سه شنبه 14 اردیبهشت 1395 / 10:32|کد خبر : 1650|گروه : اجتماعی

یادداشت

چرا باید 324 دانش اموز قروه ای از ادامه تحصیل محروم باشند؟

چرا باید 324 دانش اموز قروه ای  از ادامه تحصیل محروم باشند؟

فقر فرهنگی،عدم توسعه اقتصادی،مشکلات مالی و نیز بی توجهی دولت به مقوله اشتغال در مناطق محروم ادامه تحصیل دانش اموزان در این مناطق را با مشکل مواجه می کند.

به گزارش خبرنگار سراب خبر، روز گذشته و در مراسم تجلیل از معلمان نمونه شهرستان قروه مدیر آموزش و پرورش این شهرستان از 324 دانش اموز بازمانده از تحصیل در شهرستان قروه خبرداد که 264 نفر از انان شناسایی شده اند (متن خبر )اما آیا به راستی در عصر حاضر که علم و تکنولوژی روز به روز در حال پیشرفت است قابل قبول می باشد که در شهرستان قروه 324 دانش اموز بازمانده از تحصیل وجود داشته باشد؟

وجود معضلات فرهنگی از یک سو و نبود امکانات لازم از سوی دیگر شاید دلیلی بر این باشد که امروز 324 نفر از دانش اموزان شهرستان قروه که بیشتر انها ساکن روستاهای دوردست می باشند از شرایط تحصیل مناسب برخوردار نیستند و آنگونه که باید نخواهند توانست استعدادهای خود را شکوفا سازند.

شاید بتوان در نگاهی کلان دلایل اصلی چنین معضلی را شناسایی نمود.

عدم توسعه اقتصادی و فرهنگی در شهرستان قروه

با وجودی که شهرستان قروه سرشار از منابع معدنی و جاذبه های گردشگری مناسب حتی در روستاها نیز می باشد اما متاسفانه عدم توسعه اقتصادی و نیز نبود زیرساخت های لازم برای بهره مندی از منابع و از سویی خام فروشی منابع غنی شهرستان در سایه بی توجهی به اشتغال و ایجاد مشاغل پایدار شرایطی را رقم زده است که خانواده ها بخصوص در روستاها از همان دوران کودکی مجبور به ممانعت از تحصیل کودکان خود می شوند و بیشتر این کودکان وادار به کار در مزارع خواهند بود.

از طرفی عدم توسعه فرهنگی شهرستان قروه و بی توجهی به وجود هنرمندانی توانمند در سطح شهرستان و نبود فعالیت های فرهنگی مناسب برای خانواده ها در روستاها زمینه لازم برای بی توجهی به تحصیل فرزندان را رقم می زند که در سایه این بی توجهی کودکان کار و در آینده نیز جوانانی فاقد تخصص در صنایع روز و مدرن به وجود می آیند که نه تنها نخواهند توانست در اشتغال و سرمایه گذاری سرامد باشند که از علم و دانش روز نیز بی بهره خواهند بود.

عدم توسعه مدارس در مناطق دوردست

با وجودی که مدیر اموزش و پرورش شهرستان قروه روز گذشته و در مراسم تجلیل از معلمان نمونه این شهرستان از توسعه آموزش در شهرستان خبر داد اما آیا به راستی آموزش در روستایی که 7 دانش اموزدارد به درستی و با کیفیت مطلوب صورت می پذیرد؟

آیا تحصیل برای دانش اموز در مدرسه ای که فاقد امکانات مناسب و رفاهی باشد دلپذیر و قابل قبول خواهد بود؟

اگر چه توسعه اموزش در شهرستان قروه بر اساس گزارش مدیر اموزش و پرورش این شهرستان مناسب بوده است، اما آیا این کمیت طلبی کیفیت را مورد هدف قرار نداده؟

امروزه و در جوامع مدرن تحصیل و اموزش از اهمیت بخصوصی برخوردار است و قطعا استفاده از روش های سنتی گذشته و نیز تشکیل کلاس درس با هر شیوه ای در مدارس نمی تواند جوابگوی نیازهای دانش اموزان و علایق انان باشد.

فقر فرهنگی و بی توجهی خانواده ها به علم و دانش 

متاسفانه فقر فرهنگی و عدم توجه به مقوله علم و دانش و آینده فرزندان و نیز کوته نگری برخی خانواده ها نیز دلیلی شده است که امروز بسیاری از دانش اموزان از شرایط مناسب تحصیل برخوردار نباشند.

در روزگاری که باید خانواده ها تمام سعی و تلاش خود را برای تحصیل فرزندان به کار گیرند متاسفانه در برخی مناطق محروم شهرستان قروه بسیاری از خانواده ها با همان نگاه قدیمی خود به دنبال فعالیت و کار فرزندان در مزارع و دامداری ها هستند.

بیکاری و نبود انگیزه برای فرزندان 

گاهی اوقات نیز در صورتی که تمام زمینه ها برای تحصیل مناسب وجود داشته باشد این خود دانش آموزان هستند که با دیدن فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار از ادامه تحصیل خودداری می کنند و از انگیزه لازم برای ادامه تحصیل در مدارس برخوردار نیستند.

بیکاری در جامعه امروز ما شرایطی را رقم می زند که کودکان و نوجوانان از همان دوران طفولیت خود با آن آشنا می شوند و با دیدن برادر و خواهر های بیکار خود آیینه ای از زندگی خود در آینده را می بینند که ضروری است در این زمینه نیز دولت وارد عمل گردد و از توانمندیهای بومی مناطق محروم برای ایجاد اشتغال مناسب و پایدار استفاده نماید.

مشکلات مالی خانواده ها و شهریه های سنگین برخی مدارس

در کنار تمامی مشکلاتی که پیش روی دانش اموز امروز برای ادامه تحصیل قرار دارد باید مشکلات مالی خاتنواده ها و نیز شهریه سنگین برخی مدارس که گاهی با شهریه های دانشگاه های غیرانتفاعی نیز برابری می کنند را در نظر گرفت.

شهریه های سنگین برخی مدارس شرایطی را به وجود می آورند که کمتر خانواده ای قادر به فرستادن فرزندان خود به چنین مدارسی هستند از سویی نیز عدم وجود امکانات مناسب در سایر مدارس نیز مانع از ثبت نام کودکان در آن مدارس خواهد بود به گونه ای که خانواده ها تحصیل فرزندان خود در چنین مدارسی را نمی پذیرند

سخن آخر...

شاید مشکلاتی که در این باره بیان گردید تنها بخش کوچکی از مشکلات خانواده های مدرسه ای باشد اما آیا به راستی پذیرش چنین شرایطی که 324 دانش اموز قروه ای را محروم از تحصیل ساخته است و شاید چند صد و یا چندین هزار دانش اموز دیگر در سطح کشور را از تحصیل بازمیدارد قابل قبول است؟؟

چرا باید 324 دانش اموز قروه ای  ازادامه تحصیل محروم باشند؟




برچسب ها :

فقر فرهنگیعدم توسعه اقتصادیترک تحصیلبازمانده از تحصیل324 دانش اموز قروه ای بازمانده از تحصیل

نظرات کاربران :

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!

دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نام *
 

کد امنیتی
 
   
فیلــــم
بیشتــر
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
پربازدیدترین های یک ماه اخیر

ADS In Website

ADS In Website