سه شنبه 25 آبان 1395 / 09:08|کد خبر : 2503|گروه : اجتماعی

هوس‌های آنی یا عشق های دائمی؛

زندگی‎های عاشقانه‎ای که پایانی ندارد/ یک طلاق به ازای هر چهار ازدواج در کردستان

زندگی‎های عاشقانه‎ای که پایانی ندارد/ یک طلاق به ازای هر چهار ازدواج در کردستان

زندگیشان را با عشق شروع می کنند، همدیگر را دوست داشته و برای دوام زندگیشان تلاش می کنند، چندی نمی گذرد که دیگر برایشان زندگی معنایی ندارد، از هم خسته شده و تنها راه رهایی از زندگی را جدایی می دانند...

به گزارش سراب خبر زندگیشان را با عشق شروع می کنند، همدیگر را دوست داشته و برای دوام زندگیشان تلاش می کنند، چندی نمی گذرد که دیگر برایشان زندگی معنایی ندارد، از هم خسته شده و تنها راه رهایی از زندگی را جدایی می دانند، جدایی هایی که نمی دانند چه در انتظارشان است خوب یا بد ، اما راهی مسیر می شوند ، مسیری پر پیچ و خم که نه تنها زندگیشان بهبود نمی یابد بلکه دردی دیگر به آن اضافه خواهد شد...


فقط کافی است نگاهی به زندگی اطرافیان دور یا نزدیکتان داشته باشید ، حتما نمونه‌هایی از آن را پیدا می‌کنید، زوج‌هایی که در وقت شروع، با هزار و یک امید به خانه بخت رفته و وعده‌های عاشقانه‌شان گوش فلک را کر کرده بود، حال در پایان فصل زندگی مشترکشان، گویی صد پشت پا هم غریبه‌اند و جز نفرت و اندوه و دلشکستی سوغاتی از زندگی کوتاه و بی سرانجام خود به یادگار برنداشته‌اند.

 

داستان زندگی آنها زودتر از آنچه تصور می‌شد به صفحه پایانی خود رسیده و مثل خیلی از رمان‌های عاشقانه، پایانی تلخ و آزاردهنده برای ذهن مخاطب به تصویر می‌کشید.


راهروهای تنگ و تاریک دادگاه، مردان و زنان دلخسته و نگاه معصوم بچه‌هایی که با نفرت به در و دیوار بی روح دادگاه می‌نگرند، صحنه‌هایی از حقیقت تلخ برخی از زندگی هاست. زوج‌هایی که با هزار امید و آرزو قدم در جاده عشق نهاده بودند اینک به امید جدایی از هم پای در دادگاه خانواده گذاشته اند و شاهدیم که امروز برخی کانون‌های گرم خانواده در حال فرو پاشیدن است و منصفانه ترین آمار موجود حاکی از افزایش روزافزون درخواست برای جدایی و طلاق است.


ازدواج های هیجانی و یک دفعه ای یکی از سرگرمی ها و بازی های امروز بین جوانان است، و جوانان با تکیه بر احساسات زودگذر خود بدون هیچ شناختی از زندگی مشترک تصمیم به ازدواج می گیرند.

 

بسیاری از ازدواج ها که با این سبک و از طریق هیجانات یک دفعه ای به وقوع پیوسته در نهایت موجب دلسردی و طلاق زودگذر می شود.

 


پیشتازی نسل سومی‌ها
در راهروی دادگاه خانواده ، زوج‌های جوانی را می‌بینیم كه هنوز مدت زیادی از ازدواجشان نگذشته است، اما به دنبال امضای هرچه سریع‌تر حكم طلاقشان هستند. این جوانان روزی كه سند ازدواجشان را امضا می‌كردند، مسلماً نه خود و نه خانواده‌هایشان هرگز به جدایی فكر نمی‌كردند.

 

«مینا» و «رضا» ساكت روی صندلی انتظار نشسته‌اند و پرونده ای در دست دارند. هرچه تلاش می‌كنیم كه در صورتشان نشانه ای از غم و پشیمانی ببینیم، موفق نمی‌شویم. گویا جدایی برای هیچ یك از آنان اهمیت چندانی ندارد. هردو جوان هستند و به گفته خودشان تازه وارد سن 20 سالگی شده‌اند.

 

حدود 6ماه است كه به زندگی متأهلی قدم گذاشته‌اند، اما تاب ادامه این زندگی را با یكدیگر ندارند. ذهن هردو درگیر روز آشنایی و دوران خوش نامزدی و به قول خودشان، دوران طلایی زندگی‌شان است.

 

خانواده‌هایشان كمی دورتر از فرزندان خود ایستاده‌اند و فقط با نگاهی از روی تأسف، سر تكان می‌دهند. آنان معتقدند كه مقصر خود این جوانان هستند نه هیچ كس دیگر، چراكه هیچ یك از خانواده‌ها راضی به این وصلت نبوده‌اند.


مینا از مهریه‌اش گذشته و می‌گوید كه شوهرش را هنوز دوست دارد، اما با وجود مشكلاتی كه در زندگی دارد، نمی‌تواند با همسرش كنار آید و رضا نیز تقریبا چنین نظری دارد.

 

 

مراكز كنترل طلاق
با وجود اینكه 8 مركز كنترل و پیشگیری از طلاق در استان فعالیت می‌كنند و به گفته مسئولان اقدام‌های پیشگیرانه و مداخلات خانوادگی این مراكز سبب كاهش 34‌درصدی طلاق دراستان شده است، اما هنوز تعداد طلاق‌ها در كردستان زیاد است و باید به حداقل ممكن كاهش یابد. طلاق پیامدها و عوارض جبران ناپذیری برای خانواده‌ها به همراه دارد و سبب بروز لطمه‌ها و آسیب‌های اجتماعی فراوانی می‌شود.

 

متخصصان مربوط فقر، اعتیاد، افزایش شهرنشینی، بحران هویت و ناآگاهی زوجین، كمبود مهارت‌های سازگارانه، اختلاف سنی و چشم و هم چشمی را از علل عمده طلاق می‌دانند.


 حال با این اوصاف براساس آمار رسمی ثبت احوال استان کردستان در سال 94، ٤‌هزارو٩ طلاق شامل ٨٣٢ طلاق روستایی و٣‌هزارو١٧٧طلاق شهری ثبت شده است که به‌گفته مدیرکل ثبت‌احوال کردستان به‌ازای هر ٤واقعه ازدواج یک طلاق ثبت و زن ‌و شوهری از هم جدا شده‌اند.

 
«محسن آقایی» می‌گوید: میانگین سن طلاق در مردان کردستان ٣٣و٧٢ صدم‌سال و در زنان ٢٨و٦٩ صدم‌سال است و روند افزایشی شمار طلاق در ‌سال‌جاری نسبت به ‌سال گذشته ٢٥صدم کاهش یافته و نرخ طلاق کردستان در مقایسه با میانگین کشوری از رتبه سوم در ‌سال گذشته به رتبه هشتم در ‌سال‌جاری کاهش یافته که این نشانه خوبی برای کاهش میل خانواده‌ها به جدایی است.

 

 

تفاوت‌های فرهنگی زوجین یکی از علل اصلی افزایش طلاق در کردستان
« ژاله حیدری مقدم » کارشناس حقوقی و از فعالان فرهنگی در کردستان می گوید؛ طلاق تصمیم نهایی و آخرین راهی است که زوجین به عنوان سرپرستان یک زندگی آن را برای رهایی از مشکلات زندگی در پیش می‌گیرند. متاسفانه در جامعه کنونی که در آن به سر می‌بریم شاهد افزایش روند طلاق میان خانواده‌ها هستیم که می‌تواند عواقب ناگوار اجتماعی و فرهنگی را نیز به دنبال داشته باشد.


وی با بیان اینکه بسیاری بر این باورند که طلاق و جدایی از راهکارهای اساسی در برابر مشکلات زندگی است گفت: خانواده‌ها هر‌یک به عنوان یک سلول در این اجتماع نقش مهم و خاصی در جایگاه خود دارند. اگر هر یک از این سلول‌ها از هم بپاشد و جدا شود بخشی از پیکره اجتماع صدمه می‌بیند.

 

بنابراین حتی اگرآمار طلاق در جامعه پایین باشد، آسیب‌های زیادی بر پیکره اجتماع وارد می‌کند . خداوند متعال راهکار پایانی را در طلاق جای داده است و زوجین باید قبل از آن که اقدام به چنین عملی کنند مراحل مختلف از جمله مشاوره‌های مختلف را انجام دهند.

 

حیدری مقدم به عوامل افزایش طلاق در استان اشاره کرد و افزود: عوامل مختلفی در طلاق در استان دخیل هستند، عواملی مانند بیکاری و مشکلات اقتصادی، اما بیشتر از عوامل اقتصادی،عوامل فرهنگی نقشی جدی دارند. از طرفی زن و مرد از وظایف و نقش خود بعد از ازدواج آگاهی کامل ندارند.یک زن در زندگی مشترک به طور همزمان دارای نقش‌های مادری، همسری، دختری و فرزندی است. در صورت ناآشنایی با این نقش‌ها هر یک از زوجین خود را درمقابل انبوهی از وظایف و کارهای بدون پیش بینی قبلی می‌بیند.


طلاق اگر چه به عنوان آخرين راه حل پايان دادن به زندگي‌هاي زناشويي غيرموفق در شرع و قانون پيش بيني شده اما همه شارعين بر اين موضوع  توافق نظر دارند که اين پديده اجتماعي لطمات و پيامدهاي منفي فراواني براي جامعه و خانواده ها به همراه خواهد داشت.

 

تقويت و تحکيم بنياد خانواده و در سطح کلان، جامعه از لحاظ اعتقادات ديني و مذهبي، اطلاع‌رساني و فرهنگ سازي مناسب از جمله عوامل موثر در کاهش طلاق است که لازم است به صورت جدی بر این موضوع پرداخته شود.



برچسب ها :


نظرات کاربران :

شهروند [سه شنبه 25 آبان 1395 | 10:41] پاسخ

سلام. فقط میتونم بگم باید متعهد به زندگی و وفادار به خانواده بود اگه بخوان زندگی آروم و بادوامی داشته باشن

دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نام *
 

کد امنیتی
 
   
فیلــــم
بیشتــر
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
پربازدیدترین های یک ماه اخیر

ADS In Website

ADS In Website