چهارشنبه 3 شهریور 1395 / 11:59|کد خبر : 2231|گروه : اجتماعی

وقتی بیمه کشاورزی دبه در می‌آورد/ بهانه‌گیری‌های دولت برای عدم پرداخت غرامت به کشاورزان

وقتی بیمه کشاورزی دبه در می‌آورد/ بهانه‌گیری‌های دولت برای عدم پرداخت غرامت به کشاورزان

صندوق بیمه کشاورزی استان کردستان در اقدامی تأمل برانگیز از پرداخت غرامت به کشاورزان سر باز زده است.

به گزارش سراب خبر، بیمه محصولات کشاورزی یکی از راهکارهای مقابله با واردآمدن خسارت احتمالی به کشاورزان در فرآیند کاشت تا داشت محصولات مختلف کشاورزی است و موجب می‌شود تا بخشی از ضرر و زیان کشاورزان بر اثر خسارت‌های احتمالی نظیر سرمازدگی، آفات، سیل و ... را جبران کند.

 

در ایران پس از تصویب قانون بیمه محصولات کشاورزی در سال1363، صندوق بیمه محصولات کشاورزی با هدف بیمه انواع محصولات کشاورزی و دامی، به عنوان وسیله‌ای برای دستیابی به هدفها و سیاست‌های بخش کشاورزی، در بانک کشاورزی تشکیل و شروع به فعالیت کرده است.

 

وظایف صندوق بیمه، تأمین پوشش حمایتی برای انواع محصولات کشاورزی (زراعی و باغی)، دام، طیور، زنبورعسل، کرم ابریشم، آبزیان پرورشی، طرح‌های جنگل‌کاری، مرتع‌داری و آبخیزداری در مقابل خسارت‌های ناشی از سوانح طبیعی و حوادث قهری نظیر تگرگ، طوفان، خشکسالی، زلزله، سیل، سرمازدگی و یخبندان، آتش سوزی، صاعقه، آفات و امراض نباتی عمومی و قرنطینه‌ای و امراض واگیر حیوانی عمومی و قرنطینه‌ای به عنوان وسیله‌ای برای نیل به اهداف و سیاست‌های بخش کشاورزی است.

 

بیمه کشاورزی حاشیه امنیتی برای کشاورزان ایجاد می‌کند تا نه تنها کشاورزان را ترغیب به تولید بیشتر کند بلکه به عنوان یک چتر حمایتی محسوب می‌شود تا در موقع بحران به داد کشاورز برسد.

 

نخود یکی از محصولاتی است که در کردستان به میزان قابل توجهی کشت می‌شود و امسال مزارع نخود استان به دلیل وجود آفتی به نام کرم سفید ریشه نخود با خسارت‌های فراوانی همراه شد و کشاورزان استان را دچار ضرر و زیان زیادی کرد.

 

نخود در استان کردستان عمدتاً در تناوب با گندم به صورت بهاره کشت می‌شود و صندوق بیمه محصولات کشاورزی در این فصل برای تحت پوشش دادن این محصول زیر چتر بیمه اقدام می‌کند.

 

امسال صندوق بیمه کشاورزی کردستان حداکثر زمان جهت اقدام برای بیمه نخود را تا 15 اردیبهشت 95 اعلام کرده بود اما پس از مدتی با یک فراخوانی و اطلاعیه این زمان را تمدید کرد و به کشاورزان اعلام کرده بود کسانی که موفق به انجام بیمه نشده‌اند می‌توانند برای این کار اقدام کنند.

 

تعداد بیشماری از کشاورزان استان کردستان بعد از تاریخ 15 اردیبهشت 95 برای بیمه نخود اقدام کرده‌اند اما اکنون که باید بیمه به آنان به دلیل خسارت‌هایی که به مزارع نخود آنها وارد شده است غرامت پرداخت کند از این کار سر زده و اعلام کرده است به بیمه‌نامه‌های بعد از 15 اردیبهشت غرامت تعلق نمی‌گیرد.

 

توفیق رستمی یکی از ساکنان روستای یونس‌آباد شهرستان سنندج در گفت‌و‌گو با خبرنگار کُردتودی، عنوان کرد: خود کارشناسان بیمه به ما زنگ زدند که زمان بیمه نخود تمدید شده و ما برای آن اقدام کنیم اما اکنون نه غرامت ما را پرداخت می‌کنند و نه پولی که پرداخت کرده‌ایم را پس می‌دهند.

 

وی افزود: از 200 بیمه‌نامه نخود که در روستای یونس‌آباد تشکیل شده فقط 20 بیمه‌نامه را برای پرداخت غرامت قبول کرد‌ه‌اند و صندوق بیمه کشاورزی از زیر بار پرداخت باقی بیمه‌نامه‌ها شانه خالی کرده است.

 

رستمی بیان کرد: بارها به مدیران صندوق بیمه کشاورزی کردستان مراجعه کرده‌ایم اما زیر بار هیچ مسؤولیتی نمی‌روند و اظهار می‌کنند این دستوری است که از تهران به آنها صادر شده و کاری نمی‌توانند بکنند.

 

این کشاورز سنندجی عنوان کرد: حتی در این باره با یکی از نمایندگان شهرستان‌های سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی تماس گرفتم و وی این کار را غیرقانونی خواند و گفت؛ بیمه کشاورزی باید به تعهدات خود عمل کند.

 

وی افزود: تمام روستاهای بخش حسین‌آباد دامن‌گیر این معضل هستند و امسال دولت برای کشاورزان هم در بحث پرادخت وجه گندم و هم در بحث پرادخت غرامت بیمه سنگ تمام گذاشته و از راهی برای شانه خالیکردن از تعهدات خود استفاده می‌کند.

 

خالد نجاتی یکی دیگر از کشاورزان روستای باینچقلو شهرستان سنندج به خبرنگار کُردتودی، گفت: متأسفانه این مشکل عدم پرداخت غرامت نخود در روستای ما هم وجود دارد و از 30 بیمه نامه فقط 4 بیمه‌نامه را برای پرداخت غرامت قبول کرده‌اند و حتی دولت پولی را هم که پرداخت کرده‌ایم به ما پس نمی‌دهد.

 

وی ابراز داشت: صندوق بیمه کشاورزی حتی در بیمه گندم نیز دبه در آورده و بیمه‌نامه‌هایی که فتوکپی آنها برابر با اصل نشده باشد را قبول نمی‌کند و برای آنها غرامت پرداخت نخواهد کرد.

 

این کشاورز عنوان کرد: دولت بودجه ندارد و با بهانه‌گیری‌های غیرمنطقی و غیرقانونی می‌خواهد از زیر بار تعهدات خود به قشر زحمتکش و رنجدیده کشاورز شانه خالی کند.

 

تنها عاملی که روستاییان را در روستاها ماندگار کرده همین کشاورزی اندک و ناچیز است که آن هم هموراه به طریق‌های مختلف مورد بی‌مهری مسؤولان این بخش قرار می‌گیرد.



برچسب ها :


نظرات کاربران :

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!

دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نام *
 

کد امنیتی
 
   
فیلــــم
بیشتــر
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
پربازدیدترین های یک ماه اخیر

ADS In Website

ADS In Website