یکشنبه 19 دی 1395 / 09:19|کد خبر : 2685|گروه : اقتصادی

بهبود وضعیت کسب و کار در کردستان؛ از شایعه تا واقعیت!

بهبود وضعیت کسب و کار در کردستان؛ از شایعه تا واقعیت!

کمتر از یک سال از آمار اعلام شده توسط یک مدیر کل در مورد وضعیت کسب و کار در استان کردستان نگذشته است که با طرح ادعایی از سوی مسئولی دیگر، متوجه بهبود سریع فضای کسب و کار در استان و جهش تصاعدی در رتبه آن می شویم!

به گزارش سراب خبر به نقل از  کُردتودی، بسیاری ازکارشناسان استان معتقدند که نرخ واقعی بیکاری در استان بسیار بیشتر از آماری است که مرکز آمار اعلام کرده و حدود ۳۰ درصد است.

 

شاخص بالای بیکاری موجب شده است تا در طول یک دهه از سال های 75 تا 85، 60 هزار نفر از مردم استان (بر اساس سند توسعه اشتغال کردستان) مهاجرت کنند.

 

۱۱ درصد تولید ناخالص در استان کردستان مربوط به بخش کشاورزی، ۳۱ درصد صنعت و معدن و ۵۸ درصد هم مربوط به خدمات است. با توجه به آمارهای اعلام شده از سوی مسئولین در حال حاضر تعداد واحدهای صنعتی فعال استان ۴۸۱ واحد است که اشتغال این واحدها به پنج هزار نفر هم نمی رسد.

 

بر اساس آمار اعلامی از سوی مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی نرخ مشارکت اقتصادی در استان ۴۱ درصد است و بر این اساس کردستان از لحاظ فضای کسب و کار که مولفه هایی هم چون زیرساخت وتسهیلات بانکی را شامل می شود، رتبه ۲۷ را در کشور دارد.

 

کمتر از یک سال از آمار اعلام شده توسط مدیر کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی نگذشته است که با طرح ادعایی از سوی مسئولی دیگر، متوجه بهبود سریع فضای کسب و کار در استان و جهش تصاعدی در رتبه آن می شویم!

 

به این صورت که چندی پیش مدیرکل اقتصاد و دارایی استان کردستان اظهار می کند: در استان کردستان اقدامات مناسبی برای بهبود فضای کسب و کار انجام گرفته شده است و بر اساس آمایش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی کردستان رتبه 5 کشوری را در بهبود فضای کسب و کار به خود اختصاص داده است.

 

همچنین این مدیر کل تاکید کرد: این گزارش, گزارشی رسمی است و بخش دولتی در تهیه این گزارش هیچ نقشی نداشته است که آمار را به صورت جانب دارانه ارائه کرده باشند و این آمایش نشان از آن دارد که در عمل برای بهبود فضای کسب و کار در کردستان انجام گرفته است.

 

این در حالی است که در گزارش پایش محیط کسب و کار ایران که توسط مرکز پژوهش‌های مجلس در تاریخ 20 اردیبهشت ماه 95 منتشر شد؛ نتیجه ارزیابی چهار تشکل اقتصادي کردستان از مؤلفه‌های محیط کسب و کار در آن آمده است و بر اساس نتایج گزارش،نام کردستان در میان چهار استان دارای نامساعدترین فضای کسب‌وکار کشور دیده می‌شود.

 

تناقض گویی و ارائه آمار غیر واقعی به مردم از عادات دیرینه و جدایی ناپذیر مسئولین است واین موضوع چندان جدیدی نیست اما آنچه که عیان است وضعیت نابسامان کسب و کار جوانان به ویژه فارغ اتحصیلان دانشگاهی است که در استان کردستان بیداد می کند.

 

رئیس پارک علم و فناوری استان کردستان نیز در جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر که در آذرماه سال جاری برگزار شد، گفت: فضای کسب و کار در کشورمان در حال نوسان است و این نوسانات به این دلیل است که هنوز هم از فضای کسب و کار به شیوه سنتی وارد عمل می‌شویم و فضای کسب و کار ما بر مبنای دانش محور و پژوهش نیست.

 

بر اساس گفته های وی جمعیت فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بیکار استان هم‌اکنون 54 هزار و 600 نفر است که 16 هزار نفر آن دارای مدرک فوق دیپلم و بیش از 2 هزار و 650 نفر آنان دارای مدرک فوق لیسانس و دکترا و بقیه دارای مدرک کارشناسی هستند.

 

طبق نظر کارشناسان، «نامساعد بودن فضای کسب ‌و کار بر عملکرد مدیران بنگاه‌های تولیدی و در نتیجه بر نیروی کار، سرمایه‌گذاران، روند تولید و فروش محصول و... آثار نامطلوبی بر جای می‌گذارد؛ در مقابل، کاهش هزینه‌های مبادله‌ای، کاهش ریسک اقتصادی، ثبات فضای اقتصادی و اجتماعی و مساعد بودن بستر جذب سرمایه‌گذاری خارجی را می‌توان از نتایج مساعد بودن فضای کسب‌وکار برشمرد».

 

اما آنچه که ما در واقعیت شاهد آن هستیم وخامت وضعیت کسب و کار در استان کردستان است که بیش از پیش بر تعداد جوانان تحصیلکرده بیکار افزوده می شود و آمارهای غیر واقعی مسئولان نیز نمی تواند مشکل گشا باشد مگر یک اقدام و عمل اساسی در جهت بهبود آن.

 

اینکه در ماه های پایانی عمر دولت یازدهم شاهد آمارهای دلخوش کننده از بهبود وضعیت اقتصادی مردم هستیم در صورتیکه فقط تا یک سال پیش برعکس این آمار اعلام شده بود تنها یک توجیه می تواند داشته باشد آن هم تبلیغات انتخاباتی برای دولت.



برچسب ها :


نظرات کاربران :

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!

دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نام *
 

کد امنیتی
 
   
فیلــــم
بیشتــر
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
پربازدیدترین های یک ماه اخیر

ADS In Website

ADS In Website