شنبه 2 مرداد 1395 / 09:22|کد خبر : 2105|گروه : اقتصادی

مخترع تهرانی تاکسی هوایی + عکس

مخترع تهرانی تاکسی هوایی + عکس

در دوره‌ای که برای آسانسورها قطعه‌ای ساخته بودم تا سقوط نکنند، ژاپنی‌ها از من و خانواده‌ام برای اقامت با کلی مزایا دعوت کردند اما دوست داشتم اختراعم ابتدا برای مردم کشور خودم اجرا شود

به گزارش سراب خبر، «پرویز سیدروغنی» بیش از همه به کشورش علاقه دارد و می‌خواهد اختراعاتش در کشورش به ثبت برسد. به همین دلیل پس از اقامتی کوتاه در خارج از کشور با یادگیری رشته‌های مختلف و کسب مدارک علمی به کشور برمی‌گردد تا ۱۲ اختراعش را به نام ایران به ثبت برساند. اختراعاتی که کشورهای بسیاری از جمله ژاپن حاضر به سرمایه‌گذاری روی آنها هستند. نمونه‌اش آسانسور ویژه آتش‌نشانی و تاکسی هوایی است که هر کدام می‌تواند باعث تحولی بزرگ شود و او می‌خواهد آغاز این تحول در کشورش باشد.
 
به گزارش همشهری محله، محل کارش، ساختمانی در یکی از کوچه‌های محله آسمان‌هاست. وارد اتاق کارش که می‌شوی انواع وسایل الکترونیکی را می‌بینی. الکترونیک رشته مورد علاقه پرویز سیدروغنی است. حتی در دوره‌ای تحصیل را رها می‌کند و فقط سراغ الکترونیک و تأسیسات برقی می‌رود.
 
 

به گونه‌ای که در 13سالگی با گذراندن کلاس‌های آشنایی با رادیو و تلویزیون، فرستنده‌ای را در کمتر از 2 ماه می‌سازد و در روزنامه کیهان سال 1340 از او به‌عنوان نخبه کوچک یاد می‌شود.
 
با گذر زمان کارخانه‌های مختلف از او دعوت به همکاری می‌کنند، درحالی‌که تحصیلات چندانی ندارد. در 16 سالگی با خواندن کتاب‌های دانشگاهی، توربین برق کارخانه شیشه ایران را احیا می‌کند. در 21 سالگی هم به واسطه تبحرش وارد کارخانه سیمان تهران می‌شود و در مدت کمی مسئولیت بخش الکترونیک کارخانه را به عهده می‌گیرد.
 
درباره آن دوران می‌گوید: «‌‌عاشق الکترونیک بودم و در کنار مهندسان ایرلندی، دانمارکی و... کار می‌کردم. از سال 1346 هم هر هفته به مجله الکترونیک مطلب می‌دادم و آنها هم چاپ می‌کردند.»
 
کسب دکترای افتخاری از جامعه مخترعان
 
سال 1351 سیدروغنی به سوئیس می‌رود و در آنجا رتبه اول الکترونیک را کسب می‌کند و همین موفقیت دلیلی می‌شود که از او برای اقامت در این کشور دعوت کنند. سوئیس و حتی حضور در آلمان را به واسطه یادگیری رشته‌های جدید می‌پذیرد و در مدت اقامتش رتبه ممتاز دانشگاه سوئیس در رشته الکترونیک و گواهی سنجش هسته‌ای با پرتو را در آلمان به دست می‌آورد و سپس با کلی اطلاعات به کشورش برمی‌گردد تا دانش و ایده‌هایش را در ایران به اجرا بگذارد. بین سال‌های 1375 تا 1387 سیدروغنی، طرح‌ها و ایده‌های زیادی را به اجرا می‌گذارد، به همین دلیل جامعه مخترعان کشور از او قدردانی کرده و به وی دکترای افتخاری جامعه مخترعان را اهدا می‌کند.
 
حتی همان دوران از او دعوت می‌شود که در این مجموعه به‌عنوان عضو هیئت امنا فعالیت داشته باشد. سیدروغنی می‌گوید: «‌‌کشورم برایم اهمیت زیادی دارد. به یاد دارم در دوره‌ای که برای آسانسورها قطعه‌ای ساخته بودم تا سقوط نکنند، ژاپنی‌ها از من و خانواده‌ام برای اقامت با کلی مزایا دعوت کردند اما دوست داشتم اختراعم ابتدا برای مردم کشور خودم اجرا شود.»

آسانسوری که در آتش از حرکت باز نمی‌ماند
 
در این سال‌ها منوچهر سیدروغنی طرح‌های بسیاری ارائه داده و با وجود آنکه مورد بی‌مهری برخی مسئولان قرار گرفته اما از کار خسته نشده و همچنان مشغول مطالعه است. یکی از مهم‌ترین طرح‌های او که سال 2009 در کشور مالزی مورد توجه قرار گرفت، آسانسور ویژه آتش‌نشانی است. در این آسانسور بر خلاف همه آسانسورها زمان حریق برق قطع نمی‌شود و تا تخلیه کامل ساختمان افراد می‌توانند سوار آسانسور شده و به طبقه امن انتقال یابند. فکر این اختراع به دنبال حادثه‌ای در ساختمان 75 طبقه‌ای در کشور آمریکا و کشته شدن بسیاری از مردم به ذهن سیدروغنی می‌رسد.

 
 

خودش می‌گوید: «‌‌زمان حریق معمولاً نخستین کار آتش‌نشان‌ها، خارج کردن آسانسور از سرویس است. به همین دلیل آتش‌نشان باید تا بالاترین طبقه رفته و برق را قطع کند که این کار سختی‌های زیادی را برای آتش‌نشان دارد و‌ گاه نفسش می‌گیرد. اما با اجرای این ایده در ساختمان‌ها می‌توان زمان حریق، برق را قطع نکرد و حتی تا آخرین نفر افراد را به نقطه امن با همان آسانسور انتقال داد.»
 
آرزویی برای تولید انبوه
 
ایده سیدروغنی باعث شد که مخترعان کشور مالزی نمونه‌ای مشابه آسانسور او را درست کنند اما به گفته مخترع هم‌محله‌ای هر یک از آنها ایرادی دارد. به همین دلیل کشورهای مختلف بارها از او خواسته‌اند که آسانسور ویژه آتش‌نشانی را برای آنها بسازد اما مخترع هم‌محله‌ای بیش از همه می‌خواهد که در کشورش این طرح به تولید انبوه رسیده و سپس به کشورهای دیگر صادر شود.
 
او می‌گوید: «‌‌با سازمان آتش‌نشانی درباره این طرح صحبت کرده‌ام و آنها من را به معاونت عمران شهرداری تهران ارجاع داده‌اند که اتفاقاً در یکی از آسانسورهای ساختمان این معاونت یکی از ایده‌هایم را برای نخستین بار اجرا کردم. اما هنوز نتوانسته‌ام آن را به تولید انبوه برسانم. چون برای برخی سازندگان استفاده از این آسانسور به صرفه نیست و هزینه نصب آسانسور را 30‌درصد افزایش می‌دهد.» سیدروغنی این روزها به دنبال ثبت اختراع دیگری به نام تاکسی هوایی است. ایده‌ای که پیش از این بارها آن را مطرح کرده و معتقد است با اجرای آن می‌توان به محیط‌زیست کمک کرد.

۲۰۰۹سالی بود که این مخترع 2 طرح خود را در جمع مخترعان مطرح کرد و عنوان برتر را به دست آورد.

۱۳۸۹سالی بود که اختراع سیدروغنی در زمینه آسانسور ویژه آتش‌نشانی به ثبت رسید.

 برخی از اختراعات منوچهر سیدروغنی
 
 حسگر ویژه کف زمین (این حسگر برای موارد امنیتی استفاده می‌شود و قابل دیدن هم نیست. سیدروغنی برای محل کار خود از آن استفاده کرده است.)

 سنسور اعلام زلزله (این سنسور امواج مغناطیسی را در زمان بروز زلزله تحلیل می‌کند و آژیر می‌کشد. سیدروغنی در محل مسکونی خود از این سنسور استفاده کرده است.)
 
 طراحی دستگاهی در آسانسور که مانع پاره شدن شفت‌های آسانسور شده و به‌صورت داینامیک کار می‌کند (این طرح در ساختمانی در میدان فاطمی اجرایی شد.)
 
 طراحی یک حسگر به جای نصب دستگاه‌های مختلف در تعیین طبقات آسانسور (نمونه این طرح در ژاپن به اجرا گذاشته شده است.)
 
 تاکسی هوایی (این وسیله با سیستم برقی کار می‌کند و انرژی ذخیره شده دارد. یعنی واگن‌ها در سرازیری، به آنهایی که سربالایی می‌روند انرژی می‌دهند. برای توقف هم از لنت ترمز که خود آلاینده مضاعفی برای محیط‌زیست است، استفاده نشده و با برق متوقف می‌شود. این سیستم ظرفیت 2 فرد بزرگسال و یک بچه را دارد و چون از مبدأ تا مقصد توقف ندارد سرتاسر تهران را در 20 دقیقه تا نیم ساعت طی می‌کند.)

دستگاه سنجش مشت و ضربه رزمی‌کاران

دستگاه ارزیابی بارهای موجود در بدن انسان



برچسب ها :


نظرات کاربران :

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!

دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نام *
 

کد امنیتی
 
   
فیلــــم
بیشتــر
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
پربازدیدترین های یک ماه اخیر

ADS In Website

ADS In Website