یکشنبه 19 دی 1395 / 11:41|کد خبر : 2687|گروه : اقتصادی

گفتگو با دانشجوی کارآفرین دانشگاه کردستان؛

راه اندازی واحد 4500 قطعه ای پرورش بلدرچین توسط دانشجوی قروه ای

راه اندازی واحد 4500 قطعه ای پرورش بلدرچین توسط دانشجوی قروه ای

امید کلوندی متولد سال 64 و دانشجوی دکترای تغذیه طیور دانشگاه کردستان است که همزمان با تحصیل در دانشگاه در مجموع اقدام به راه اندازی واحد تولیدی 4500 قطعه ای پرورش بلدرچین در سنندج کرده است.

به گزارش سراب خبر به نقل از کرددانش،مهم ترین معضل فعلی کشور و بویژه استان کردستان در بخش اشتغال و بازار کار,  فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند  که پس از فراغت از تحصیل و آماده شدن برای ورود به عرصه کار و تولید, تفکر پشت میز نشینی را دارند و همین باعث افزایش تعداد بیکاران شده است درحالی که کارشناسان تاکید دارند که برای تغییر این دیدگاه باید تفکر کارافرینی میان جوانان گسترش یابد.

 

شکی در آن نیست که  باید برای رفع معضل بیکاری از تفکر پشت میز نشینی به فرهنگ خودباوری و عمل حرکت کرد اما انچه حائز اهمیت است میزان استقبال از این سیاست در بین جوانان است با وجود همه تصمیمات خوبی که در راستای تحقق این تفکر صورت گرفته است متاسفانه باز هم اکثر جوانان کار را به پشت میز نشینی تفسیر می کنند و کمتر کسی است که کمی شجاعت به خرج دهد تا با استفاده از خلاقیت و پشتکار به فکر راه اندازی یک کار تولیدی و ثروت آفرین باشد.

 

اما دراین راستا افراد کارآفرین و خلاق که با پشتکار و ممارست موفق به این مهم شده اند کم نیستد و یکی از آنها امید کلوندی است که با تکیه بر توانایی های خود توانسته در حوزه پرورش بلدرچین موفق باشد.

 

 

امید کلوندی متولد سال 64 و دانشجوی دکترای تغذیه طیور دانشگاه کردستان است  که همزمان با تحصیل در دانشگاه در مجموع اقدام به راه اندازی واحد تولیدی 4500 قطعه ای پرورش بلدرچین در سنندج کرده است.

 

 

امید کلوندی کارشناسی را در رشته مهندسی علوم دامی دانشگاه کردستان و کارشناسی ارشد را در رشته تغذیه طیور در دانشگاه تبریز به پایان رسانده است و امروز دانشجوی دکترای تغذیه طیور از دانشگاه کردستان است.

 

امید کلوندی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار کُرددانش می گوید: ایده اولیه پرورش بلدرچین را سال 94 همزمان با شروع کار پایان نامه دکترا به ذهنم  رسید و قبل از آن در زمینه پرورش بلدرچین تجربه عملی نداشتم.

 

وی ادامه می دهد: این توانایی را در خودم دیدم که در کنار انجام پایان نامه ام یک واحد تولیدی پرورش بلدرچین راه اندازری کنم  به همین منظور برای شروع کار در خانه خود که در یکی از روستاهای اطراف قروه است تعدادی قفس خریدم  و با 700  بلدرچین شروع بکار کردم, هر چند شروع کار سخت بود و با مشکلاتی روبرو شدم اما  تلاش و پشتکار باعث شد ادامه دهم, کم کم با گیر و گرفت بازار کار آشنا شدم و تجربه کسب کردم بعد از  مدتی دیگر می دانستم برای حل هر مشکل چیکار باید بکنم.

 

 

می گوید: بعد از یک سال کار کردن به فکر توسعه و گسترش واحد تولیدی خود افتادم  اما چون توانایی مالی احداث سالن جدید را نداشتم از سپاه پاسداران استان کمک گرفتم که چند سالن کوچک با اجاره مناسب در سنندج  در اختیار من قرار دادن و در این سالن ها با 3000 قطعه بلدرچین تخم گذار شروع کردم, برای ادامه کار 20 میلیون تومان وام اقتصاد مقاومتی  با 16 درصد سود و با بازپرداخت 42 ماهه و 6 ماه تنفس  از  بسیج سازندگی در راستای اقتصاد مقاومتی دریافت کردم البته سالنی که در منزل روستایی هم داشتم امروز به 1500 جوجه بلدرچین تخم گذار توسعه دادم و دو تا از خواهرهایم کار این قسمت را انجام میدهند.

 

به گفته این دانشجوی کارآفرین دانشگاه کردستان, هر چند مثل تمام حوزه های کشاورزی, حوزه طیور هم به دلیل اینکه تعاونی ندارد تولید کننده مجبور است با کمترین قیمت محصول خود را به فروش می رساند اما با تمام این مشکلات این حوزه سودآور است.

 

البته امید کلوندی امروز فقط به پرورش و فروش بلدرچین اکتفا نکرده است و اقدام به تهیه دان طیور برای خود و سایر همکاران این حوزه کرده است و همچنین سالن بلدرچیبن مولد را راه اندازی کرده است و با دستگاه جوجه کشی که در اختیار دارد هم بلدرچین گوشتی برای فروش دارد, هم تخم مرغ بلدرچین, هم دان و هم جوجه برای سایر همکاران این حوزه.

 

 کلوندی میگوید: هر چند هدف اصلی از اقتصاد مقاومتی استفاده کامل از توان داخل برای تولید و خودکفایی است اما امروزه با توجه به اینکه پایه اصلی تغذیه طیور ذرت و کنجاله سویا است در واحدهای تولیدی با عناوین اقتصاد مقاومتی مانند پرورش مرغ بومی، بوقلمون و بلدرچین تولید کنندگان ما از خوراک های وارداتی  استفاده می کنند که این خلاف روح اقتصاد مقاومتی است اما امروز با افتخار مگویم که برخلاف سایر واحدهای تولیدی حتی یک گرم از کنجاله های پروتئینی وارداتی در جیره استفاده نمی کنم, من جیره وارداتی به بلدرچین ها نمی دهم و در کنار آن هم خود برای سایر واحدهای تولیدی دان داخلی تولید می کنم.

 

این دانشجوی دکترای دانشگاه کردستان ادامه میدهد: از همه جوانان، دانشجویان و فارغ التحصیلان جامعه میخواهم که واقعیت جامعه را ببینند و از  رویاهای نادرست دست بکشند، چرا امروز باید فارغ التحصیلان رشته های کشاورزی ما به قکر پشت میز نشینی باشند, حداقل یک نگاه به کشورهای دیگر بیندازند, آیا در کشورهای دیگر فارغ التحصیلان رشته های کشاورزی در مزارع و واحدهای تولیدی کار می کنند یا ....؟ چرا این تفکر پشت میز نشینی از فکر و ذهن جوانان ما بیرون نمیرود؟

به گفته امید کلوندی وقتی به دلیل شرایط اقتصادی کشور, دولت نمیتواند واحدهای تولیدی راه اندازی کند و زمینه و بستر اشتغال را برای جوانان فراهم آورد بهتر نیست فارغ التحصیلان رشته های کشاورزی و دام و طیور خود اقدام به راه اندازی واحدهای تولیدی کوچک کنند؟ امروز خوشبختانه شرایط  کشور ما به گونه ای است که هر کس اراده کند  می تواند در سریعترین زمان به بالاترین نقطه ممکن برسد فقط و فقط باید اراده انجام کار را داشته باشد, البته در کنار اراده باید علم و تخصص آن کار را نیز داشته باشد.

 

این کارآفرین دانشگاه کردستان گفت: امروز دانشجوی ما فکر میکند که برای شروع یک کار باید همه چیز را بلد باشد اما اینطور نیست در حین کار است که با مشکلات آشنا میشویم و مهم آن است که راه حل درست برای رفع مشکلات را پیدا کنیم.

 

کلوندی افزود: متاسفانه امروز دانشگاه های ما به سمت تئوری پیش رفته اند البته تئوری هایی هم که آموزش داده میشود دقیق نیست چرا که اگر دانشجوی ما تمام تئوری ها را با تمام معنا یاد بگیرد در عمل دچار مشکل نمیشود.

 

وی با بیان اینکه امروز در جامعه ما جو سنگین ناامیدی بر جوانان ما حاکم شده است که عامل بازدارنده برای اشتغال جوانانمان است گفت: امروز مشکل دانشجویان ما در حوزه اشتغال, عدم اعتماد به نفس است اما آنها باید بدانند هم علم و تخصص کافی در رشته خود را دارند و هم توانایی و انرژی جوانی پس آستین همت را بالا بزنند مطمئنا موفق می شوند.

 

شنیده اید که میگویند «هر کس بخواهد کاری را انجام دهد، راهش را پیدا می کند و هر کس نخواهد کاری را انجام دهد، بهانه اش را» امروز جوانان ما به جای اینکه به فکر اشتغال خود باشند میگویند

اگر این رشته را انتخاب نمی کردم، الان وضعم بهتر بود….

 اگر دهه شصتی (یا هفتادی) نبودم، فرصت¬ های بیشتری داشتم…

اگر پدرم برای امروز من پس انداز کرده بود، می توانستم به پشتوانه آن کاری را شروع کنم…

اگر دولت از فارغ التحصیلان حمایت می کرد، می شد کاری انجام داد…

اگر اوضاع اقتصادی اینقدر نوسان نداشت…

اگر چین رقیب تولیدات ما نبود…

اگر دولت جلوی واردات را می گرفت…

اگر بازار مناسب بود…

اگر اینجا ایران نبود…

اما باید بدانیم تا وقتی به سرزنش دیگران و شرایط موجود ادامه می دهیم زندگی ما هرگز سیر صعودی به خود نمی گیرد.




برچسب ها :

اقتصاد مقاومتیرونق تولیداشتغال زاییاشتغال زایی مستقیم

نظرات کاربران :

کلوندی [یکشنبه 19 دی 1395 | 20:05] پاسخ

آفرین براراده وپشت کارت موفق باشید دلاور

پارسا [جمعه 1 بهمن 1395 | 02:36] پاسخ

سلام آقای کلوندی . من هم میخواهم که کار شمارو ادامه بدم بخاطر همین یک سری سوالات داشتم . چطوری میتونم با شما ملاقات کنم؟
سپاسگذارم

صدیق میهمی [سه شنبه 15 فروردین 1396 | 04:56] پاسخ

سلام چطور با شما تماس بگیرم چون من میخواهم پرورش بلدرچین بزنم

پاسخ مدیریت :
سلام
09180824208

دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نام *
 

کد امنیتی
 
   
فیلــــم
بیشتــر
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
پربازدیدترین های یک ماه اخیر

ADS In Website

ADS In Website