پنجشنبه 7 مرداد 1395 / 08:52|کد خبر : 2132|گروه : اجتماعی

گزارش

گل بود به سبزه نیز آراسته شد / مرگ گردشگری قروه در سایه حفر چاه در حوزه آبخیز سراب و قنات خالصه

گل بود به سبزه نیز آراسته شد / مرگ گردشگری قروه در سایه حفر چاه در حوزه آبخیز سراب و قنات خالصه

با وجودی که در طی سال های اخیر مشکل کم آبی در شهرستان قروه به خوبی خود را در معرض دید همگان قرار داده است هم اکنون آیا با حفر چاه در محدوده سراب و قنات خالصه می توان بر این مشکل فائق آمد؟

به گزارش خبرنگار سراب خبر، از آنجایی که در شهرستان قروه چند سالی است که مشکل کم آبی بیداد کرده است مسئولین این شهرستان و کارشناسان به دنبال رفع این مشکل این بار می خواهند با حفر چاه های عمیق و نیمه عمیق در محدوده سراب و قنات خالصه که شیشه عمر این محدوده پیوند عمیقی با جایگاه گردشگری و مهمان پذیری شهرستان قروه داشته و دارد و از سویی تنها مکان تفریحی و گردشگری مردم شهرستان قروه می باشد با مشکل کم آبی مقابله نمایند در حالی که هم اکنون و در شرایطی که هنوز چاه های مورد نظر کارشناسان ایجاد نشده است وجود 7 چاه در اطراف این محوطه کوچک عملا این محوطه را تبدیل به آبکش نموده است چه برسد به آنکه بخواهند باز هم چاه های عمیق و نیمه عمیق ایجاد کنند.

در این میان می توان برای رفع مشکل کم آبی در شهرستان قروه از حوزه آبخیز جنیان و آونگان استفاده نمود که قطعا هزینه های مالی فراتری بر روی دست دولت خواهد داشت که با این وجود رایزنی های دولتمردان و حتی نماینده مردم شهرستان های قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی دراین خصوص می تواند تاثیر گذار باشد .

از طرفی مسئولین مربوطه همچنین باید آخرین وضعیت انتقال آب سد قوچم به شهرستان قروه را مورد بررسی قرار دهند هرچند که در طی سال های اخیر خبرهایی از انتقال آب سدهای ژاوه و آزاد به شهرستان قروه به گوش رسید و بدون وضعیت باقی ماند که در این ارتباط و در ارتباط با وضعیت حفر چاه در محدوده سراب و قنات خالصه خبرنگار ما با مسئولین مربوطه در اداره محیط زیست و امور آب شهرستان قروه گفتگو نمود که متاسفانه پاسخ مشخصی دریافت نکرد.

در این ارتباط ابتدا با فرهاد سیف پناهی رییس اداره محیط زیست قروه تماس گرفته شد که این مسئول در پاسخ به خبرنگار ما گفت: این مسئله ارتباط چندانی با اداره محیط زیست ندارد و متولی آن اداره امور آب شهرستان قروه می باشد

در همین راستا عباد بشیری رییس اداره امور آب شهرستان قروه نیز در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: در ارتباط با انتقال آب سد قوچم می توانم بگویم که عملیات اجرایی این پروزه آغاز شده است اما ما اطلاعات چندانی از ان نداریم چرا که پیمانکاران و مسئولین مربوطه خارج از محدوده کاری ما هستند.

وی در خصوص دلیل عدم انتقال آب از حوزه جنیان و آونگان نیز گفت: نمی توانم در این خصوص اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهم.

در این میان یکی از اعضای سازمان سراب سبز قروه با در دست داشتن نامه ای به مدیر کل دفتر حفاظت و بهره برداری منابع آب و امور مشترکین کشور مراجعه نموده است که شرح این نامه در ادامه مطلب قرار داده شده است:

هیچ بالشی به نرمی وجدان بیدار نیست .

به استحضار میرساند شرکت آب و فاضلاب شهرستان ( قروه ) در راستای تامین آب شرب شهر اقدام به حفر سه حلقه چاه عمیق در محدوده ای نموده است که حیات طبیعی سراب و یک رشته قنات معروف به قنات خالصه رابطور حتم در خطر نابودی قرار میدهد ،قابل ذکر است : 
1 - باتوجه به اینکه منابع مذکور از غنای مناسبی برخوردار نبوده ،نهایتا عمری کمتر از پنج سال را خواهند داشت . 
2 - طبق نظر کارشناسان منابع آب حفر چاه های فوق در محل  تنها به علت کمبود منابع مالی بوده وگرنه توجیه کارشناسی معقولی ندارد  .
3 - سراب و قنات یاد شده علاوه بر جنبه فرهنگی و ملی ، در ساختار اکوسیستم و محیط زیست منطقه از جایگاه ارزشمندی برخوردار می باشند . ضمنا جهت تامین آب باغات پائین دست و سرسبزی و طراوت هوای شهر نیز حائز اهمیت می باشد .
4 - سراب علاوه بر اینکه برای مردم بومی منطقه از نظر فرهنگی قابل احترام بوده ، فضای مناسبی برای گذران اوقات فراغت و رفع خستگی در پایان هفته و ایام تعطیل محسوب میگردد .
ضمنا جایگاه مناسبی هم در صنعت گردشگری را دارا می باشد . 
باتوجه به موارد ذکر شده پیشنهاد میگردد با تامین اعتبار و  بودجه لازم برای اجرای پروژه یاد شده ، بجای حفر چاه های در نظر گرفته شده که از نظر کارشناسی هم جنبه مسکن فوری را دارند از منطقه جنیان که فاصله چندانی هم با شهر نداشته و از منابع پایدار و ذخیره مناسبی برخوردار می باشد و در دراز مدت جوابگوی هزینه های صورت گرفته نیز خواهد بود استفاده شود.  
3/5/95 
از طرف سازمان سراب سبز قروه

چه کسی پاسخگوی این خبر خواهد بود؟

حال و در شرایطی که پاسخ روشنی از مسئولین مربوطه در شهرستان قروه دریافت نشد چه کسی درخصوص حفرچاه در حوزه سراب  و قنات خالصه پاسخ روشنی به اذهان منتظر مردم خواهد داد؟

آیا سراب کوثر تنها جایگاه تفریحی و گردشگری شهر قروه در سایه حفرچاه های متعدد به بیابانی خشک برای آیندگان تبدیل خواهد شد؟


گل بود به سبزه نیز آراسته شد / مرگ گردشگری قروه در سایه حفر چاه در حوزه آبخیز سراب و قنات خالصه



برچسب ها :

حوزه آبخیز سراب و قنات خالصهحوزه آبخیز جنیان و آونگانحفر چاه در سرابمشکل کم آبی در قروهمرگ گردشگری قروه

نظرات کاربران :

مصطفی انور [یکشنبه 24 مرداد 1395 | 22:06] پاسخ

خبر جامعی بود و تامل بر انگیز

دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نام *
 

کد امنیتی
 
   
فیلــــم
بیشتــر
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
پربازدیدترین های یک ماه اخیر

ADS In Website

ADS In Website