سه شنبه 18 اسفند 1394 / 12:17|کد خبر : 1430|گروه : اجتماعی

وبلاگ درد و داد نوشت؛

مواد مخدر، بلای پنهان جامعه و آفت سوزنده شور جوان

مواد مخدر، بلای پنهان جامعه و آفت سوزنده شور جوان

عفریت اعتیاد بعنوان طاعون قرن یکی از آسیب های آرام و خزنده اجتماعی است که روز بروز آمار و آثار مخرب و کشنده آن بر صفحه سفید و با نشاط جامعه رو به فزونی و تزاید است.

سراب خبر: به گزارش باشگاه وبلاگ نویسان ایرانی حرف تو، به نقل از ایلام بلاگ، وبلاگ درد و داد نوشت:

 گرچه تمهیدات و تسهیلاتی برای کنترل روند رو به رشد این غول بنیادکن توسط متولیان در نظر گرفته شده و اقدامات بازدارنده متعددی در این زمینه انجام گرفته اما هنوز رشد آن مثبت است و سن استفاده از این سم شیرین در ایران اسلامی نیز سیر نزولی دارد.

برابر تحقیقات متقن و معتبر، هم اکنون بیش از ۲/۵ میلیون نفر از جمعیت ایران به بلای مزمن اعتیاد مبتلا هستند و ۲ برابر این تعداد را نیز در معرض آسیب قرار داده ا

دامنه سنی گرایش به مواد مخدر از ۲۶ سال به ۱۸ سال کاهش یافته که این فرایند بخودی خود زنگ خطری را در کشور به صدا در آورده و مدیران جامعه باید این مشکل را بیش از این جدی گرفته و نگران این روند باشند

.اعتیاد در درون خود امراض فردی و اجتماعی متعدد و بیشماری را به همراه دارد که هر یک از این امراض می توانند زندگی جمعی یک کشور را تحت تاثیر قرار داده و سبیل رشد و سعادت اجتماع را ناامن و پر خطر نماید.
اعتیاد علاوه بر اینکه وجدان جمعی و باور عمومی را بی قرار می کند، مخل نظم طبیعی و افت ارزش های متعالی انسانی و اخلاقی است.

به تایید کارشناسان امور اجتماعی اعتیاد و وابستگی مفرط فرد به یک ماده یا یک وسیله است که مصرف آن برای انسان زیان آور است، این اصطلاح با مفهوم سو مصرف مواد متفاوت و متغیر است چون در سو استفاده از مواد، فرد اقدام به مصرف چیزی می کند و تا حدودی قادر به مهار و کنترل آن نیز هست.
ولی در اعتیاد فرد معتاد نمی تواند روند پیش آمده را تغییر دهد و تنها راه ادامه مسیر مضری است که نا خواسته آن را شروع و تمامی فعالیت های مهم اجتماعی، شغلی، خانوادگی و اقتصادی اش مختل و متوقف می شود و فرد بعنوان یک عنصر نامطلوب و مضر و گوشه گیر تبدیل می شود.
یکی از اساتید حوزه آسیب شناسی اجتماعی و مدرس دانشگاه در این زمینه می گوید: شروع مصرف مواد مخدر یک تصمیم داوطلبانه و تفننی است که ترک آن از اراده فرد نیز خارج می شو.

دکتر فاطمه سهرابی افزود: اعتیاد مدارهایی را در مغز انسان تحت تاثیر مستقیم قرار می دهد که مربوط به پاداش، انگیزه، حافظه و کنترل و بازدارنگی است و با تخریب این مدارهای مهم و موثر در مغز، کارایی این عضو حیاتی در اقدامات خودکار و بازدارنده در بدن متوقف و مختل می شود و ناقل های عصبی و ابزارهای تدافعی در مخچه انسان از کار می افتند و بستر آسیب پذیری و آلودگی و کسالت و بیماری های مزمن شده و سرانجام مرگ در وجود فرد معتاد مهیا می شود.

وی بیماری های عصبی، ضعف حافظه، انواع سرطان ذهای بدخیم، امراض شدید قلبی عروقی و نارسایی های کبد و کلیه را از مهمترین آثار جسمی اعتیاد عنوان کرد و یادآور شد: کسی که به مصرف مواد افیونی عادت کند به امراض قطع ارتباطات اجتماعی ، عدم کنترل رفتار و احساسات، فقدان اعتماد به نفس، پرخاشگری، اضطراب و بیماری های روانی، فدا کردن ارزش های انسانی و خودکشی و … گرفتار می شود.
این استاد دانشگاه عقده های خانوادگی، بیماری های روحی و روانی، ناکامی های زندگی و شکست های شغلی و خانوادگی را از مهم ترین عوامل گرایش به اعتیاد عنوان کرد و گفت: هم اکنون رویکرد مصرف مواد مخدر سنتی به سمت مخدرهای صنعتی به یک معضل نگران کننده اجتماعی تبدیل شده و مصرف محرک ها، کوکائین، نیکوتین ، کراک و شیشه در ایران به اوج فزاینده ای رسیده است.
دکتر سهرابی نقش والدین و مربیان را در هدایت جوانان به فراگیری آموزه های دینی مفید خواند و اضافه کرد: کارشناسان و آسیب شناسان حوزه اجتماعی در ایران و جهان به این نتیجه رسیده اند که ترویج تعالیم آسمانی و توسعه اخلاق دینی و انتقال ارزش های اسلامی به جوانان اثرات ماندگار و آرام بخشی در کاهش آسیب های انسانی و اجتماعی در جامعه دارد.
یکی دیگر از کارشناسان حوزه اجتماعی در پیوند با خطرات توزیع و مصرف مواد مخدر و ضرورت جلوگیری از این پدیده شوم گفت: قوانین مترقی و کارسازی توسط قانونگذاران برای مبارزه با مصرف مواد مخدر در کشور وجود دارد، اما بدرستی اجرا نمی شوند.
دکتر حمدالله جایروندی افزود: هم اکنون براحتی در مکان های عمومی سیگار مصرف می شود و در گوشه و کنار شهرهای ایستگاه های قلیانی بطور علنی برپا و دایر شده ولی اقدامات اثرگذاری برای مقابله با این رویه انجام نمی شود.
وی یادآور شد: استفاده از دود قلیان به مراتب از کشیدن سیگار خطرآفرین تر است و آلودگی آن برای افراد بخصوص در فضاهای بسته، بی نهایت مضر و کشنده است.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر استان ایلام نیز در این خصوص می گوید: توسعه آموزش های عمومی و تخصصی، تقویت نهادهای فرهنگی در شهرستان ها، تغییر رویکردهای مبارزه با مواد مخدر از اجرایی به هدایتی و حمایتی از مهم ترین اقدامات متولیان امور برای جلوگیری از توسعه مصرف مواد افیونی است.
رضا صادقیان افزود: همسایگی با کشورهای افغانستان و پاکستان که بطور رسمی به تولید مواد مخدر اقدام می کنند و نقشه شوم سران استکبار جهانی به منظور زمین گیر کردن جوانان پرشور و گوشه گیر کردن آنها از طریق مصرف مواد مخدر، مهم ترین عامل توسعه و ترانزیت این مادخطرناک است که باید با هوشمندی و تدبیر مقامات بلند پایه جمهوری اسلامی و مساعدت و مشارکت مجدانه مردم، بتوانیم بر این اسیب بسیار کشنده فایق اییم .

سید حرمت الله موسوی مقدم




برچسب ها :

مواد مخدرطاعون قرنایلام بلاگاعتیاد

نظرات کاربران :

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!

دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نام *
 

کد امنیتی
 
   
فیلــــم
بیشتــر
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
فینال جام جهانی کشتی نروژ؛ حسن یزدانی - دیوید تیلور
حضور مردم شهرستان قروه در راهپیمایی موتوری و خودرویی ۲۲ بهمن ۹۹
اجرای طرح شهید سلیمانی و ویزیت رایگان گروه جهادی چشم پزشکی در قروه
ویدیویی غم انگیز از به رگبار بسته شدن خودروی شهید جمال کریمی
باشگاه 9 ماهه ی روستای مالوجه هنوز آب و گاز ندارد
پربازدیدترین های یک ماه اخیر

ADS In Website

ADS In Website