یکشنبه 4 مهر 1395 / 11:44|کد خبر : 2345|گروه : فرهنگی

مقاله

روز جهانی گردشگری و اهمیت گردشگری در توسعه فرهنگی

روز جهانی گردشگری و اهمیت گردشگری در توسعه فرهنگی

وقتی جهانگردان به کشوری وارد می‌شوند باید هزینه‌هایی را در آن کشور بپردازند مثل هزینه غذا و هزینه محل اقامت، هتل، مهمانخانه، هزینه تفریحات، هزینه حمل و نقل، هزینه گشت ها، تورها و همچنین پولی که بابت خرید سوغاتی و کالای بومی کشور میزبان می‌پردازند. این هزینه‌ها از طریق ارزی که وارد کشور میزبان می‌کنند باعث رونق اقتصادی کشور می‌شود و از این رو به جهان گردان صادرات نامرئی هم می‌گویند.

به گزارش خبرنگار سراب خبر، بشر اولیه از آغاز، در سطح زمین به دنبال شناخت طبیعت، به دست آوردن غذا، کسب امنیت و یافتن محیط زندگی مناسب بر روی زمین به جستجو مشغول بوده. همچنین انسان برای رهایی از تنهایی و سختی و فرار از یکنواختی زندگی دست به سفر می زده است. مردم تمدن های ماقبل تاریخ با انگیزه به دست آوردن غذا و نقل مکان به مناطق با آب و هوای مساعد مسافرت می کردند. با گذشت زمان و بالارفتن مهارت انسان ها و به وجودآمدن تجارت و کسب و کار دلیل عمده مسافرت ها تجارت و معامله بود که باعث ایجاد جاده ها و راه های آبی و همچنین کشف و خلق وسایل نقلیه برای سهولت این تجارت شد.

تاریخچه گردشگری
گردشگری ریشه در حرکت و جابه جایی دارد، تحرک بخشی از زندگی انسانهاست. انگیزه این جابه جایی در افراد در طول قرن ها متفاوت بوده.مطابق نوشته های مکتوب در رابطه با تاریخچه گردشگری سومریان اولین قومی بودند که اقدام به سفرهای تجاری می‌کردند. در مصرحدود پنج هزار سال پیش سفرهای دریایی آغاز شد. پس از اختراع چرخ، به دلیل اینکه نمی توانستند چرخ و ارابه‌های چرخدار را از هر راهی عبور دهند، راه‌ها ساخته شدند.
یکی از عواملی که سفر را در دنیای باستان توسعه داد تجارت کالا علی‌الخصوص ابریشم و ادویه‌جات بود که از شرق به غرب حمل می‌شد و برای این منظور جاده ابریشم احداث شد که تا قرن‌ها محل عبور تجار، مسافران و نمایندگان حکومت‌ها در زمان‌های قدیم بود. مارکوپولو (Marco Polo) جهانگردی که در قرن سیزدهم از ایتالیا به چین سفر کرد، بیشتر مسیر خود را از این طریق طی نمود. او از کشورهایی مثل ایران، هند و چین عبور کرد. سفرنامه مارکوپولو که آشنای همه هست، از ماجراجویی های خود و اتفاقاتی که در طول سفرش رخ داده بود گفته که همین داستانها تعداد بسیار زیادی از مردم را به جهانگردی علاقمند ساخت.
تاریخچه گردشگری در ایران
ایران به ویژه در دوران حکومت صفویان به عنوان یک کشور مورد توجه جهانگردان قرار گرفته که می توان آن را سرآغاز توجه گردشگری خارجی به ایران دانست. از جمله معروف‌ترین جهانگردان این دوران می‌توان به ناصر خسرو  قبادیانی اشاره کرد. دوره سلطنت «شاه عباس اول» تاانقراض سلسله صفوي را مي‌توان يكي از مهمترين دوران توسعه جهان‌گردي در ايران به حساب آورد، اين توسعه به چند عامل بستگي داشت كه مهمترين آنها عبارت بود از امنيت و توسعه راه‌هاي ارتباطي و تأسيسات اقامتي.
گردشگری فرهنگی
يکي از انواع گردشگري که امروزه نيز بسيار رونق يافته است گردشگري فرهنگي است. گردشگري فرهنگي معناي اصلي گردشگري است. بسياري از گردشگران براي ديدن آداب و رسوم، لباس پوشيدن، معماري، دين و بسياري ديگر از اجزاي فرهنگي، به ايران مي آيند. آن ها به ايران مي آيند تا با تمدن چند هزار ساله ايران و دنيا آشنا شوند.

اهمیت گردشگری
صادرات نامرئی
وقتی جهانگردان به کشوری وارد می‌شوند باید هزینه‌هایی را در آن کشور بپردازند مثل هزینه غذا و هزینه محل اقامت، هتل، مهمانخانه، هزینه تفریحات، هزینه حمل و نقل، هزینه گشت ها، تورها و همچنین پولی که بابت خرید سوغاتی و کالای بومی کشور میزبان می‌پردازند. این هزینه‌ها از طریق ارزی که وارد کشور میزبان می‌کنند باعث رونق اقتصادی کشور می‌شود و از این رو به جهان گردان صادرات نامرئی هم می‌گویند.
ایجاد شغل
باتوسعه فعالیتهای گردشگری زمینه برای ایجاد اشتغال فراهم می شود، از هر 10 نفر گردشگر که وارد کشوری می شوند یک فرصت شغلی ایجاد می گردد.

آشنایی ملل با دیگر فرهنگ ها
صنعت توریسم یا گردشگری موجبات آشنایی با دیگر فرهنگ ها، نژادها، اقوام، سرزمین ها و گویش های مختلف را فراهم می کند. به طور مثال گردشگری که وارد ایران می شود در هر نقطه از این سرزمین با یک گویش و فرهنگ متفاوت روبه رو ست. شمال، جنوب، شرق، غرب که هرکدام متفاوت از دیگری ست. 
همین امر یکی از جاذبه های ایران برای گردشگران خارجی محسوب می شود.

رکن اصلی اقتصاد
بسیاری از سیاستمداران از صنعت گردشگری به عنوان رکن اصلی توسعه در کشور یاد می کنند. کشورهای مختلف جهان با استفاده از امکانات موجودشان و ایجاد جاذبه های متنوع در پی جذب و جلب جهانگردان به سوی خویش هستند که از نظر اقتصادی گردشگری به عنوان یک منبع تامین درآمد و ارز محسوب می شود.
سازمان جهانی گردشگری(UNWTO)
سازمان جهانی گردشگری آژانسی ویژه در سازمان ملل متحداست که وظیفه هدایت صنعت گردشگری را دارد.این سازمان نقش مرکزی و مهمی در ترفیع وضعیت توانایی های موجود کشورهای درحال توسعه در زمینه گردشگری دارد. 
سالانه بیش از یک میلیارد گردشگر بین‌المللی، سفر می‌کنند به همین دلیل گردشگری تبدیل به نیرویی قدرتمند و تحول‌آفرین شده که در زندگی میلیون‌ها انسان تغییر اساسی ایجاد کرده است.

از این رو و با توجه به اهمیت گردشگری
سازمان جهانی گردشگری سازمان ملل متحد سالانه روز 27 سپتامبر مصادف با 5 مهرماه را به عنوان روز جهانی گردشگری جشن می گیرد. انتخاب این روز نقطه عطفی در گردشگری جهانی شمرده می شود.
هدف از این روز
هدف از گرامیداشت این روز بالابردن سطح آگاهی در مورد نقش گردشگری در جامعه جهانی و نشان دادن چگونگی تاثیر گردشگری بر ارزش های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی در سراسر جهان است.

شعار سازمان جهانی گردشگری برای این روز
شعار روز جهانی گردشگری برای سال 2016 ( گردشگری برای همه – ترویج دسترسی جهانی )  که نشانگر توجه عمق جامعه جهانی به موضوع گردشگری معلولان و سالمندان است.می توان چنین تعریف کرد که ، گردشگری قابل دسترس برای همگان ، در واقع فرآیندی است مشارکتی بین  دست اندرکاران حوزه گردشگری  که با ارائه محصولات خدمات استاندارد با طراحی جهانی و محیط مناسب موجبات عملکرد مستقل ودرخور شان و منزلت افراد ناتوان را فراهم می آورندکه به نوعی این افراد دچار یکی از  نیازهای دسترسی از جمله تحرک ، بینایی ، شنوایی و یا شناختی هستند  
همچنین شعار "گردشگر برای همه، همه برای گردشگری" به عنوان شعار گردشگری ایران به مناسبت روز جهانی گردشگری در سال جاری انتخاب و با نماد گل زعفران انتخاب شده است.

گردشگری کردستان:

تبلور یافتن گردشگری به عنوان یک نیاز، تبدیل شدن آن به عنوان بزرگترین صنعت خدماتی دنیا و تخصصی شدن گردشگری این فرصت را فراهم کرده تا هر مقصدی جهت بهره جستن از منافع حاصل از گردشگری امیدوار باشد. اما مسلما این کار بدون شناسایی عوامل تاثیرگذار، برنامه ریزی و مدیریت استراتژیک امکان پذیر نخواهد بود. بر این اساس با توجه به قابلیت های بالقوه استان کردستان در زمینه گردشگری و نتایج پژوهش که در این زمینه انجام گرفته نشان می دهد که فقدان فرهنگ گردشگرپذیری نمی تواند عامل تاثیرگذار بر عدم توسعه گردشگری کردستان  باشد، اما فقدان نیروی انسانی متخصص، زیرساخت ها و فعالیت های بازاریابی نقش تاثیرگذاری در عدم توسعه گردشگری کردستان داشته اند. از طرف دیگر، وجود جاذبه های طبیعی زیبا، بناهای تاریخی،بازارچه های مرزی و تمایل عمومی نسبت به توسعه گردشگری به ترتیب به عنوان مهمترین نقاط قوت و افزایش تمایل به گردشگری خرید، افزایش تمایل به فعالیت های گردشگری و به ویژه فعالیتهای اکوتوریستی و پیوندهای فرهنگی نزدیک و افزایش تمایل جهت بازدید از استان کردستان به دلیل داشتن طیف مختلف جاذبه ها که به عنوان مهمترین فرصت های گردشگری استان شناخته می شود.

مهمترين جاذبه‌هاي گردشگري شهرستان قروه:


1- درياچه سراب
اين درياچه كوچك كه به سراب قروه مشهور است منبع تأمين كننده آب آشاميدني قروه نيز مي‌باشد و در فاصله اندكي از در جنوب شهر گرفته است در كنار اين درياچه امكانات قايق‌سواري بر روي درياچه وجود دارد.


2- چشمة آب معدني و امامزاده باباگرگر
روستاي باباگرگر در 28 كيلومتري شمال شهر قروه قرار گرفته است در كنار اين روستا آرامگاه يكي از امامزادگان به نام سيد جلال(ع) مشهور به باباگرگر وجود دارد كه در تمام منطقه كردستان مشهوراست  و حتي از ساير استانها جهت زيارت آن به اين استان مي‌آيند. اين امامزاده مورد توجه تمامي اهالي از تشيع و تسنن مي‌باشد. در كنار اين امامزاده چندين چشمه آب گرم معدني با خواص درماني وجود دارد كه بزرگترين آن به دنگز مشهور است و داراي خواص درماني بي شماري است. يكي از عارضه‌هاي طبيعي جالب در كنار اين مجموعه گدازه آتشفشاني مشهور به «سنگ اژدها» بوده و ظاهر آن شبيه حيوانات عظيم‌الجثه ماقبل تاريخ است.


3- حمام تاريخي قصلان
در روستاي قصلان در 8 كيلومتري شمال شهر قروه يك باب حمام قديمي مربوط به دورة قاجار وجود دارد كه داراي قسمتهاي مختلف و تزئينات كاشي‌كاري، آهك‌بري است اين حمام توسط اداره کل ميراث فرهنگي،صنایع دستی و گردشگري استان کردستان مرمت شده است اهميت اين حمام علاوه بر قدمتش از لحاظ نزديكي با شهر قروه و قرارگيري آن بر سر راه چشمه و آب معدني باباگرگر است.

 
4- منطقه حفاظت شده بدر و پريشان
كوه‌هاي بدر و پريشان با ارتفاع نزديك به 3200 متر از مهمترين ارتفاعات استان محسوب مي‌گردند كه از لحاظ كوه‌نوردي و دامنه‌پيمائي در استان كردستان حائز اهميت هستند همچنين منطقة حفاظت شدة بدر و پريشان از زيستگاههاي مناسب كل ويز بوده و از نظر پوشش گياهي و منابع آبي نيز از نقاط مهم استان محسوب مي‌گردند.


5-سد سنگ سیاه
دریاچه ای کوچک در محدوده روستای کبود خانی علیا با امکانات قایق رانی و ماهیگیری

6-پل تاريخي فرهادآباد
در فاصلة 45 كيلومتري شهر قروه كه در دورة صفويه بر روي رودخانه شور احداث شده است.


7-آثار صخره‌اي كوه فرهاد تراش روستاي وينسار 
که معدنی سنگ می باشد مربوط به دوران تاریخی 




برچسب ها :

گردشگریتوسعه گردشگریروز جهانی گردشگریاهمیت گردشگریمقالهتوسعه اقتصادی فرهنگی

نظرات کاربران :

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!

دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نام *
 

کد امنیتی
 
   
فیلــــم
بیشتــر
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
پربازدیدترین های یک ماه اخیر

ADS In Website

ADS In Website