یکشنبه 27 تیر 1395 / 12:39|کد خبر : 2077|گروه : اجتماعی

رییس نظام مهندسی ساختمان شهرستان قروه:

ما امروز با معضلی به نام سبک سازی های غیر استاندارد در ساخت و ساز شهری مواجه هستیم

ما امروز با معضلی به نام سبک سازی های غیر استاندارد در ساخت و ساز شهری مواجه هستیم

رییس نظام مهندسی ساختمان شهرستان قروه از سبک سازی های غیر استاندارد به عنوان معضلی در ساخت و ساز شهری نام برد.

مصیب ورمقانی پیش از ظهر امروز و در گفتگو با خبرنگار سراب خبر با بیان اینکه مردم به خوبی با تخلفات ساختمانی آشنایی ندارند اظهار داشت:تخلف ساختمانی به معنی نقض قوانین و ضوابط شهرسازی، فنی، ایمنی و بهداشتی در احداث ساختمان است .

وی با اشاره به شایعترین تخلفات ساختمانی افزود: نداشتن پروانه ساختمانی،اضافه بنا، تامین نشدن پارکینگ،تجاوز به معابر،تخلفات مهندسین ناظر،ساخت بنا با کاربری خلاف کاربری مصوب،تخلف تراکم ساختمانی،احداث بنا خلاف ضابطه به صورت پیشروی طولی و نداشتن استحکام بنا از جمله شایعترین تخلفات ساختمانی هستند.

رییس نظام مهندسی ساختمان شهرستان قروه خاطر نشان کرد: در اکثر موارد فوق ، شهرداری ها اقدام به معرفی ملک مورد نظر به نظام مهندسی ساختمان نموده تا استحکام بنای ساختمان احداث شده و در واقع سنجش میزان مقاومت ساختمان در برابر بارهای ناشی از وزن خود ساختمان و بارهای جانبی شامل زلزله و باد و سایر موارد ، با توجه به آخرین قوانین و ضوابط مربوطه و به طور کلی بر مبنای مقررات ملی ساختمان ،  مورد کارشناسی قرار گیرد و نتیجه به شهرداری ها منعکس و در کمیسیون ماده 100 بعنوان یکی از پارامترهای اصلی و تاثیر گذار در تصمیم گیری ، مطرح شود.

وی ادامه داد: نظر به اینکه قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب سال 1374 می باشد طبیعتا" بناهای عموما" کلنگی مربوط به قبل از این تاریخ ، به احتمال زیاد نمیتوانند الزامات قوانین نظام مهندسی ساختمان را برآورده سازند و مورد تایید کارشناسان سازمان نظام مهندسی ساختمان قرار گیرند . خصوصا" در مورد مقاومت ساختمان در برابر بارهای جانبی از قبیل زلزله .

ورمقانی تصریح کرد: در سالیان اخیر و با توجه به گران شدن قیمت زمین در نواحی شهری ، گرایش به اضافه اشکوب طبقاتی یا همان افزودن طبقات جدید بر روی ساختمان های قدیمی بسیار زیاد شده است. طبیعتا" اکثر ساختمانهای قدیمی که خود در برابر بارهای جانبی مانند زلزله –برابر قوانین جدید- دارای مقاومت پایینی هستند ،  نمی توانند بستر مناسبی برای ایجاد و افزودن این طبقات مازاد و جدید باشند . 

وی بیان داشت: مشکل بسیار بزرگی که در این میان بیشتر به چشم میخورد ، احداث این طبقات با مصالحی از قبیل قوطی های سبک فولادی و سقف های شیروانی است که در اصطلاح عموم به آن "سبک سازی " اطلاق می شود . که توسط افراد سودجو که هیچگونه مسئولیتی در قبال ایمن بودن و مقاوم و مستحکم بودن ساختمان ندارند به مالکین پیشنهاد داده می شود. 

وی با اشاره به خطرات احداث چنین ساختمان هایی افزود: احداث این طبقات بر روی ساختمانهای با اسکلت بتنی یا ساختمانهای با دیوار 35 سانتی به مراتب معضل بزرگتری است و به لحاظ نوع اتصال به طبقات پایین و مقاومت در برابر زلزله مشکلات بیشتری دارد . البته این بدان معنا نیست که ساختمانهای با اسکلت فلزی لزوما" قابلیت الحاق این طبقات را داشته باشند . در واقع مشکل اصلی این نوع طبقات ، مشخص نبودن رفتار ساختمان در برابر بار های جانبی خصوصا" زلزله می باشد.

وی خطاب به مردم شهرستان قروه اظهار داشت: از شهروندان عزیز انتظار می رود که در اینگونه موارد قبل از احداث بنا با کارشناسان خبره سازمان نظام مهندسی ساختمان و در راس آن " کمیته مقاوم سازی و بهسازی لرزه ای ساختمان " مشورت نموده و سپس اقدام به اخذ تصمیم نمایند .تا اگر ساختمانی قابلیت افزودن طبقات جدید را ندارد ، در همین مرحله و با تصمیم خود مالک متوقف گردد و ساختمانی احداث نشود که امنیت جانی ساکنین آن مورد تردید قرار گیرد. 

ورمقانی افزود: در خیلی از موارد حتی با طرح هایی که از سوی کمیته فوق تهیه می شود میتوان خیلی از ساختمان ها را مقاوم سازی و سپس اقدام به افزودن این طبقات جدید نمود . قطعا" در این گونه موارد مشکلات مالکین نیز برای اخذ تاییدیه استحکام بنا به مراتب کمتر است و از دردسرهای بعدی نیز به میزان زیادی کاسته می شود.

رییس نظام مهندسی شهرستان قروه در پایان گفت:  یقینا" ساختمانی که مقاومت لازم را نداشته باشد و  موفق به اخذ تاییدیه استحکام بنا نیز نشود از دیدگاه عموم مردم و خریداران و ساکنین آن ، هم به لحاظ امنیت روانی در درجه پایینتری قرار دارد و هم به لحاظ قیمت خرید و فروش از قیمت کمتری برخوردار خواهد بود  و چه بسا افزودن یک طبقه غیر ایمن ،  باعث کاهش مرغوبیت و قیمت ساختمان اولیه نیز خواهد شد. فراموش نکنیم که ساختمانها قبل از اینکه سرمایه شخصی باشند ، سرمایه ملی هستند و حفظ سرمایه های ملی و ایمن نگاه داشتن آنها ، وظیفه همه ماست.

نمونه ای از سبک سازی های غیر استاندارد




برچسب ها :

سبک سازی غیراستانداردمعضلی به نام سبک سازی های غیر استانداردساخت و ساز شهریتخلفات ساختمانیرییس نظام مهندسی ساختمان شهرستان قروه

نظرات کاربران :

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!

دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نام *
 

کد امنیتی
 
   
فیلــــم
بیشتــر
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
پربازدیدترین های یک ماه اخیر

ADS In Website

ADS In Website