا که وقتی کشورهای دیگر به ما نیاز داشته باشند، برای تأمین نیازهای خود، دیگر برای تحریم نمی‌توانند کاری کنند، چون خودشان نیز به ما وابسته هستند.

اما متاسفانه و با وجودی که می توان از استعدادها و توانایی های خدادادی کشور و نیز سرمایه عظیم نیروی انسانی در ایران اسلامی بهره برد تاکنون شاهد اقدامی راهگشا در این زمینه نبوده ایم و نمی توان انتظار داشت کاری که در طول 11 ماه عملی نشده است بتواند یک ماهه نتیجه ای در برداشته باشد.




برچسب ها :

اقتصاد مقاومتیتحقق اقتصاد مقاومتیراهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتیموفقیت دولت در تحقق اقتصاد مقاومتینقش دولت در تحقق اقتصاد مقاومتی

نظرات کاربران :

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!

دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نام *
 

کد امنیتی
 
   
فیلــــم
بیشتــر
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
پربازدیدترین های یک ماه اخیر

ADS In Website

ADS In Website